نجیبه خاتون کرمی، مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه الرسول ساوه در گفتگو با خبرنگار نار خبر، ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم اظهار کرد: ماه محرم قبل از اسلام حرمت خاصی داشت و اعراب جاهلی قبل از اسلام حرمت ماه محرم را حفظ میکردند و اگر قبل از ماه محرم قبیلهها با یکدیگر جنگ داشتند با فرا رسیدن ماه محرم ظلم و جنگ و خونریزی قطع میشد.
وی افزود: بزرگان و اهل بیت(ع) تاکید زیادی به ماه محرم داشتند و در روایات مختلف به حزن و اندوه اهل بیت(ع) اشاره شده که این ماه را با اندوه شروع میکردند.
مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه الرسول ساوه عنوان کرد: عزاداری امام حسین(ع) نیز مانند هر پدیده با ارزش دیگر دچار آفتها و آسیبهایی است که در صورت عدم مقابله با آن ممکن است به فرهنگ پر بار عاشورایی آسیب وارد شده و موجب گمراهی عزاداران و زیر سوال بردن فلسفه قیام عاشورا شود.
کرمی ادامه داد: مداحان و مرثیه سرایان باید در مورد تاریخ اسلام و زندگی ائمه تحقیق کنند و ابتدا خودشان عمق واقعه محرم و عاشورا را درک کرده و سپس برای مردم بازگو کنند که در این صورت از تحریف و آسیب جلوگیری خواهد شد.
وی یادآور شد: در هر جامعه ارزشهایی وجود دارد که گاهی مورد غفلت و فراموشی قرار میگیرد بنابراین باید از راههای مختلفی این ارزشها در گزارههای دینی حفظ کرد که سوگواری امام حسین(ع) یکی از عینیترین و مؤثرترین راهها به شمار میرود.
مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه الرسول ساوه بیان کرد: سوگواری امام حسین(ع) باورها و ارزشهای مذهبی را زنده نگه میدارد و آنها را از نسلی به نسلی دیگر میرساند و همچنین سبب تقویت، حفظ و نگهداری ایمان دینی میشود
کرمی در پایان تصریح کرد: زنان از منظر جامعه شناختی به دلیل تأثیر ویژهای که در خانواده و تربیت فرزندان دارند، نقشی حساستر و ویژهتر از مردان در جامعه ایفا میکنند بنابراین باید برنامههای ویژهای برای بانوان در این ایام تدارک دیده شود و با توجه به مشکلات روز جامعه، توصیه به رعایت حجاب و توجه به عفت عمومی در محرم امسال باید چاشنی همه سخنرانیها باشد.
انتهای پیام/