شهرستان های استان مرکزی از رئیس جمهور چه می خواهند؟/ حوزه راه، آب و تکمیل پروژه ها در صدر اولویت ها

سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان مرکزی و حضور وزرا در شهرستان های استان فرصت مغتنمی است تا با استفاده از ظرفیت های این سفر و مصوباتی که به همراه خواهد داشت شاهد توسعه کلی استان مرکزی به ویژه بهبود زیرساخت هادر شهرستان ها باشیم.

به گزارش نارخبر به نقل از  دیار آفتاب؛ زادگاه امام خمینی(ره) و دیارآفتاب میزبان بیست‌ و نهمین سفر استانی رئیس‌جمهور و هیئت دولت است و آیت‌الله رئیسی روز جمعه ۳۱ تیرماه در جریان سفر یک روزه به استان مرکزی میهمان مردمان فهیم و شهید پرور این استان عالم خیز و مهد مفاخر ایران خواهد بود.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان به مرکزیت اراک در قلب ایران واقع شده و با دارا بودن حدود سه هزار واحد صنعتی و استقرار صنایع مادر در این استان و همچنین شهرک صنعتی کاوه به عنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور به عنوان پایتخت صنعت ایران، دارای ظرفیت‌ها و مزیت های اقتصادی قابل توجهی برای رسیدن به جهش تولید است، به اذعان کارشناسان امر بسیاری از این صنایع از نظر تجهیزات، دانش فنی و ظرفیت‌های تولید در خاورمیانه بی نظیر اند.

موقعیت ممتاز جغرافیایی و همجواری با قطب های جمعیتی و صنعتی مهم تهران، اصفهان و استان های همدان، لرستان و قم، قرارگیری در کرید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ور حمل و نقل بین المللی شمال جنوب و راه های ارتباطی شرق غرب کشور و مسیر راه آهن سراسری و همچنین قرار گرفتن در مسیر خطوط اصلی انتقال و تأمین انرژی نفت، گاز و برق کشور، وجود منابع و ذخایر معدنی فراوان فلزی و غیرفلزی، امکان ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی به دلیل غنی بودن منطقه از نظر برخی محصولات از جمله ویژگی های برجسته استان مرکزی است.

استان مرکزی همچنین علاوه بر شهرت صنعتی در حوزه کشاورزی نیز سرآمد است، این استان با وجود آنکه کمتر از دو درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده اما بیش از سه درصد تولید بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد، سالانه بیش از سه میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید می شود لذا استان مرکزی در شاخص عملکرد تولیدا بخش کشاورزی یکی از استان های برتر کشور شناخته می شود.

دیارآفتاب همچنین با تقدیم مشاهیر و بزرگانی در حوزه های مختلف علمی، دینی و فرهنگی در طول تاریخ که برجسته ترین این شخصیت ها بزرگمرد تاریخ معاصر جهان حضرت امام خمینی(ره) است به مهد مفاخر کشور معروف بوده و محل تولد حدود یک چهارم از فرهیختگان کشور است.

ظرفیت ها و پتانسیل ویژه استان مرکزی غیرقابل انکار است اما متأسفانه برخی سوءمدیریت ها در سنوات گذشته و اجرای نادرست سیاست هایی همچون خصوصی سازی باعث شد تا بخشی قابل توجهی از پتانسیل های این استان به منصه ظهور نرسد و در برخی حوزه به ویژه بخش صنعت شاهد عقبگرد و بحران باشیم حالا اما سفر رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیئت دولت مردمی سیزدهم به استان مرکزی بهانه ای است تا در گفتگو با نمایندگان مردم استان مرکزی در مجلس نگاهی داشته باشیم به برخی از مطالبات و اولویت هایی که می باید در این سفر مورد توجه ویژه قرار بگیرند.

مصوبات سفر رئیس جمهور می تواند اتفاقات خوبی در استان مرکزی رقم بزند/ پروژه های بخش راه شهرستان خمین نیازمند اعتبار و توجه ویژه

علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در آستانه سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به استان مرکزی اظهار داشت: در بحث سفر ریاست جمهور به استان مرکزی از مدتی قبل بر اساس نیازمندی‌های استان و اولویت‌ها جلساتی برگزارشده و از هر شهرستانی ازجمله شهرستان خمین نیز موضوعاتی که دارای اولویت هستند و نیازمند است در قالب مصوبات این سفر قرار بگیرد مواردی احصا و جلساتی با استاندار، معاونین و همچنین در سطح وزارت خانه برگزارشده است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر در این سفر عدد و رقمی که پیش‌بینی‌شده به تصویب برسد و منابع لازم برای برنامه اجرای دو تا سه‌ساله آن تأمین شود اتفاقات خوبی در کلیت استان رقم خواهد خورد.

نظری با اشاره به برخی مطالبات اولویت‌دار شهرستان خمین تصریح کرد: در این شهرستان چندین موضوع اساسی و مهم مطرح است که باید در مصوبات سفر لحاظ شود، بحث کمبود اعتبارات بیمارستان جدید خمین از موارد مهمی است که به‌واسطه ضعف مالی این پروژه به‌صورت نیمه‌کاره تعطیل‌شده و امیدواریم مصوبات این سفر بتواند بخشی از اعتبار لازم را تأمین کند و این پروژه که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته به بهره‌برداری برسد.

نماینده مردم خمین پروژه‌های حوزه راه را از دیگر موارد نیازمند توجه برشمرد و اظهار داشت: در بحث محورهای مواصلاتی خمین مسیر دلیجان-محلات-خمین-الیگودرز و ازنا که در بین دو استان مرکزی و لرستان دیده‌شده یکی از پروژه‌های مهم است که در مصوبات این سفر برای آن اعتبار لازم دیده خواهد شد.

وی افزود: مسیر کمربندی خمین به سمت اراک دیگر پروژه ای است که ۱۵ کیلومتر آن قریب ۱۰ سال است زیر بار ترافیک قرار گرفته درحالی‌که یک‌لایه اسفالت دارد و هنوز مسائل امنیتی جاده اجرایی نشده و نیمه‌کاره است و باید در سفر دولت به استان مرکزی اعتبارات لازم برای تکمیل ان دیده شود.

نظری ادامه داد: بحث پروژه راه خمین- قورچی باشی به سمت شازند نیز از دیگر محورهایی است که مردم در اینباره گله‌مند هستند چراکه زمان زیادی برده و تلفات زیادی گرفته‌شده لذا در مصوبات سفر مبلغی برای آن دیده خواهد شد همچنین مسیر خمین-گلپایگان-خوانسار که این هم پروژه ای بین دو استان مرکزی و اصفهان است از مواردی است که برای آن اعتباراتی پیش‌بینی‌شده و امیدواریم با تصویب نهایی در سفر رئیس‌جمهور محترم و اجرایی شدن آن محرومیتی که در این بخش‌ها مشاهده می‌شود از سر شهرستان خمین هم رفع شود.

کارخانجات استان، مشکل آب و پروژه های راه نیازمند تدبیر و تخصیص اعتبار

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در گفتگو با دیار آفتاب؛ در آستانه سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به استان مرکزی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله مشکلاتی است که کارخانجات ما دارند به‌ویژه کارخانه‌هایی مثل آذرآب و هپکو که مجموعه‌هایی با برند هستند، کارخانه‌هایی بزرگی در استان مرکزی وجود دارند اما امروز متأسفانه از ظرفیت صددرصدی آن‌ها استفاده نمی‌شود و علیرغم اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است ولی متأسفانه نرخ بیکاری در این استان دو رقمی است لذا توقع است که به بحث اشتغال توجه ویژه‌ای صورت گیرد و زمینه‌های آن در استان فراهم شود.

وی تصریح کرد: نبود حمایت‌های لازم برای تولید در استان علیرغم وجود زیرساخت‌ها که می‌طلبد این سفر مصوبات و اعتبارات ویژه‌ای را در خصوص رفع موانع تولید و اشتغال داشته باشد.

آصفری بحث آب و پروژه‌های آب‌رسانی را یکی از اولویت‌های استان برشمرد و اظهار داشت: استان مرکزی یکی از استان‌هایی است که مشکلات جدی‌ای را در بحث آب دارد و امروز حتی دامداران ما با مشکلاتی مواجه هستند که امیدواریم این موضع با تدبیر لازم حل شود.

وی ادامه داد: با وجود سد کمال صالح که هدیه مقام معظم رهبری به مردم اراک است ولی کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت آب آن برای شرب مردم تخصیص پیدا می‌کند و حجم بیشتر این آب به صنایع اختصاص پیداکرده لذا توقع است که دولت با تدبیر مسئله آب را برای همیشه حل کند و با انتقال پساب شهر اراک برای صنایعی مثل پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه اجازه ندهند آب بهداشتی و سالم سد کمال صالح به صنایع اختصاص پیدا کند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب با تأکید بر اینکه پروژه‌های حوزه راه در استان مرکزی نیاز به تأمین دارد خاطرنشان کرد: پروژه‌های نیمه‌کاره‌ای مثل بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی ولیعصر (عج) اراک، کتابخانه مرکزی، راه درمن-دایمن و وفس-آقچه قلعه ازجمله مواردی هستند که توقع است موردتوجه ویژه قرار گیرند.

امیدواریم سفر رئیس جمهور به استان مرکزی با مصوبات و اعتبارات خوبی همراه شود/حوزه های آب، راه ، صنعت و سلامت اولویت های اساسی استان

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نمایند مردم دلیجان و محلات در مجلس در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص سفر رئیس‌جمهور اظهار داشت: انتظار داریم دولت اعتبارات استانی و عمرانی را با توجه به تورمی که وجود دارد در نظر بگیرد و تعداد مصوبات در استان مرکزی مخصوصاً شهر به شهر به نحوی باشد که عدالت برقرار شود و استان مرکزی موردتوجه قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: یکسری کارهای اساسی در استان هست که دولت باید بودجه مناسبی برای آن‌ها در نظر بگیرد لذا حوزه آب، کشت گلخانه‌ای، راه‌آهن و بخش های صنعت و سلامت مسائلی است که در اولویت قرار دارند.

نماینده مردم دلیجان و محلات رسیدگی به وضعیت محورهای مواصلاتی استان را نیز از موضوعات دارای اولویت عنوان کرد و گفت: جاده‌های ما واقعاً وضعیت بسیار نامطلوبی دارند که ناشی از کم‌کاری مسئولان استانی یا بی‌توجهی دولت‌ها بوده، درحالی‌که استان مرکزی مرکز کشور است اما واقعیت این است که جاده‌های استان اصلاً مناسب نیست و حتی بسیاری از استان‌های مرزی ما جاده‌های به‌مراتب بهتری دارند.

سلیمی خاطرنشان کرد: درخواست داریم که آقای رئیس‌جمهور با نمایندگان و فرمانداران شهرستان‌های استان جلسه‌ی ویژه‌ای بگذارند که با مشورت هم پروژه‌ها پیگیری شوند.

 انتقال آب به ساوه بزرگترین پروژه استان و نیازمند نگاه ویژه دولت است

حجت‌الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان مرکزی اظهار داشت: در این سفر موضوعات مختلفی برای پیگیری مدنظر هستند که در بحث استانی مسئله جاده‌ها و آب‌رسانی جزو اولویت‌هاست.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر بزرگ‌ترین پروژه در ساوه بحث آب‌رسانی از سد کوچری است که تفاهم‌نامه آن با قرارگاه خاتم تقریباً به ارزش ۱۵۰۰ میلیارد تومان منعقدشده و به‌نوعی بزرگ‌ترین پروژه استان هم هست که امیدواریم در سفر رئیس‌جمهور به استان مرکزی با نگاه ویژه دولت در بحث اعتبارت آغاز شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه حوزه بهداشت و درمان استان مرکزی نیازمند توجه ویژه دولت است گفت: در ساوه پروژه بیمارستان ۲۵۰ تخت خوابی جایگزین بیمارستان مدرس را داریم هرچند گفته‌شده پروژه‌ها برای قرار گرفتن در لیست پروژه‌های سفر دولت به استان باید ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند اما پیگیری‌هایی شد که امیدواریم این بیمارستان هم در سفر دولت به استان دیده شود ضمن اینکه بیمارستان ولیعصر (عج) اراک و بیمارستان‌های خمین، محلات و زرندیه هم نیازمند توجه دولت هستند.

سبزی، جاده‌ها و محورهای مواصلاتی استان مرکزی و شهرستان‌های ساوه و زرندیه را نیز از موارد نیازمند توجه عنوان کرد و افزود: متأسفانه جاده‌های استان مرکزی علیرغم حجم تردد بالا از این استان مناسب نیست و نیاز به ترمیم، تعریض و روکش آسفالت دارند ضمن اینکه جاده‌های خاکی و روستایی نیز باید موردتوجه قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: به‌نوعی در سفر دولت به استان مرکزی بیشترین مطالبه ما از وزارت راه است هم در بحث جاده‌ها و هم ساخت‌وسازهایی که بعضاً به‌صورت غیرقانونی در حاشیه شهر ساوه اتفاق افتاده و الآن بلاتکلیف هستند هرچند اقداماتی انجام‌شده و امیدواریم در این سفر این مسئله که مشکل هزاران خانواده است حل شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه اظهار داشت: مسکن ملی، حوزه درمان و مسائل ورزشی که سرانه ورزشی ما بسیار پایین است از دیگر مسائلی است که امیدواریم اقداماتی در این راستا صورت گیرد اما با توجه به اینکه در جریان سفر ریاست جمهوری اولویت با تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است و از هر شهرستان خواسته‌شده تا چند پروژه نیمه‌کاره را معرفی کنند در ساوه بیشتر بحث آب‌رسانی، بیمارستان و راه‌ها در اولویت هستند و امیدواریم این سفر پر خیروبرکت و نتایج خوبی به همراه داشته باشد و مردم هم به‌زودی ثمره آن را ببینند.

لزوم توجه به حوزه راه ها، آب شرب و تولید در سفر رئیس جمهور

ولی اله بیاتی نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان نیز در گفتگو با دیار آفتاب؛ ضمن اشاره به برخی مطالبات در آستانه سفر رئیس‌جمهور به استان مرکزی اظهار داشت: امیدواریم در این سفر اعتبارت مناسبی برای استان مرکزی و به‌ویژه شهرستان‌ها دیده شود.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه به بهبود وضعیت محورهای مواصلاتی افزود: راه های سه شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان ضعیف‌ترین جاده‌های استان مرکزی هستند و مسیر تا اراک تا فرمهین همچنان وضعیت مطلوبی ندارد.

بیاتی تصریح کرد: در بحث راه‌های روستایی نیز مخصوصاً در شهرستان تفرش حدود ۱۵۰ کیلومتر جاده خاکی داریم و حتی در خصوص جاده‌های آسفالته بیش از ۳۰ سال است که هیچ روکش و تعمیری انجام‌نشده و اساساً مستهلک هستند.

وی همچنین بحث آب و پروژه‌های آب‌رسانی را از دیگری موارد نیازمند توجه عنوان کرد و گفت: کیفیت آب شرب در شهرستان فراهان بسیار پایین است و به‌ویژه مردم در شهر فرمهین با مشکل آلودگی و نیترات بالای آب مواجه هستند که نیازمند یک کار اساسی است و باید این موضوع تعیین تکلیف شود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و کارخانجات ما نیاز به تقویت دارند و از طرفی متأسفانه دامداران اکثراً ورشکسته هستند و کشاورزان به دلیل کمبود بارندگی‌ها و تداوم خشک‌سالی با مشکلاتی مواجه شده‌اند که ضروری است دولت در این بخش‌ها تدابیر حمایتی ویژه‌ای را بیندیشد.

به گزارش دیارآفتاب؛ رئیس جمهور صبح جمعه ۳۱ تیرماه وارد فرودگاه اراک می‌شود و پس از گفت و گوی کوتاه تلویزیونی به خمین سفر می‌کند و از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه در مصلی این شهر با مردم زادگاه امام راحل دیدار می‌کند و پس از آن ۱۵ برنامه بازدید از مکان‌های مختلف مرکز استان مرکزی برنامه‌ریزی شده که بعد از سفر به خمین انجام می‌شود.  

دیدار مردمی آیت الله رئیسی در شهر اراک نیز از ساعت ۱۷ در مجموعه ورزشی شهدای پنجم مرداد اراک برگزار می‌شود و دیدار با نخبگان، حضور در شورای اداری استان و نشست خبری از دیگر برنامه‌های رئیس جمهور در سفر یک روزه به استان مرکزی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *