طی روزهای اخیر زمزمه حضور رئیس جمهور و هیات دولت بیش از گذشته در استان مرکزی شنیده می شود و همین امر سبب شده است که مردم به دنبال بیان مطالبات و مشکلات شهرهای خود باشند.
در شهرستان ساوه که به عنوان دومین شهر استان و یکی از با اهمیتترین قطبهای صنعت کشور شناخته میشود مشکلات کوچک و بزرگی روی هم انباشته شده که برخی از آنها سالهاست به مطالبه مردمی تبدیل شده است.
یکی از نیازهای امروز هر جامعه بهرهمندی از سیستم بهداشت و درمان قوی و بروز است که تاسیس زیرساختهای درمانی و بهره مندی از پزشکان با تجربه در کنار بروز کردن تجهیزات میتواند نقش به سزایی در رضایتمندی مردم داشته باشد.
شهرستان ساوه که بواسطه صنعتی بودن سالانه شاهد رشد جمعیتی بالایی است و تا سال ۹۸ فاقد بیمارستان دولتی بود، در این سال شاهد کلنگ زنی ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی بود که خبر ساخت بیمارستان دولتی امیدها را به ایجاد بیمارستان دولتی در مردم زنده کرد، با گذشت چندین سال از کلنگزنی این پروژه، هیچ پیشرفتی فیزیکی در ساخت آن مشاهده نمیشو که این مسئله موجب نارضایتی ساوجیها شده است.
کلنگی که بر زمین گیر کرده است
یکی از شهروندان در آستانه سفر دولت به ساوه در این خصوص با خبرنگار فارس میگوید: بعد از کلنگزنی ساخت بیمارستان جدید عملا هیچ پیشرفت چشمگیری در این خصوص دیده نشده و گویا مسئولان فراموش کردهاند که در این محدوده کلنگی بر زمین زده شده است.
حسین میرزاخانی بیان میکند: از رئیس جمهور انتظار داریم در سفر به استان مرکزی اعتبارات ویژه را برای ساوه در نظر بگیرد که مهمترین آن تزریق پول برای به سرانجام رساندن ساخت بیمارستان جدید است.
به گفته این شهروند ساوجی با افزایش جمعیت در این شهرستان، زیرساختهای فعلی جوابگوی نیاز مردم نیست و انتظار میروند با ساخت سریعتر این بیمارستان علاوه بر افزایش تعداد مراکز درمانی، پزشکان متخصص بیشتری در ساوه مستقر شوند.
طلب آب شیرین از رئیس جمهور
یکی دیگر از اهالی شهر ساوه مطالبه اصلی مردم در سفر ریاست جمهوری را شیرین کردن آب مردم ساوه دانسته و میگوید: واقعا برای مردم این شهرستان تحمل آب لوله کشی غیر شیرین سخت است و ساوجیها سالهاست آب شیرین خود را یا از طریق دستگاهها خریداری میکنند و یا ناچار به پرداخت هزینههای سنگین برای تامین فیلترآب هستند.
چند سال است در خبرها میشنویم که قراراست آب ساوه شیرین شود و از سد کوچری به این منطقه لوله کشی خواهد شد، اما هر بار میشنویم که یا اعتبار نیست یا کار خوابیده است
علی اکبر زمانی اظهار میکند: چند سال است در خبرها میشنویم که قراراست آب ساوه شیرین شود و از سد کوچری به این منطقه لوله کشی خواهد شد، اما هر بار میشنویم که یا اعتبار نیست یا کار خوابیده است و این ما را ناامید میکند.
ورزشکاران در سالنهای غیراستاندارد و قدیمی به دنبال رشد هستند
یکی از ورزشکاران ساوجی نبود زیرساختهای ورزشی را معضلی برای ورزشکاران این شهر دانسته و خطاب به رئیس جمهور میگوید: آقای رئیسی ما ورزشکاران ساوه سالهاست در سالنها و مجموعههای ورزشی قدیمی به دنبال رشد و شکوفایی خود هستیم اما کمبود امکانات ما را در این راه خسته کرده است.
محمد عبدی ورزشکار رشته وزنهبرداری ساوه در ادامه اضافه میکند: این شهرستان در رشتههای مختلفی قهرمانانی را در سطح ملی و بعضا جهانی معرفی کرده است، اما شایسته نیست دومین شهر استان مرکزی در رده آخر سرانه اماکن ورزشی استان قرار داشته باشد.
وی ادامه میدهد: ساخت یک ورزشگاه استاندارد در شان مردم ساوه سالهاست به مطالبهای جدی برای ورزشکاران و عموم مردم این شهر تبدیل شده است که تقاضا داریم رئیس جمهور دستورات ویژهای برای بهبود سرانه ورزش شهرستان صادر کند.
