چرا امام محمدتقی(ع) را جوادالائمه می‌گویند؟

شریفی کارشناس مسائل مذهبی گفت: اگر چه همه فضائل اخلاقی در تمام ائمه وجود دارد اما در هر یک از ائمه به دلیل شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن زمان برخی از فضائل ظهور و تجلی بیشتری داشته است.در امام جواد (ع) صفت جواد یعنی سخاوتمندی، جود، کرم و بخشش تجلی بیشتری داشته است لذا ایشان به جوادالائمه ملقب شدند.

به گزارشنارخبر به نقل از  دیار آفتاب؛ حجت‌الاسلام شریفی، کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با خبرنگار نسیم خنداب ضمن تسلیت سالروز شهادت امام جواد(ع) گفت: امام جواد (ع) امام نهم شیعیان، فرزند امام رضا (ع) در سال ۱۹۵ هجری قمری در شهر «مدینه» به دنیا آمد، نام ایشان «محمد» و کنیه «ابوجعفر» و مشهورترین القابشان «تقی» و «جواد» است.

وی بیان کرد: امام جواد(ع) در سن ۸ سالگی به امامت رسیدند و حدود۱۷ سال امامت و رهبری شیعیان و مسلمانان را در دوران حکومت مأمون عباسی و معتصم عباسی بر عهده داشتند و در آخر ماه ذی‌القعده ۲۲۰ هجری قمری بر اثر توطئه خلیفه وقت مسموم و در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسیدند و پیکر مطهرشان در کنار جد بزرگوارش، امام موسی بن جعفر (ع) در کاظمین به خاک سپردند.

شریفی افزود: در میان امامان شیعه امام جواد(ع) تنها امامی هستند که در سن کم  به امامت رسیدند و جوان‌ترین امام در هنگام شهادت بوده‌اند.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: اگر چه همه فضائل اخلاقی در تمام ائمه وجود دارد اما در هر یک از ائمه به دلیل شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن زمان برخی از فضائل ظهور و تجلی بیشتری داشته است.در امام جواد (ع) صفت جواد یعنی سخاوتمندی، کرم و بخشش تجلی بیشتری داشته است لذا ایشان به جوادالائمه ملقب شدند.

شریفی بیان کرد: به علت خفقان آن دوران توسط خلیفه وقت ارتباط با امام جواد(ع) از طریق وکلا و نامه‌نگاری  صورت می‌گرفت فردی به امام جواد(ع) نامه نوشتند و گفتند چه‌کاری انجام دهیم که در بهشت با شما هم‌نشین باشیم و با شما همراه شویم امام جواد(ع) فرمودند: زیاد استغفارکنید و سوره مبارکه قدر را زیاد در طول روز بخوانید این یک دستورالعملی برای همه پیروان و شیعیان است تا انءشاالله  از پیروان راستین این امام بزرگوار باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *