1397/07/24
salamup.ir
nashrkhabar.ir

زنان ساوجی مصم وارد عرصه اقتصادی شدند؛ عطر رب انار در کوچه پس کوچه‌های ساوه

23 دی 1396 کد خبر : 9886110215

به گزارش نارخبر، شهر ساوه را با انار مرغوب و با کیفیتش در جهان ‌می‌شناسند. برندی که سال‌های طولانی برای مردم این خطه درآمدزا بوده است، تا اینکه سرمای سال گذشته باغات انار شهرستان ساوه را خشکاند و امسال درختان به بار نشسته تنها میوه‌هایی کوچک را به باغداران هدیه داده‌اند تا به فرداهایی بهتر امید داشته باشند.

اما متأسفانه انارهای کوچک برداشت شده از درختان تازه هرس شده از استقبال چندانی در بازار فروش برخوردار نشدند ولی باغداران ساوجی که از به بار نشستن باغات خود خرسند هستند نا امید نشده و امیدوارتر از همیشه تصمیم گرفتند از این انارهای کوچک نیز به نحو مطلوب بهره‌برداری کنند و رب انار، آب انار، لواشک و سایر مشتقات از این محصول تولید کنند. در این راستا بانوان ساوجی با تلاش و پشتکار وارد میدان شده و با اراده در عرصه صنایع تبدیلی ورود کرده‌اند.

«طاهره خانی» یکی از بانوان ساوجی است که در آشپزخانه خود اقدام به پخت رب انار کرده است.

این بانوی فعال ساوجی درخصوص روش استحصال رب انار و بازار فروش آن در گفتگو با خبرنگار نارخبر؛ گفت: انارهای با کیفیت باغات ساوه امسال به دلیل اندازه کوچک‌شان یا داشتن ترک‌های ناشی از سرما خیلی مورد استقبال بازار فروش قرار نگرفتند بنابراین انگیزه‌ای برای بیشتر زنان ساوجی شد تا وارد عرصه صنایع وابسته و تبدیلی شوند.

رب انار درجه ممتاز ساوه


وی افزود: رب انار به دو روش رسمی( از آب انار خالص) و قجری(از دانه های انار بدون هسته) تولید می‌شود، در روش تهیه رب انار «رسمی» ابتدا آب دانه‌های انار را می‌گیریم و سپس داخل دیگ ریخته و حرارت می‌دهیم تا غلظت پیدا کند.

خانی به روش تهیه رب انار «قجری» هم اشاره کرد و گفت: این روش شبیه به تولید رب گوجه فرنگی است؛ در این روش نیز ابتدا انارهای دانه شده را در یک دیگ‌ حرارت داده و از صافی می‌گذرانیم  و آب انار صاف شده را حرارت می‌دهیم تا غلظت پیدا کند.

رب انار درجه ممتاز ساوه


وی افزود: رب انار را داخل ظروف شیشه‌ای و در یخچال نگهداری کرده و برای هر بار استفاده از این محصول از قاشق جداگانه و تمیز استفاده کنید تا ماندگاری آن بیشتر شود.

این بانوی خانه‌دار ساوجی تصریح کرد: از هر ۱۰ کیلو انار حدود ۲ کیلو رب انار تهیه می‌شود که در تهیه انواع غذاها مانند خورشت فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، جوجه کباب، ماکارونی و بسیاری از غذاهای دیگر به عنوان چاشنی و سس لذیذ به کار می‌رود.

رب انار درجه ممتاز ساوه


خانی خاطرنشان کرد: رب انار تولیدی در این شهرستان به علت مرغوبیت در سراسر ایران به‌خصوص در شهرهای تهران، قم و همدان طرفداران بسیاری دارد و لازم به تأکید است که رب انار «رسمی» نسبت به نوع رب «قجری» قیمت بالاتری دارد.

رب انار درجه ممتاز ساوه


معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه:

۴ سال زمان برای احیای باغات انار ساوه نیاز است

محمودرضا خلیلی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در خصوص سرمازدگی درختان انار این شهرستان گفت: سال‌های گذشته که کیفیت محصولات تولیدی مناسب بود تنها ۱۵ درصد از مجموع کل انارهای تولیدشده شهرستان به رب تبدیل می‌شد.

وی افزود: امسال با توجه به سرمازدگی و کف‌بُر شدن بسیاری از درختان، فقط در باغات معدودی محصول قابل عرضه وجود داشت و در اکثر باغات، انارها اندازه کوچکی داشتند که تبدیل به رب انار و سایر محصولات شد اما به لحاظ مرغوبیت متقاضیان بسیاری دارد.

خلیلی به فعالیت سه شرکت فرآوری انار در این شهرستان اشاره کرد و گفت: رب انار به دو صورت سنتی و صنعتی در این شهرستان تولید می‌شود و اکثر انارهای تولیدی شهرستان برای فرآوری صنعتی در این سه مجموعه فرآوری، و به بازار عرضه می‌شود.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: درختان انار پس از هر بار خشکسالی ۴ سال فرصت نیاز دارند تا محصولی مناسب و مرغوب برای صادرات روانه بازار کنند.


انتهای پیام/



اخبار ساوه
پیشنهادی سردبیر