نخستین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه برگزار می شود

نخستین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه از ۱۱ لغایت ۱۳ آبان ماه با رویکرد نمادسازی شهر ساوه با محصول اول آن یعنی انار برگزار می شود.

به گزارش  نارخبر؛ نخستین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه از ۱۱ لغایت ۱۳ آبان ماه در مجموعه تاریخی مسجد جامع شهرستان ساوه پایتخت انار ایران، برگزار خواهد شد.

رویکرد ملی این جشنواره شناساندن ظرفیت های گردشگری، تاریخی، فرهنگی، کشاورزی و صنعتی و نمادسازی شهر ساوه با محصول اول آن یعنی انار است که در قالب برپایی غرفه های فروش، معرفی و مشاوره در حوزه انار و صنایع وابسته برگزار خواهد شد.

انار یکی از میوه‌های درختی است که اغلب قرمز و گاهی سفید یا رنگ‌هایی بین این دو را دارد که اغلب با پوستی قرمز و گاهی سیاه یا تقریبا زرد بوده و در کشورهایی مانند ایران، پاکستان، افغانستان و عراق یافت می‌شود و جزو ۱۰ میوه برتر جهان به‌شمار می‌رود.

در ایران ساوه، نی‌ریز، بجستان و فردوس به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان انار هستند که در این بین تقریبا تمام ایران انار ساوه را باشهرتی ملی و فراملی می‌شناسند.

کیفیت انار ساوه را در هیج جای کشور نمی‌توان یافت و یک برند معتبر جهانی است که آوازه ‏بین‌‌المللی دارد و ویژگی‌های منحصر به فردی چون طعم، رنگ، شکل و ظاهر یکدست و زیبا، کیفیت ‏بالا و ماندگاری آن سبب پرطرفداری این محصول نه تنها در کشور که در جهان شده است. لذا ساوه به نام شهر یاقوت‌های سرخ شهره است.

سطح زیر کشت باغات انار بارور در ساوه بیش از ۱۰ هزار هکتار است و سال قبل با گذشت پنج سال از خاطره تلخ سرمازدگی درختان انار در سال ۱۳۹۵ و با احیای باغات پس از کف بر کردن درختان، در مجموع ۱۵۰ هزار تن انار از باغات این شهرستان برداشت در عین حال پیش بینی می شود امسال ۱۶۰ هزار تن انار از باغات شهرستان ساوه برداشت شود.

به گفته معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه سال گذشته ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن انار در سطح کشور صادر شد این در حالی است که حداقل ۲۵ درصد باغات شهرستان ساوه قابلیت صادرات را دارد که نسبت به کل کشور رقم بسیار بالایی بوده اما در حال حاضر ۲ الی ۵ درصد انار ساوه صادر می‌شود.

با توجه به برداشت انار ساوه در ماه آبان، برگزاری این جشنواره در این باره زمانی می‌تواند جنب و جوش باغداران در برداشت انار از باغات را مضاعف کند و تلاش کنند تا علاوه بر شناساندن بیش از پیش انار ساوه سهم خوبی را در بازار های داخی و خارجی با استفاده از طرفیت های صادارتی جذب کنند.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *