سیلاب مرگبار و آبگرفتگی کل ایران را دربرمی گیرد/احتمال افزایش قربانیان سیل فیروزکوه به بیش از ۱۰ شهروند/تعداد مفقودان نامعلوم است

ایران به محاصره سیلاب درآمد افزایش قربانیان سیل فیروزکوه به بیش از Û±Û° شهروند تعداد مفقودان نامعلوم است€m:@
در حالی که از تعداد کشته ها و مفقودان سیل استان تهران و نقاط دیگر اخبار دقیقی ارائه نمی شود، محسن منصوری، استاندار تهران، درباره سیل شب گذشته در شهرستان فیروزکوه گفت: دیروز بعد از ظهر سیل دامنه جنوبی البرز و شهرستان‌هایی مثل فیروزکوه را درنوردید و خسارت‌های فراوانی در این شهرستان‌ها برجای گذاشت

به گزارش  نارخبر به نقل ازآسیانیوز، استاندار تهران از مرگ ۱۰ تن و مفقودی ۱۶ تن در سیل شب گذشته شهرستان فیروزکوه خبر داد.

 محسن منصوری درباره سیل شب گذشته در شهرستان فیروزکوه اظهار کرد: دیروز بعد از ظهر سیل دامنه جنوبی البرز و شهرستان‌هایی مثل فیروزکوه را درنوردید و متاسفانه خسارت‌هایی در این شهرستان‌ها برجای گذاشت.

وی با بیان اینکه پنج شهرستان در استان تهران دیروز درگیر این مسئله بودند، گفت: شدت تخریب و تلفات در شهرستان ها متفاوت است اما فیروزکوه بیشترین خسارت را دیده است. خسارت اصلی از جهت رانش کوه است. متاسفانه کوه تقریبا حرکت کرده است، به خصوص در روستای مرزداران زریندشت تلفات نسبتا زیاد بود و تا به این لحظه ۱۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. همچنین حدود ۱۶ نفر نیز مفقود شدند.

استاندار تهران ادامه داد: مصدومان نیز ۱۰ نفر بودند که البته حال آن‌ها وخیم نیست و دو نفر بستری هستند و سایر مصدومان ترخیص شدند.

منصوری گفت: مسئله مهمی که در این روستا داشتیم این بود که شدت تخریب راه‌های بین روستایی زیاد بود و تقریبا صبح موفق به بازگشایی مسیرها شدیم. از صبح خودمان نیز در منطقه حاضر بودیم ادوات و تجهیزات در حال رسیدن است که وارد روستا شده است.

وی درباره تاخیر در اراده خدمات نیز گفت: تاخیر در خدمت‌رسانی داشتیم و دلیلش این بود که مسیرها بسته بود. البته شب گذشته هم موفق شدیم اهالی را از طریق ریل راه آهن که از گرمسار به فیروزکوه می‌آید، خارج کنیم، چرا که راه آهن شمال بسته شده بود. همچنین از طریق همین مسیر از استان سمنان آب و تغذیه حداقلی به محل رسید و مسافران، افرادی که در مسیر مانده بودند و اهالی روستا خارج شدند.

استاندار تهران به ایسنا گفت: اولویت برای ما در این شرایط کشف وضعیت مفقودشدگان است و شناسایی جست و جو در بستر رودخانه و زیر آوار در روستا شروع شده و ادامه دارد. مجموعه امدادی نیز پای کار هستند و امیدواریم در کمترین زمان ممکن سامانی به وضعیت زریندشت و روستاهای اطراف به خصوص مرزداران دهیم.

منصوری با اشاره به احتمال وقوع سیل در نقاطی از استان تهران گفـت: امروز بعد از ظهر نیز احتمال سیل در نوار شمالی استان و دامنه جنوبی البرز وجود دارد و در این مناطق خطراتی را داریم که خواهش ما این است که مردم عزیز مراقبت کنند. متاسفانه با وجود تاکیدات و هشدارهای قبلی امروز که در فیروزکوه هستیم و با وجود اینکه هم بارندگی اتفاق افتاده و بارندگی رخ خواهد داد، باز هم شاهد حضور گردشگران هستیم … البته راه‌ها را بسته‌ایم اما اصلا دلمان نمی خواهد اینگونه با مردم مواجه شویم و می خواهیم خود مردم این موارد کنترل کنند. 

وی در مورد وضعیت امامزاده داوود خاطرنشان کرد: رسیدگی به وضعیت سیل امامزاده داوود توسط دستگاه ها ادامه دارد و دستگاه ها پای کار هستند تا زودتر شرایط به حالت عادی باز گردد.

این در حالی است که تا کنون در حوادث مرگبار در اثر سیل های اخیر، آمار دقیقی از تعداد کشته‌ها وجود ندارد و هر یک از مسئولان عددی را اعلام کرده‌اند

در پی وقوع سیلاب‌های روزهای اخیر، سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌ برای ۲۷ استان ایران، اعلام کرد طی روزهای جمعه و شنبه احتمال جاری شدن سیل، آب‌گرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، صاعقه، خسارت در اثر باد شدید لحظه‌ای همراه با خیزش گردوخاک موقت، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل وجود دارد.

سازمان هواشناسی به شهروندان توصیه کرد از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌های فصلی، صعود به ارتفاعات، پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و پرواز با هواپیماهای سبک خودداری کنند.

همچنین تمامی دستگاه‌های اجرایی و امدادی به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. بر اساس اعلام مهدی‌ ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر، در سیلاب روزهای اخیر خسارت‌هایی به ۱۷ استان و ۶۲ شهر ایران وارد شد.

بارش‌های رگباری روزهای اخیر طغیان آب رودخانه‌ها، وقوع سیلاب و مسدود شدن جاده‌ها را در پی داشت. آمار دقیقی از تعداد کشته‌ها، مفقودان و مصدومان وجود ندارد و هر یک از مسئولان عددی را اعلام کرده‌اند.

به گفته کارشناسان، سیلاب‌های اخیر به دلیل فعالیت پدیده‌ای جوی موسوم به «مونسون» است که در اثر تغییر سالانه بسیار زیاد دما در مناطق بزرگ خشکی در مقایسه با سطوح اقیانوس‌های همسایه شکل می‌گیرد. پدیده‌ای که معمولا در ایران از اواخر بهار آغاز می‌شود و ممکن است تا اواخر تابستان ادامه پیدا کند.

بنا بر اعلام صادقی ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران، مخاطرات وضع هوا فعالیت اخیر سامانه موسمی مونسون تا چهار روز آینده در نیمه جنوبی ایران ادامه خواهد یافت.

او به خبرگزاری ایسنا گفت روز جمعه ۷ مرداد استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، تهران و البرز شاهد رگبار باران، رعدوبرق و وزش باد شدید خواهند بود.

به گفته ضیائیان در استان‌های مرکزی و جنوبی ایران هم رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید و خیزش گردوغبار رخ خواهد داد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، روز پنجشنبه نیز از ساکنان استان‌های مرکزی و جنوبی ایران خواست اگر در مسیر رودخانه‌ها سکونت دارند هوشیار باشند و خانه‌های خود را تخلیه کنند.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *