زهرا زال کارشناس سیاسی در گفتگو با خبرنگار نار خبر گفت: در هفتم تیرماه ۱۳۶۰ شهید بهشتی به همراه ۷۲ نفر از یارانش در حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید؛ ایشان در آذرماه ۱۳۵۷ به فرمان امام خمینی(ره) شورای انقلاب را تشکیل داد و در تدوین قانون اساسی نقش قابل توجهی داشت، ایشان مجتهدی زمان شناس بود که توانست در یکی از حساسترین مقاطع تاریخ ایران در سرنوشت کشور تاثیر بگذارد.
زال با اشاره به شخصیت کم نظیر شهید بهشتی اظهار کرد: ایشان از جمله شخصیتهای کمنظیر در دوران معاصر ایران است که در کوران حوادث اول انقلاب، با خلق حماسهای به یادماندنی، بر اندیشه خودش پا فشاری کرد و در تاریخ جاودانه شد.
وی تصریح کرد: قانون اساسی سند مهم سیاسی و حقوقی هر جامعهای است که در آن مبنای حاکمیت و صلاحیت زمامداران تعیین و حقوق اساسی تبیین میگردد. و به سبب تدوین قانون اساسی و محورهای اساسی حکومت، حقوق و آزادیهای مردم ملاک عمل قرار میگیرد.
این کارشناس سیاسی بیان کرد: هنر شهید بهشتی این بود که با علم دقیق خودش توانست دو عنصر جمهوری و اسلامی را در کنار یکدیگر قرار دهد تا مردم بتوانند نقش مستقیمی در همه امور کشور از طریق آرای خود داشته باشند.
وی ادامه داد: شهید بهشتی با تدوین و تشریح حقوق آحاد مردم در عرصههای گوناگون از جمله عرصه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، قلمرو و مبانی فقهی این حقوق را در قانون اساسی جمهوری اسلامی تضمین کرد.
زال با توجه به فعالیتهای سیاسی شهید بهشتی بیان کرد: اندیشه سیاسی شهید بزرگوار نشات گرفته از نگرش ایشان به اسلام و انقلاب بود، ایشان معتقد بود به اینکه اسلام هم دین است و هم دولت و توان اداره جامعه را دارد.
وی بیان کرد: شهید بهشتی نسبت به ظهور تفکر غربی در کشور به شدت مخالف بود و همواره در پی تلاش بود که استقلال کشور که با خون هزاران شهید و مجروح و… به دست آمده است، کم رنگ نشود.
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: خون هفتاد و دو تن از یاران انقلاب به همراه شهید بهشتی، باعث تنومند شدن درخت انقلاب شد و طومار ننگین منافقین و اقدامات آنان را در هم شکست.
انتهای پیام/