پیشرفت چشمگیر کشور در حوزه خدمات بهداشت و درمان/بیمارستان آیت الله خوانساری اراک قطـب درمان سرطان در غرب کشور است

بیمارستان آیت الله خوانساری یکی از ۲۵ بیمارستان‌ شهر اراک و تنها مرکز رادیوتراپی و درمان بیماران سرطانی در استان مرکزی و قطب درمان سرطان غرب کشور است

ه گزارش نارخبر به نقل از  دیار آفتاب؛ پیشرفت چشمگیر کشور در حوزه خدمات بهداشت و درمان نسبت به قبل از انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست. این پیشرفت ها در حوزه های کمی و کیفی و تخصصی شدن خدمات قابل توجه است.

با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و وجود گازهای آلاینده در شهر اراک حدود هفت هزار بیمار مبتلا به سرطان در استان شناسایی شده که برای درمان آنان نیاز به وجود مراکز درمانی مجهز با تخت بستری مناسب احساس می شد.

در همین راستا در سال ۱۳۶۵ کار ساخت بیمارستانی برای درمان بیماران سرطانی تحت نظارت آیت‌الله خوانساری(ره) امام جمعه وقت شهر و با کمک خیران آغاز شد و در سال ۱۳۷۵ مورد بهره برداری قرار گرفت و مدتی بصورت درمانگاهی و سرپایی و شرایط خیریه فعالیت داشت.

این بیمارستان یکی از ۲۵ بیمارستان‌ شهر اراک و تنها مرکز رادیوتراپی و درمان بیماران سرطانی در استان مرکزی و قطب درمان سرطان غرب کشور است.

پس از چند سال تعطیلی، سرانجام در سال ۱۳۸۵ این بیمارستان که موقوفه آیت‌الله خوانساری بود به دانشگاه علوم پزشکی اراک واگذار و با تخصیص بودجه از طرف هیئت دولت بازسازی و تجهیز شد که در فاز نخست با ۶۴ تخت بیمارستانی به بیماران ارائه خدمات می کرد

فاز دوم این بیمارستان نیز در سال ۱۳۹۷ با مساحت چهار هزار متر مربع در ۴ طبقه احداث شده و دارای ۹۶ تخت خواب می باشد که با ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تجهیز و ساخته شده که بخشی از هزینه های آن را دانشگاه علوم پزشکی تامین کرده و بخشی دیگر با کمک خیران حوزه سلامت تامین اعتبار شده است.

این بیمارستان شامل بخش های درمانی هماتولوژی، آنکولوژی، شیمی درمانی سرپایی، ICU، اورژانس، آزمایشگاه، پاتولوژی، رادیولوژی، رادیوتراپی و داروخانه است.

با توجه به کمبود مراکز درمان بیماران سرطانی در غرب کشور و استان های همجوار حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از مجموع بیماران خدمات گیرنده در این بیمارستان، از استان های دیگر کشور به استان مرکزی مراجعه می کنند.

ایده راه‌اندازی یک مرکز تحقیقاتی سرطان در این بیمارستان ارائه شده‌است که در صورت راه اندازی، بزرگترین مرکز تحقیقات سرطان در کشور خواهد بود. همچنین انتظار می رود با کمک خیرین و وزارت بهداشت فاز سوم این بیمارستان که قرار بود در سال ۹۸ افتتاح شود ولی به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد و تا امروز پیشرفتی ۷۰درصدی دارد، در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *