افزایش ۳۰ درصدی خرید گندم در امسال

مدیر کل تعاون روستایی استان مرکزی گفت : انتظار می‌رود امسال حداقل 30 درصد رشد نسبت به سال گذشته در خرید گندم وجود داشته باشد.

به گزارش نار خبر؛ محمدحسین بهاور مدیر کل تعاون روستایی استان مرکزی امروز ۱۹ تیرماه در نشست با اصحاب رسانه در شهرستان ساوه بیان کرد: استان مرکزی به عنوان یک استان صنعتی شناخته شده است ، کما اینکه در عین حال ،یکی از تاثیرگذارترین استان ها در بخش کشاورزی است و جایگاه ها و رتبه های زیادی را کسب نموده است .

بهاور گفت: رتبه اول در بخش ماهیان زینتی ، رتبه دوم در زمینه گل و گیاهان زینتی ، رتبه سوم در تولید انار و رتبه هشتم در تولید پسته را کسب نموده است و این عدلیه‌ای از تاثیرگذاری بخش  کشاورزی استان است. 

وی با توجه به ارتباط تنگاتنگ بین صنعت و کشاورزی اظهار کرد : اقتصاد کشور به تحقیق و توسعه وابسته است ،لزوم رسیدن به توسعه پایدار زمانی است که مدریت بتواند صنعت و کشاورزی را مدیریت کند ، بنابراین تبادل بین صنعت و کشاورزی باید مدیریت شود تا گام موثری در توسعه کشور برداشته شود. 

مدیر کل تعاون روستایی استان گفت : جهاد کشاورزی مسئول تامین امنیت غذایی کشور است و در این راستا اقدامات موثری را انجام داده می‌دهد و تشکلاتی نیز در زیرمجموعه خود دارد و با به‌کارگیری تعاونی روستایی قدمت ۶۰ ساله دارد ولی به صورت مستقیم ۵۰ سال با روستاییان ارتباط دارد و به طور مستقیم با بهره بردار در ارتباط است. 

بهاور عنوان کرد: ۹۱ شرکت تعاون روستایی با ۸۳ هزار عضو سهامدار و ۱۸۰ اشتغال مستقیم در استان مرکزی فعالیت می‌کنند و وظیفه تامین مایحتاج کشاورز را عهده‌دار هستند. 

وی تصریح کرد : ۵۶ شرکت تعاونی کشاورزی با ۳۲ هزار عضو و ۸۵ اشتغال مستقیم در تمامی حوزه‌های کشاورزی فعال است، ۲۵ شرکت تعاونی تولید روستایی با ۲۵ هزار عضو سهامدار و ۳۰ اشتغال مستقیم در جهت فرآیند تولید فعالیت دارد، ۱۱ شرکت تعاونی زنان روستایی، با بیش از ۱۰۰۰ عضو سهمدار و ۱۵ اشتغال مستقیم در جهت مشارکت در اقتصاد روستا و خانواده شکل گرفته است

بهاور ادامه داد: ۱۰ انبار دولتی با ظرفیت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن و ۱۲۰ انبار چندمنظوره از جمله ظرفیت های موجود در استان است. در دو سال گذشته تنها ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تجهیز و تعمیر و نگهداری انبارها به این مجموعه اعطا شده بود که با همراهی های صورت گرفته از محل بودجه ۱۴۰۲ و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، ۳ میلیارد تومان برای امسال پیش بینی شد تا مرمت این مجموعه ها انجام شود.

مدیر کل تعاون روستایی استان بیان کرد: ۷۳ باب فروشگاه در روستاها وجود دارد که نزدیک به ۱۰ هزار متر مربع فضا دارد، ۳ دستگاه سیلوی ذخیره‌سازی غلات به ظرفیت ۲۰هزار تن، ۲ واحد سردخانه به ظرفیت ۵ هزار تن، ۸ واحد تاسیسات بوجاری، یک واحد صنایع بسته‌بندی، ۱۲ واحد صنایع تولید خوراک دام و طیور، ۵ مرکز جمع‌آوری شیر، ۲۷۳ دستگاه کمباین، تراکتور و غیره، سه باب شهرک گلخانه‌ای و ۱۲۰ واحد تولید گوساله پرواری و غیره در مجموعه تشکل‌ها و تعاونی‌های استان مرکزی وجود دارد. 

وی ادامه داد: در سه ماهه اخیرسال جدید، 55 هزار و ۶۰۰ تن خرید تضمینی گندم وجود داشته که ۲۰ هزار تن آن توسط تشکیلات تعاون روستایی به صورت مباشرتی خریداری شده است که نشان می‌دهد ۳۵ درصد خرید گندم توسط تعاون روستایی خرید شده است که ۸۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است و انتظار می‌رود امسال حداقل ۳۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته در خرید گندم وجود داشته باشد.

بهاور گفت: علیرغم ظرفیت های موجود در تعاون روستایی استان، طرح روستا بازار مغفول مانده و باید نسبت به این امر مهم پیگیری های بیشتری صورت گیرد که در این بین تشکل ها نقش مهمی دارند.

بهاروند در پایان افزود : سیاست وزارت جهادکشاورزی بر این است که بخش خصوصی باید به دنبال خرید توافقی باشد چراکه کمک به بهره بردار، تولید کننده و مصرف کننده است که در بودجه امسال نیز ۷۳۰ میلیارد تومان برای حرکت به سمت خرید توافقی پیش بینی شده است.

پایان پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *