دلالان طعم شیرینی طالبی را به کام کشاورزان بادرودی تلخ کردند

طعم شیرینی برداشت طالبی این روزها کام کشاورزان بادرودی را به واسطه حضور دلالان و خرید از آنان با قیمت پایین تلخ کرده است.

به گزارش نارخبر به نقل از  خبرگزاری تسنیم از نطنز ، این روزها فصل برداشت طالبی و گرمک از سطح مزارع تحت کشت شهرستان نطنز و بادرود است در حالی که کشاورزان در این زمینه با مشکلات متعددی رو به رو هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز با اشاره به فصل برداشت محصولات صیفی از جمله طالبی، گرمک و خیار از مزارع بادرود اظهار داشت: با کشت محصول طالبی و گرمک در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی بادرود در سال جاری بیش از ۱۳ هزار تن محصولات صیفی  برداشت و روانه بازار داخلی می‌شود.

سیف‌الله فرجی با اشاره به کیفیت بالای محصولات تولید شده توسط کشاورزان نطنزی گفت: بیشتر ارقام تولیدی طالبی رقم ساوه‌ای گرمک و شاه‌آبادی است که از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.

وی ضمن اشاره به میزان و تنوع محصولات تحت کشت افزود: در سال جاری توسط کشاورزان منطقه بادرود محصول خیار در ۴۳ هکتار، هندوانه ۲۵ هکتار، خربزه ۲۸ هکتار و طالبی و گرمک و‌ شاه‌آبادی در ۳۰۰ هکتار کشت شده است.

فرجی عملکرد برداشت این نوع  محصولات را در هر یک هکتار به طور متوسط ۳۳ تن برشمرد و افزود: امسال کشاورزان بادرودی  محصولی از ارقام “جانا” که به صورت تراریخته و با کیفیت مطلوب و مقاوم است، کاشت کردند که از لحاظ طعم و مزه شیرین است.

مدیر جهاد کشاورزی نطنز اظهار داشت:در زمان عملیات برداشت، به مدت دو ماه برای بیش از سه هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم  شغل فصلی ایجاد می‌شود؛ محصولات صیفی عمدتا در بهمن ماه به شیوه تونلی با پوشش پلاستیک کشت شده و از مزایای کشت به این روش، زود رسی، تولید محصول سالم و صرفه‌جویی در آب و نهاده‌های کشاورزی است.

یک کشاورز بادرودی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز اظهار داشت: قیمت پایین طالبی در سال جاری باعث شده است تا سطح زیر کشت این محصول در بادرود کاهش پیدا کند.

کشاورزی از روستای فمی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: پرورش محصول طالبی شرایط سختی دارد و مراقبت‌های بسیار زیادی می‌خواهد ولی امسال کشاورزان درآمد بسیار کمی از این محصول به دست می‌آوردند به گونه‌ای که حتی برخی اجاره کارها تا یک سوم هزینه‌ای که کرده‌اند هم نتوانسته‌اند به دست بیاورند.

وی گفت: طالبی‌کاران برای اینکه بیشتر از نظر مالی متضرر نشوند بهتر است به دنبال کشت‌های جایگزین باشند؛ متأسفانه هر ساله در همه محصولات کشاورزی، سود اصلی به جیب میدان باری‌ها و فروشندگان جز می‌رود و کشاورز آنگونه که باید و شاید سود زحمت‌ خودش را نمی‌بیند.

به گزارش تسنیم؛ بادرود یکی از مناطق حاصل خیز کشت طالبی شیرین معروف به “طالبی آقا علی عباس” به شمار می‌آید و از سطح ۸۰۰ هکتار مزارع کشاورزی در بادرود، حدود ۴۰۰ هکتار مربوط به انواع طالبی و بقیه شامل خیار، خربزه و هندوانه است.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *