به گزارش نار خبر؛حجت الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره حذف شدن تمام معافیت های مالیاتی در کشور در طرح برنامه هفتم، اظهار داشت: برنامه هفتم ایرادات زیادی دارد و این ایرادات قطعا و حتما ابتدا در کمیسیون تلفیق بررسی و اصلاح خواهند شد و سپس در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم با این پیش نویس فعلی در برنامه هفتم جلو برویم به مشکلات زیادی در حوزه کشاورزی، صنعت، مالیات، کارگری و ….. برخورد می کنیم. مطمئنا این رویه فعلی از جمله مالیات ها باید خیلی زود اصلاح شود. هم اکنون صادی تمام کسبه به این مالیات های سرسرام آور درآمده است. این کسبه چند سالی به دلیل کرونا از معافیت مالیاتی برخودار بوده اند ولی امسال به یکباره مالیات های کمرشکنی برای آنها بسته شده است.
نماینده مردم ساوه در مجلس گفت: ما قبول داریم که کشور باید با درامد مالیاتی بچرخد و در تمام کشورهای دنیا شرایط این است اما باید انعطاف هایی هم باشد و شرایط بررسی شود و به نحوی نباشد که مردمی که اقدام به تولید کرده اند و با پشت سر گذاشتن هزار نوع مشکل مغازه ای باز کرده اند تا خرج زن و بچه خود را دربیاورند ولی با این مالیات های وضع شده کاری کنیم که آنها از هستی هم ساقط شوند.
سبزی با بیان اینکه امسال فقط برای ۳۹ میلیون مودی مالیاتی تخفیف در نظر گرفته شده بود، افزود: اما خود مسئولان مالیاتی شهرستان ها و استان ها به این تخفیف کم اعتراض کردند و در این شرایط اگر همین تخفیف را هم صفر کنیم که شرایط بحرانی تر خواهد شد.بعضی وقت ها درست است که مسئولان می گویند بیش از ۵۰ درصد کسبه مالیاتشان صفر شده است. اما در برخی از مشاغل هم شرایط به این نحو نیست.
وی با بیان اینکه ما نمایندگان در بطن مردم هستیم، ادامه داد: خیلی از مسئولان حوزه مالیات در بین مردم حضور ندارند و مالیاتی را بر اساس سامانه ها ثبت می کنند که واقع بینانه نیست و نیازمند اصلاح است.
سبزی گفت: یک بار در حوزه انتخابیه ام در بین مردم حضور پیدا کرده ام تمام کسبه از این مالیات های چند برابری اعتراض داشتند. نامه نگاری لازم با رئیس جمهور و معاون اول انجام شده و اختیار به استان ها داده شده تا خودشان این مالیات را تعدیل کنند. اگر این بند لایحه برنامه هفتم به همین شکل تصویب شود به بدنه بخش مولد اقتصاد ضربه کلانی وارد می کند و چرخ اقتصاد را مختل می کند.
این نماینده مجلس یازدهم درباره ضربه ای که این بند به قانون جهش تولید دانش بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی میکند چیست؟ توضیح داد: قانون جهش تولید دانش بنیان با تلاش زیاد در مجلس تصویب شد و در این قانون اعطای اعتبار مالیاتی به واحدهای تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی مصوب شد تا به این وسیله شرکت های دانش بنیان فعال شوند و واحدهای صنعتی نیز پیشرفته شوند.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: با این بند اعطای اعتبار مالیاتی که هنوز زمان زیادی از تصویب آن نگذشته هم ملغی می شود. اینکه از یک سو قانون برای رشد دانش بنیان ها تصویب می کنیم و از سوی دیگر این مشوق ها را برمی داریم اصلا کمکی به رشد اقتصاد دانش بنیان نیست.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان رهبری به این قانون اشاره کردند و در منویات آنها به رشد اقتصاد دانش بنیان تاکید شده و حتی در بین شعار سال ها هم به دانش بنیان ها توجه شده است و در این زمینه مجلس با توجه به این منویات قانون جهش تولید دانش بنیان توجه کرده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس توضیح داد: ما با این قوانین و بندهای حمایتی است که می توانیم سختی ها را پشت سر بگذرانیم و اقتصاد را رشد دهیم و به اقتدار اقتصادی برسیم. ما باید دانش بنیان ها را تقویت کنیم و به همین دلیل مجلس به موصوع اعطای اعتبار مالیاتی ورود کرد.
وی خاطرنشان کرد: ولی اینکه از سوی دیگر در برنامه هفتم این اعتبار مالیاتی را حذف کنیم به عبارتی نقض غرض محسوب می شود و مطمئنا در مجلس هر آنچه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را تصویب خواهیم کرد و زیر بار برخی مسائلی که ناشیانه تدوین شده نمی رویم. برنامه هفتم واقعا اگر برنامه باشد باید کاری کند که موضوعات و مشکلات مردم و اقتصاد ما حل شود نه اینکه گره گوری را ایجاد کنیم و ۵ سال بر اساس آن جلو برویم.
انتهای پیام/