یکی از سنت‌های مهم پیامبر(ص) توصیه به یاد و نام امام حسین(ع) است

امام جمعه ساوه گفت: یکی از سنت‌های مهم پیامبر اکرم(ص) توصیه به یاد و نام امام حسین(ع) است. وی، قبل از شهادت امام حسین(ع) برای عزای امام حسین(ع) اشک ریخته است. و این سنت بزرگ را نیز ائمه معصومین ادامه داده‌اند به طوری که یکی از راههای میانبر برای رسیدن به هدف، راه امام حسین(ع) است.

به گزارش نار خبر؛ حجت الاسلام جعفر رحیمی امام جمعه شهرستان ساوه در خطبه نماز جمعه این هفته که مصادف با روز عاشورا بود اظهار کرد: یکی از سنت‌های مهم پیامبر اکرم(ص) توصیه به یاد و نام امام حسین(ع) است. وی، قبل از شهادت امام حسین(ع) برای عزای امام حسین(ع) اشک ریخته است. و این سنت بزرگ را نیز ائمه معصومین ادامه داده‌اند به طوری که یکی از راههای میانبر برای رسیدن به هدف، راه امام حسین(ع) است.

خطیب جمعه ساوه افزود: فرهنگ عاشورا پیامهایی بسیار مهمی برای انسانها دارد و این فرهنگ بسیار گسترده و فراگیر است. عاشورا دانشگاه و مدرسه‌ای است که لایه‌های بسیار زیاد و ابعاد مختلف و وجوه فراوانی را در طول تاریخ برای زندگی انسان در بر داشته است.

حجت الاسلام رحیمی گفت: در حرکت امام حسین(ع) حرکت زمینی و گرایش خاکی و فرشی وجود ندارد. تمام انگیزه‌های امام، عرش بود. حرکت امام نشان می‌دهد که مرگ آغاز ابدیت و یک زندگی دیگر است.

وی افزود: یکی از مشکلات جهان امروز، جستجوی سرمایه‌ها در برون انسان است در حالی که سرمایه‌های واقعی و اصلی زندگی در وجود خود انسان قرار دارد. امام حسین می‌خواست به جامعه بفهماند که در وجود انسان یک گوهری وجود دارد. که این گوهر اگر شکوفا شود. همه جا را زیبایی خواهد گرفت.

حجت الاسلام رحیمی به حرکت امام حسین(ع) از مکه به کربلا اشاره کرده و اظهار داشتند: در بین منازل کاروان سیدالشهدا علیه السلام، منزل «زُبَالَه» از منازل مهم است. اهمیت این منزل بدان جهت است که اولین اتمام حجت رسمی امام حسین(ع) در این وادی صورت پذیرفت. در طول مسیر مکه تا منزگاه زباله، کاروان حضرت از هیچ آبادی نمیگذشت مگر اینکه افرادی به ایشان میپیوستند؛ تا آنکه کاروان به منزلگاه «زباله» رسید و خبر شهادت برادر رضاعی خود، عبد الله بن یقطر، مسلم بن عقیل و هانی بن عروه دریافت شد. حضرت نامهای بیرون آورد و بر مردم خواند و گفتند: معلوم می‌شود شیعیان ما دست از یاری ما برداشته‌اند و اینک هر یک از شماکه بخواهد در برگشتن آزاد است و از سوی ما حقی برگردنش نیست. اینجا بود که مردم از اطراف حضرت متفرّق شدند و برگشتند، فقط کسانی با او ماندند که از مدینه همراه امام آمده بودند.

حجت الاسلام رحیمی در ادامه به برکات زیارت عاشورا اشاره کرده و افزودند: ناب‌ترین مطالب در همین زیارت عاشورا موج می‌زند. زیارت عاشورا دارای پیام‌های بسیار مهمی است.  

وی تصریح کرد: زیارت عاشورا به دو قسمت تولی و تبری یعنی سلام بر افراد جبهه حق و لعن بر افراد جبهه باطل تقسیم می‌شود. نکته بعدی زیارت عاشورا این است که در زیارت عاشورا یزید و شمر متهمان ردیف اول نیستند. بلکه لعن اول متوجه پایه گذاران ظلم می‌باشد.

وی افزود: پس یاد بگیریم هر کار ساده و یا مهمی که می‌خواهیم انجام دهیم آینده آن کار را تصور کنیم و بدون بصیرت هیچ اقدامی نکنیم زیرا که می‌تواند موجب لعن خدا بر خود و خاندانمان شود.  

حجت الاسلام رحیمی گفت: در زیارت عاشورا اخرین نفرین بر تابعین است. یعنی کسانی که به کشته شدن یاران خدا رضایت دارند. پس مواظب اعمالمان بلکه مواظب تائید کردنها و رد کردنهای زبانی خود باشیم.

خطیب جمعه ساوه گفت: بدانیم که هر رأی و نظر ما در نهایت به یاری ولی خدا می‌انجامد و یا کشته شدن ولی خدا، نکته دیگر اینکه در زیارت عاشورا کسانی که برای جبهه باطل اسب آماده کردند لعنت شده‌اند.  

وی ادامه داد: پس مواظب کمک‌های مادی خود به این آن باشیم. زیرا این کمک‌ها نیز در نهایت یا به یاری ولی خدا می‌انجامد و یا به کشته شدن ولی خدا. در زیارات عاشورا می‌آموزیم که باید خانواده خود را آل رسول الله کنیم که اگر نکردیم جزء آل امیه و آل مروان و آل زیاد خواهیم شد.

انتهای پیام

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *