کشت ۲۰۰ هزار هکتار گندم دیم در استان مرکزی پیش بینی می شود/ استقبال کشاورزان از کشت دانه روغنی کاملینا

زاهدی گفت: سالانه حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار هکتار گندم آبی و حدود ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار هکتار گندم دیم در استان مرکزی کشت می‌شود که پیش‌بینی‌ها برای سال زراعی جدید نیز همین میزان است.

محمد زاهدی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص تمهیدات آغاز سال زراعی جدید در استان اظهار داشت: با سیاست‌گذاری‌ای که از سوی وزارت متبوع انجام‌شده در محصولات اساسی پاییزه مثل گندم، جو و دانه‌های روغنی برنامه‌ریزی‌شده تا به شکلی عمل شود که حداکثر تولید را داشته باشیم.

وی افزود: سالانه حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار هکتار گندم آبی و حدود ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار هکتار گندم دیم در استان مرکزی کشت می‌شود که پیش‌بینی‌ها برای سال زراعی جدید نیز همین میزان است، همچنین حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار هکتار کشت جو آبی خواهیم داشت.

زاهدی تصریح کرد: سهمیه کود، بذر و نهاده‌های لازم در حال تدارک است و هر آنچه کشاورزان نیاز بذر داشته باشند تأمین خواهد شد همچنین توصیه داریم به‌منظور افزایش بهره‌وری بیشتر از بذور اصلاح‌شده و گواهی‌شده استفاده شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: در بحث دانه‌های روغنی اقلیم استان مرکزی برای کشت دانه‌های روغنی چندان مناسب نیست اما دانه روغنی جدیدی به نام کاملینا معرفی‌شده که سال گذشته به‌صورت محدود در استان کشت شد.

وی افزود: کشت کاملینا با توجه به قابلیت کشت آبی و دیم امسال مورد استقبال بیشتری واقع‌شده و سطح زیر کشت این دانه روغنی افزایش بیش از ۱۵ برابری خواهد داشت و احتمالاً به بیش از ۱۵۰ هکتار برسد.

زاهدی خاطرنشان کرد: در خصوص محصولات استراتژیک طرح جهش تولید در دیمزارها در کشور دو سال اجراشده و در استان مرکزی نیز سال گذشته برای اولین بار اجرا شد و ثمرات خوبی در افزایش عملکرد داشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: سال گذشته طرح جهش تولید دیمزارها در ۶۰ هزار هکتار از اراضی استان اجرا شد که امسال به ۱۳۰ هزار هکتار افزایش پیداکرده است.

وی تصریح کرد: گندم، جو، علوفه، نخود، عدس و گیاهان دارویی ازجمله محصولاتی هستند که در طرح جهش تولید موردحمایت هایی ازجمله ارائه تسهیلات و یارانه قرار می‌گیرند.

زاهدی همچنین تأکید کرد: آموزش و ترویج هم به‌صورت مستمر انجام خواهد شد و کلاس‌های متعددی برای کشاورزان، تشکل‌ها و کارشناسان برگزار می‌شود تا ارتقا بهره‌وری را نیز شاهد باشیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه در دو سال اخیر کشت قراردادی مورد تأکید قرارگرفته است اظهار داشت: دستورالعمل اجرای کشت قراردادی برای سال زراعی جدید اخیراً به استان‌ها ابلاغ‌شده که شرکت‌های پشتیبان احصا و صلاحیت سنجی شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: امسال شرکت‌های خصوصی نیز می‌توانند به‌عنوان طرف قرارداد کشاورزان در کشت قراردادی ورود کنند.

زاهدی عنوان کرد: البته کشت قراردادی عملاً سال‌هاست در خصوص محصول گندم انجام می‌گیرد چون به‌هرحال هم یارانه پرداخت می‌شود و هم نهاده‌ها را تأمین می‌کنیم و درنهایت دولت به‌صورت تضمینی محصول را خریداری می‌کند اما بحث تخصیص نهاده‌ها به‌صورت اعتباری وجود نداشت.

وی در خصوص قیمت‌گذاری گندم در سال جاری نیز گفت: امسال دولت با قیمت‌گذاری گندم به ازای هر کیلو ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای عملیات کاشت نیز مبلغی را در نظر گرفته که به ازای هر کیلو گندم تولیدی هزار و ۵۰۰ تومان محاسبه و می‌شود.

زاهدی همچنین عنوان کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که بیمه را در بخش کشاورزی فراگیر کند و کلیه سطح زیر کشت محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی در رابطه با میزان خرید تضمینی گندم در استان نیز خاطرنشان کرد: میزان خرید تاکنون حدود ۱۹۴ هزار تن بوده که خرید تضمینی این محصول در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳۰ درصد افزایش‌یافته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *