1396/04/29
نخست » » اهدای سلامت همراه با اشتغالزایی در ساوه/ کارآفرین ساوجی با توسعه 25 برابری کارش، زمینه اشتغال پایدار 10نفر را ایجاد کرد
salamup.ir
avini
nashrkhabar.ir

اهدای سلامت همراه با اشتغالزایی در ساوه/ کارآفرین ساوجی با توسعه 25 برابری کارش، زمینه اشتغال پایدار 10نفر را ایجاد کرد

25 تیر 1396 کد خبر : 988619324

به گزارش نارخبر، استفاده از موقعیت های جدید برای توسعه حرفه های سنتی یکی از روش های کارآفرینی است.
 
یکی از کارآفرینان ساوجی با تولید سبزیجات سالم با استفاده از آب سالم و کودهای ارگانیک علاوه بر اهدای سلامتی به دیگران توانست برای چندین نفر اشتغال زایی پایدار کند.

 

وهاب ماکویی مدیر اجرایی مزرعه در گفتگو با نارخبر، گفت: هفت سال پیش دونفری این ایده سبزیکاری و سبزی فروشی ارگانیک در داخل شهر را اجرایی کردیم ولی با استقبال مردم، 25 برابر سطح کشت را توسعه دادیم تا 10 نفر هم مشغول به کار شوند.
وی افزود: الان آوازه ما به حدی پیچیده است که بیشتر مشتریان ما خارج از ساوه هستند و از تهران، همدان و اراک بصورت تلفنی سفارش می دهند و هنگام عبور بار خود را از ما تحویل می گیرند ، البته ساوجی هایی هم که اطلاع دارند برای خرید سبزی باغی به اینجا می آیند و در ماه مبارک رمضان بیشترین فروش را داشتیم.

 

ماکویی بیان کرد: در زمینه تولید گوشت گوسفند نیز فعالیت داریم و علف های هرز و باقیمانده سبزیجات پیر شده را برای خوراک چند راس دام سبک مزرعه استفاده می کنیم.
وی ادامه داد: البته فعلا برای توسعه فعالیت دامی برنامه ای نداریم صرفا به اندازه مصرف خود و آشنایان نگهداری می کنیم.


مدیر اجرایی مزرعه اظهار کرد: قبلا اینجا باغ انار خشک شده ای بود، وقتی دیدیم سبزیجات ناسالم از شهرهای اطراف به ساوه آورده می شود این ایده به ذهنمان رسید که سبزی باغی سالم تولید کنیم تا برای خود و اطرفیان اشتغال زایی کنیم.
وی افزود: قبلا 2 هزار متر کشت می کردیم الان 5 هکتار و 300 مترمربع مساحت کل باغ مورد استفاده قرار می گیرد اگر بیشتر زمین داشتیم می توانستیم بیشتر تولید کنیم.

این فعال کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اهمیت مصرف سبزیجات برگی که به صورت تازه‌خوری مصرف دارند کاهش میزان باقیمانده کود و سم در سبزیجات ضروری است.

 

 


جوزقی مالک مزرعه نیز گفت: یکی از دلایل موفقیت این مزرعه، آب سالم مخصوص این مزرعه است که موجب اطمینان مشتریان از تهیه سبزی سالم و بدون فلزات سنگین و میکروب شده است.
وی افزود: آب سالم موتورخانه امیرکبیر بعد از گسترش ساخت وساز شهری در این منطقه تنها مزرعه ای را که آب رسانی می کند همین مزرعه است به همین خاطر آب کافی برای کشت انواع محصولات تامین شد و همین در اجرای این ایده کمک کرد.


جوزقی با اشاره به تنوع گسترده محصولات بیان کرد: سبزیجات نظیر گشنیز، جعفری، شاهی، پیازچه، ریحان بنفش و سبز، تره، نعنا، شوید، برگ چغندر، اسفناج، خیار، گوجه، بامیه، بادنجان، کدو، تخمه آفتابگردان و... با توجه به فصول کشت می شود.
وی ادامه داد: بعضی سبزیجات در فصول سرد برداشت می شود مانند شوید و اسفناج که می توان در پاییز نیز کشت کرد.

در ادامه تصاویر مربوط به مزرعه جوزقی را که در همه فصول سال فعالیت دارد و مشتریانش به دلیل شهرت سلامت محصولاتش از اقصی نقاط کشور از تهران، اراک تا همدان هستند را ببینید.

 

انتهای پیام/




تگها: سبزی فروشی ارگانیک ساوه, کارآفرین ساوجی, سبزی باغی سالم, سبزی جوزقی, اخبار ساوه

اخبار ساوه
پیشنهادی سردبیر