وزیر راه و شهرسازی به ساوه بیاید
جمعی از متقاضیان مسکن ملی در شهر ساوه نیز خواستار حضور میدانی وزیر راه و شهرسازی شدند و در گروهی که برای رسیدگی به مشکلات خود تشکیل دادهاند، میگویند: روند ساخت مسکن ملی ساوه باید تسریع یابد تا هرچه سریعتر این واحدها تکمیل و تحویل متقاضیان شود.
به گفته این متقاضیان نبود قرارداد مشخص، عدم تعیین میزان آورده نهایی، طولانی شدن پروسه ساخت و همچنین افزایش میزان وام برای کاهش آورده از مهمترین مطالبانی است که نیاز است وزیر راه و شهرسازی برای پاسخگویی به آنها به این شهر سفر کند.
جادههای منتهی به ساوه و خروجیهای آن تجهیز و تقویت شود
یکی از رانندگان اتوبوسهای برون شهری نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساوه، بر لزوم رسیدگی به وضعیت جادههای برون شهری ساوه تاکید کرده و بیان میکند: ساوه بعنوان شاهراه ارتباطی بین چند استان مهم قرار گرفته و لازم است رسیدگی به جادههای منتهی به ساوه و خروجیهای آن تجهیز و تقویت شود.
منطقه گردشگری نداریم
یکی از اهالی منطقه سرداران با گلایه از نبود امکانات فرهنگی و تفریحی در این شهر نیز میگوید: مردم ساوه حتی از داشتن یک سینما در خور شأن محروم هستند و اماکن تفریحی گردشگری و فرهنگی مناسبی در این شهر برای اوقات فراغت خانوادهها وجود ندارد.
ساوجیها به دلیل نبود امکانات تفریحی برای تفریح به شهرهای اطراف و مرکز کشور سفر میکنند
مهدیه خادمی اضافه میکند: ساوه شهری صنعتی است و لازم است بودجه و اعتبارات ملی برای ایجاد زیرساختهای فرهنگی و تفریحی جهت استفاده مردمان این شهر اختصاص یابد تا خانوادهها مجبور نباشند برای تفریح به شهرهای اطراف و مرکز کشور سفر کنند.
انتظارات کارمندان دولتی از دولت
یکی از کارمندان ادارات دولتی در تماس با خبرنگار فارس خواستار اهتمام ویژه رئیس جمهور به فرمانداری ویژه ساوه شده و اظهار میکند: سالهاست ساوه عنوان فرمانداری ویژه را یدک میکشد اما در عمل برای یک امضا باید کیلومترها راه را تا مرکز استان طی کرد که هم هزینه بر است و هم خطرآفرین.
صادقی تصریح میکند: مدیران دستگاههای دولتی ساوه باید جایگاه معاون مدیرکل داشته باشند و بتوانند بسیاری از خواستهها و نیازهای مردم را در همین شهرستان رفع کنند اما اگر چنین نیز نشد باید برخی ادارات مهم را به این سطح از توانمندی برسانند.
وی با بیان اینکه بروکراسی اداری در مرکز استان بسیار زمان بر بوده و بعضاً گلایه مردم را در پی دارد، میافزاید: بارها پیش آمده است که برای برگزاری فلان جلسه در استان جهت تصمیمگیری برای انجام امور مردم ماهها وقت صرف شده در حالیکه میتوان با دادن اختیارات لازم به دستگاههای شهرستان رضایتمندی مردم را فراهم کرد.
مشکلات سرمایهگذاران را دریابید
مدیر یکی از صنایع واقع در شهر صنعتی کاوه نیز در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص سفر رییس جمهور به استان مرکزی میگوید: انتظار داریم رئیس جمهور یا معاون اول وی به بزرگترین شهر صنعتی کشور سفر کند و از نزدیک در جریان مشکلات سرمایه گذاران قرار بگیرد.
سید مهدی ابراهیمی تامین نقدینگی واحدهای تولیدی، مشکلات آب و فاضلاب، برق ، تامین نیروی کار و ایجاد مسکن کارگری را از مهمترین خواسته صنایع دانسته که میطلبد یک تصمیم ویژه برای رفع دغدغه صنعتگرانی که بدنبال تقویت تولید داخل هستند گرفته شود.
به گزارش فارس رئیس جمهور و وزرا پایان هفته جاری میهمان مردم استان مرکزی هستند.
***********
گزارش از رضا حیدری
***********
انتهای پیام/