به گزارش نارخبر به نقل از دیار آفتاب؛ ؛ کیفیت نان و گلایه مردم نسبت به این موضوع همواره یکی از موضوعاتی است که روزانه در سطح نانواییها با آن مواجه میشویم، کیفیت ماندگاری، پخت بیشازحد و سوختن نان و از طرف دیگر خمیر بودن نان ازجمله مسائلی است که علاوه بر نارضایتی مصرفکننده باعث افزایش دور ریز نان خواهد شد.
در این بین بسیاری از نانوایی ها یکی از دلایل افت کیفیت نان را ناشی از کیفیت پایین آرد عنوان می کنند اما با وجود اینکه این موضوع تا حدودی مؤثر است ولی بارها دیده ایم که اصول تهیه خمیر و فرآیند پخت در برخی نانوایی ها به طور درست طی نمی شود و همین اتفاق باعث می شود بعضاً نانی که به دست مصرف کننده می رسد از کیفیت و ماندگاری قابل قبولی برخوردار نباشد.
ایرانی ها رکوردار مصرف سرانه نان در دنیا هستند و از طرفی طبق آمارهای موجود ایران جزو کشورهایی است که بیشترین دور ریز نان را دارد که البته بخشی از آن به الگوی نادرست مصرف و اسراف بر می گردد هر چند نباید این موضوع را نیز نادیده گرفت که بر اساس بررسی های انجام شده بطور میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد نان قبل از ورود به سفره خانوار قابل استقاده نیست.
استاندار: کیفیت نان در اراک و برخی شهرستان ها بسیار پایین است
چندی قبل اما استاندار مرکزی نیز در کارگروه کارگروه گندم، آرد و نان استان ضمن ابراز گلایه نسبت به کیفیت نان اظهار داشت: متاسفانه کیفیت نان در برخی از شهرستان های استان بسیار پایین است و باید اصلاح شود و البته در شهر اراک هم کیفیت نان بسیار پایین تر از تهران است و یکی از دلایل آن نرخ گذاری منطقه ای می باشد.
مخلص الائمه گفت: کیفیت نان مورد اعتراض مردم است و باید تمهیدات لازم از جمله آموزش های صحیح و اصلاح تجهیزات و نظارت با جدیت انجام شود.
کیفیت نان استان مرکزی جزو استان های برتر کشور است/ افزایش قیمت نان در مرحله برآورد و آنالیز هزینه ها
جمشید زند رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب اما در خصوص برخی گلایهمندیهای شهروندان در خصوص پایین بودن کیفیت نان گفت: کیفیت نان استان مرکزی در مقایسه با سایر استانها بسیار مناسب است هرچند شاید در برخی مواقع آرد بعضی نانها مثل بربری ایراد داشته باشد اما در بخشهای دیگر کیفیت نان ما مطلوب است و این را نمیپذیریم که کیفیت نان در استان مرکزی ضعیف است.
وی افزود: بر اساس ارزیابیهایی کشوری در بحث کیفیت نان، استان مرکزی جزو استانهای برتر کشور است هرچند شاید نان ما سیاه و تیرهتر باشد که آنهم به خاطر وجود سبوس در نان است.
زند تصریح کرد: مسئولیت نظارت بر کیفیت آرد و نان اداره کل استاندارد و مرکز بهداشت است که اگر آرد یا نان ما مشکلی در حوزه کیفیت دارد باید پاسخگو باشند چون استانداردهای لازم باید از سوی کارخانههای آرد رعایت شود.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی همچنین در رابطه با موضوع افزایش قیمت نان نیز گفت: با توجه به افزایش هزینهها در حال بررسی و آنالیز هستیم تا ببینم که قیمت نان باید چند درصد افزایش داشته باشد اما قیمت نان کماکان قیمت قبل است و هیچکس حق افزایش قیمت ندارد، درصورتیکه پس از بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدیم که قیمت نان باید افزایش داشته باشد حتماً نتیجه را بهصورت رسمی اعلام خواهیم کرد.
توجه و نظارت ویژه به رعایت مسائل کیفی و بهداشتی در واحدهای نانوایی بهعنوان یکی از تأمینکنندگان اصلی سبد غذایی خانوار میتواند سهم بسزایی در بهبود سلامت غذایی جامعه ایفا کند، هرچند هستند بسیاری از نانواییها که سعی میکنند با استفاده از همین امکانات موجود بهترین خدمات را به مردم ارائه کنند.
بیش از دو هزار واحد نانوایی در مناطق شهری روستایی در استان مرکزی فعال است که بنابر آمارها طی سال گذشته در سال گذشته ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار کیسه آرد در بین این واحدهای خبازی توزیع شده است.
انتهای پیام/