خاطری ،کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار نار خبر گفت: امام جعفر صادق(ع) در گسترش اسلام و مکتب تشیع نقش برجستهای داشتند و ازاینجهت ایشان بهعنوان رئیس مذهب جعفری معرفیشده است.
وی افزود: امام صادق(ع) در تاریخ اسلام، بیش از دیگر ائمه(ع) در تعلیم علوم و معارف اسلامی و تربیت فرهنگی توفیق یافت. این امام همام پس از هجرت از مدینه به کوفه به نشر تعالیم، تربیت و اجتماع پرداخت و حقوق، الهیات و اخلاق اسلامی را به صورتی منسجم تعلیم داد.
خاطری گفت: شاخصترین وجه وجودی امام صادق(ع) شخصیت علمی، عمیق و گسترده آن حضرت و مجموعه تلاشها و تکاپوهایی بود که توسط ایشان در مسیر ترویج و تکثیر علوم معرفتی و اندیشههای دینی صورت گرفت. ایشان با تأسیس بزرگترین دانشگاه علوم اسلامی در عصر خود، به تعلیم علوم مختلف اسلامی پرداختند، بهطوریکه به عقیده مورخان شاید نتوان در طول تاریخ، به عظمت دانشگاهی که امام صادق (ع) تأسیس نمودند، دانشگاهی را یافت.
این کارشناس مذهبی در ادامه بیان داشت: مناظرات علمی امام بزرگوار با صاحبان دانشهای گوناگون مانند پزشکان، فقیهان، متکلمان، منجمان، صوفیان تابع مکاتب هندی، ایرانی و اسکندریه و به ویژه مباحث ارزنده فقهی و تفسیری و کلامیاش با رشد یافتگان در مدرسه اموی و عباسی در منابع مهم شیعه و سنی ثبتشده است.
خاطری افزود: امام مدینه را بهتنهایی تبدیل به دانشگاهی کرد که انواع علوم خود را بیواسطه و باواسطه به شیفتگان علم منتقل میکرد و در برابر مکتب اموی و عباسی به تبیین اسلام راستین یعنی اسلام وحی، اسلام انبیا، اسلام نبوت، اسلام امامت پرداخت و با کوششی خستگیناپذیر، پیرایههای بستهشده به اسلام را از جانب دشمنان داخلی و مکتبهای وارداتی زدود.
وی بیان داشت: امام بزرگوار، شاگردان بسیاری را پرورش دادند، شاگردان امام علیهالسلام از همهی مکاتب بشری بودند. حتی یهودی و مسیحی هم بودند و از عالم اسلام فرقههای مختلف اهل تسنن بودند و البته شاگردان خاص و ویژهای که در حوزهی مکتب امام صادق علیهالسلام تربیت شدند و مبتنی بر مبانی شیعی رشد کردند گفتهشده است که چهار هزار نفر در حوزهی امام صادق علیهالسلام شاگردی کردند.
این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر امام صادق علیهالسلام، نهضت علمی خود را پیریزی نمیکردند، اسلام از میان میرفت و اکنون به فقه صحیح و مذهب تشیع دسترسی نداشتیم، اما با تلاشهای آن حضرت، اسلام بهعنوان یک مکتب علمی و فکری مطرح شد.
انتهای پیام/