استمرار آلودگی هوا در اراک، ساوه و شازند/ تعداد روزهای ناسالم اراک به ۳۸ روز رسید

آلودگی هوای شهرهای استان مرکزی به دلیل افزایش غلظت آلاینده های جوی متأثر از خیزش گرد و خاک فرامنطقه ای برای چندمین روز متوالی ادامه دارد.

به گزارش نارخبر به نقل از  دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان مرکزی شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای اراک ساعت ۱۲ ظهر امروز جمعه ۶ خردادماه به ۱۰۷ رسید که نشانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروه‌های سنی حساس است.

طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوخت های فسیلی، صنایع و به ویژه در روزهای اخیر گرد و غبار و خاک است.

همچنین شاخص کیفیت هوای ساوه دیگر شهر صنعتی استان مرکزی نیز در این ساعت با عدد ۱۱۸ در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد، در این لحظه اطلاعات ایستگاه سنجش کیفیت هوای شازند نیز با عدد ۱۲۹ هوای این شهر را همچون اراک و ساوه در وضعیت ناسالم نشان می دهد.

از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۸ ناسالم برای اراک به ثبت رسیده و این در حالی است اراکی ها فروردین‌ماه امسال را بدون روز پاک پشت سر گذاشتند و اراک با ۱۸ روز ناسالم پس از اهواز و اصفهان در رتبه سوم دارا بودن بیشترین روزهای ناسالم کشور در سال ۱۴۰۱ قرار گرفت.

در سال ۱۴۰۰ اما تعداد روز های ناسالم اراک به رکورد بی سابقه ی ۱۶۵ روز رسید و این یعنی مردم اراک بیش از ۳ برابر سال ۹۹ ( ۵۲ روز ناسالم در سال ۹۹) هوای سرشار از آلاینده های شیمیایی خطرناک به ویژه گوگرد ناشی از مازوت سوزی نیروگاه شازند را تنفس کرده اند.

علاوه بر آلایندگی بی امان نیروگاه حرارتی شازند و صنایعی همچون پتروشیمی، پالایشگاه و آلومینیوم سازی که از جمله علل اصلی آلودگی هوای اراک هستند گهگاه پدیده گرد و غبار با منشأ داخلی و خارجی نیز آسمان استان مرکزی و به ویژه شهر اراک را فرا می گیرد و همچون روزهای اخیر شرایط را بحرانی تر می کند.

با این حال افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزان‌های بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند ولی پر واضح است که آلودگی در بلندمدت می‌تواند پیامدهای جدی در سلامت داشته باشد.

اکیداً توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیت‌های سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =