به گزارش نار خبر؛ غلامرضا ملکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به اینکه اداره کل غله در تامین آرد و نان و کالاهای تنظیم بازار نقش اساسی دارد، اظهار داشت: تامین گندم، آرد و نان مورد نیاز جامعه توسط اداره کل غله انجام میشود. همچنین در بحث تنظیم بازار هرکجا نیاز به تزریق و عرضه کالاهایی مانند روغن، شکر، برنج باشد اقدام میشود، در بحث تنظیم بازار وظیفه تامین تمامی کالاها را عهدهدار نیستیم مگر اینکه بازار دچار کمبود باشد که کالاهای دیگر ارائه شود.
وی افزود: در حال حاضر در اوج برداشت گندم و فصل خرید گندم از کشاورزان قرار داریم که برداشت گندم از ساوه آغاز و بر اساس اقلیم به خنداب، شازند ختم میشود. تاکنون ۱۷۵ هزار تن گندم در استان مرکزی خریداری شده است و این آمار شاید در روزهای نخست برداشت پیشبینی نمیشد اما خوشبختانه با تلاشهای کشاورزان ۱۱ درصد خرید گندم نسبت به سال گذشته افزایش داشته و باتوجه به اینکه در بخشهایی ازشازند، خمین و خنداب گندم برای تحویل وجود دارد این آمار افزایشی است.
مدیرکل غله و خدمات بازگانی استان مرکزی تصریح کرد: ۲ هزار و ۴۳۲ میلیارد تومان بابت خرید گندم از کشاورزان باید پرداخت شود که تاکنون بخشی از آن پرداخت شده و بخشی دیگر در روزهای آینده پرداخت و تصویه حساب با کشاورزان انجام میشود.
ملکی با بیان اینکه خرید گندم در کشور از ۸ میلیون تن فراتر رفته و پیش بینی ۸.۵ تا ۹ میلیون تن است، گفت: ظرفیتهای استان مرکزی در اداره کل غله؛ سیلوها هستند که سیوهای استان حدود ۷۷۰ هزار تن ظرفیت دارد که بیش از نیاز ذخیره سازی برای تولید گندم است.
وی عنوان کرد: ۱۱ کارخانه آرد در اقصی نقاط استان و در شهرستانهای مختلف و یک هزار و ۶۰۰ واحد خبازی در سطح شهرها و روستاهای استان مرکزی وجود دارد و ماهانه حدود ۳۰۰ هزار کیسه آرد در سطح استان توزیع میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازگانی استان مرکزی در خصوص مدیریت فروش نان در استان، افزود: براساس محاسبات، یارانه آرد و نان در کشور برای امسال ۱۵۰ همت است و در استان مرکزی ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یارانهای است که دولت برای مناسب نگه داشتن قیمت نان برای عرضه نان پرداخت میکند که یارانه بسیار بزرگی است به همین جهت سامانه کنترلی و فروش هوشمند نان دیده شده است که از هدر رفت آرد و نان جلوگیری شود.
ملکی اضافه کرد: سال گذشته نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی شکل گرفت که یک مطالبه مستمر و قدیمی مردم بود، این طرح با مشارکت استانداری مرکزی و دستگاههایی که عضو این نهضت بودند شکل گرفت و جلسات متعددی در این راستا برگزار شد و در سطح استان به مرحلهای رسیدیم که در کشور پیشگام و قطب تولید نان کامل هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در طرح نهضت ملی با ایجاد ظرفیت مناسب برای تولید آرد کامل و آردی که از تمام گونههای گندم استفاده شود؛ کارخانهای در شهرستان آشتیان افتتاح شد البته کارخانههای دیگری به این طرح اضافه میشوند و در مرحله بعد نانوانواییها باید نمود عینی از پخت نان کامل داشته باشند که در سطح استان این کار انجام شده است و قریب به ۹۵ تا ۱۰۰ واحد نانوایی عرضه کننده آرد و نان کامل در سطح استان مدیریت میشود.
انتهای پیام/۷۱۱/.