ابطال سهمیه پساب صنایع در صورت عدم استفاده در زمان مقرر

استاندار استان مرکزی گفت: صنایعی که استفاده از پساب به آنها تخصیص پیدا کرده نباید تعلل داشته باشند و نسبت به برداشت پساب اقدام عاجل کنند، در غیر این‌صورت طبق قانون برخورد و تخصیص آنها ابطال می‌شود.

 به گزارش نارخبر به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، فرزاد مخلص الائمه امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت ذخیره آب در استان اظهار کرد: بارندگی‌های اخیر باعث سیراب شدن سدها و ذخایر آب نشده، به همین دلیل مردم چه در بخش مصارف خانگی و چه در بخش کشاورزی باید نسبت به شرایط کم‌آبی هوشیار باشند و برنامه‌های حوزه آب را یاری و همراهی کنند.

وی افزود: برداشت‌های غیرمجاز یکی از مواردی است که باعث برهم خوردن تعادل آبی می‌شود، باید مقابله با این پدیده جدی گرفته شود، چرا که مقابله با این اقدام با منفعت و مصلحت جمعی گره خورده است؛ نباید در برابر رأی دستگاه قضا مقاومت کرد، ملاحظات از مسیر قانونی و با رعایت حقوق مردم در مناطق محروم دنبال شود.

استاندار استان مرکزی با اشاره به لزوم استفاده صنایع از پساب بیان کرد: صنایعی که استفاده از پساب به آنها تخصیص پیدا کرده نباید تعلل داشته باشند و نسبت به برداشت پساب اقدام عاجل کنند در غیر این‌صورت طبق قانون برخورد و تخصیص آنها ابطال می‌شود.

مخلص الائمه خاطرنشان کرد: قرارداد انتقال آب از کوچری به ساوه که بزرگترین پروژه عمرانی این شهرستان است منعقد شده و لازم است هرچه زودتر عملیات اجرایی آغاز شود.

وی با اشاره به خشکسالی سال‌های اخیر اضافه کرد: باید بین کم‌آبی و بهینه‌سازی مصرف آب یکی را انتخاب کرد، یکی از راهکارهای مهم در رفع کمبود آب در بخش شرب، صرفه‌جویی موثر در بخش کشاورزی است در این‌صورت نیازی به انتقال آب از دریا که صرفه اقتصادی ندارد، نیست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: یکی از مسائل بااهمیت اجرای احکام چاه‌های غیرمجاز است؛ مسئله آب، مسئله‌ای اجتماعی است چراکه با معیشت مردم گره خورده است و نیاز است تا با آن به درستی برخورد شود.

علی اکبر اسدی اظهار کرد: مصرف آب در حوزه کشاورزی بسیار نامطلوب است و جهاد کشاورزی وظیفه دارد ساماندهی این وضعیت را انجام دهد.

وی افزود: در حال حاضر ساوه و زرندیه که دو منطقه صنعتی استان هستند از لحاظ کم‌آبی در وضعیت قرمز قرار دارند؛ تامین آب صنایع در آینده یکی از مباحث اصلی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

یوسف یوسفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز با ابراز نگرانی از پساب شهرک صنعتی دلیجان گفت: پساب این شهرک وارد محیط می‌شود و ممکن است به سد ۱۵ خرداد ورود کند؛ البته باید با مدیریت به موقع و مناسب و کنترل درست شرایط این تهدید را به فرصت تبدیل کرد و از پساب برای تأمین آب صنایع استفاده بهینه برد.

وی افزود: پساب پتانسیل مناسبی برای استفاده در بخش صنایع و کشاورزی است و باید از آن بهره‌برداری کرد.

امید محترمی نیز با اشاره به حفر چاه در باغ ویلاها، آن را تهدیدی برای منابع آبی دانست و اظهار کرد: پدیده حفر چاه در باغ ویلاها در کمال سکوت در حال انجام است و هیچ برخوردی با آن صورت نمی گیرد.

وی تصریح کرد: این مسئله با توجه به کمبود منابع آبی به شدت مشکل ساز شده که لازم است مسوولان امر به این مسئله ورود و از آن جلوگیری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی با بیان اینکه برداشت ها بی رویه آب از طریق حفر چاه ها خطر فرونشست زمین را چندین برابر افزایش می دهد، گفت: شرایط آبی شرایط مساعدی نیست، برای مقابله با کم آبی باید با برداشت های بی رویه آب برخورد جدی شود.

محترمی  ادامه داد: در برخی از  روستاها روستاییان اقدام به حفر چاه غیرمجاز می کنند، این در حالی است که در برخی دیگر از روستاها با ۷۰ خانوار  ساکن حتی یک چاه وجود ندارد.

وی یکی از راه های جلوگیری از مهاجرت روستاییان را تامین منابع آبی دانست و گفت:  برقراری عدالت در برخورداری روستاها از منابع آبی امری ضروری است که باید مد نظر قرار گیرد.

پایان پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =