به گزارش نار خبر؛این حالت در نتیجه قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید به مدت طولانی، بیش از حد و به طور کنترل نشده و در صورتی که فرد برای کاهش دمای بدن به اندازه کافی عرق نکند، بروز میکند.
به گفته متخصصان، افراد کهنسال، نوزادان و نیز افرادی که نوع خاصی از داروها را مصرف میکنند، بیشتر مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند.
گرمازدگی به سرعت بروز میکند و در صورت بروز کردن، نیاز به درمان فوری دارد تا آسیبی متوجه فرد گرمازده نشود.
● چه عواملی باعث گرمازدگی میشود؟
در بدن ما به میزان بسیار زیادی حرارت داخلی تولید میشود که به طور طبیعی ما خودمان را با عرق کردن و خارج کردن دمای اضافی از راه پوست، خنک نگه میداریم.
اما در برخی شرایط خاص مانند دمای بسیار بالا، رطوبت بالا و یا فعالیت شدید در زیر آفتاب داغ، این سیستم خنک کننده ممکن است درست عمل نکند و اجازه دهد که گرما تا حد خطرناک و آسیبرسانی در بدن بالا برود.
اگر فردی آب بدنش را از دست بدهد و همچنین به اندازه کافی نیز عرق نکند تا بدنش خنک شود، در این صورت دمای داخلی بدن افزایش پیدا کرده و گرمازدگی بروز میکند.
از آنجا که گرمازدگی میتواند آسیبهای دائمی را متوجه فرد گرمازده کرده و حتی میتواند موجب مرگ وی نیز شود، لذا درمان سریع آن بسیار حائز اهمیت است.
برخی از اقدامات فوری اولیه برای کمک به فرد مبتلا که شما میتوانید تا پیش از رسیدن ماموران اورژانس انجام دهید، عبارتند از:
۱) فرد را به یک فضای بسته ببرید.
۲) لباس فرد را از بدنش خارج کرده و به آرامی پوست را با آب خنک مرطوب کنید و بیمار را باد بزنید تا بدنش برای عرق کردن تحریک شود.
۳) روی کشالههای ران و زیر بغل فرد کیسههای یخ بگذارید.
۴) فرد را در یک اتاق خنک بخوابانید و پاهای وی را کمی بالا از بدنش قرار دهید.
همچنین علاوه بر موارد بالا، اغلب در این وضعیت مصرف مایعات وریدی برای جبران مایعات و الکترولیتهای از دست رفته ضروری است.
عموما استراحت در رختخواب توصیه میشود و ممکن است دمای بدن تا هفتهها پس از گرمازدگی به طور غیر طبیعی کاهش یا افزایش پیدا کند.