خاندوزی: روند اقتصادی دهه ۱۳۹۰ تغییر کرده است/ دولت سابق اقتصاد را معطل نگه داشته بود

وزیر اقتصاد گفت: دولت گذشته ایده ویژه‌ای جز معطل نگه‌داشتن اقتصاد ایران برای حل مسائل خارجی نداشت.

به گزارش نار خبر به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، «سید احسان خاندوزی» سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز که با حضور داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه و محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار شد، طی سخنانی ضمن گرامیداشت روز خبرنگار اظهار داشت: زمانی در کشور بود که عنوان می‌شد «مردم به خادم نیاز ندارند و مردم مدیر می‌خواهند»؛ آن نگاه در اتاق‌های دربسته تصمیماتی می‌گرفت که دهه ۱۳۹۰ در اقتصاد ایران به‌دلایل متعددی دهه افول بسیاری از شاخص‌های اقتصادی است. در دهه ۹۰ اقتصاد ایران نه‌تنها رشد نکرد بلکه سرمایه‌گذاری‌ها ۴۷ درصد کاهش داشت.

وی افزود: وقتی در کشور تشکیل سرمایه ثابت حوزه ماشین‌آلات حدود ۶۱ درصد کاهش داشت و تشکیل سرمایه در حوزه ساختمان ۴۱ درصد کاهش یافت، ظرفیت رشد بلندمدت اقتصادی آسیب دید. دولت سیزدهم کوشید این بنیه‌ها را ارتقا دهد و در سرمایه‌گذاری ماشین‌آلات و ساختمان روند دهه ۱۳۹۰ تغییر یافته است و سال گذشته حدود ۶.۷ درصد رشد سرمایه‌گذاری مواجه بودیم‌. اقتصاد ایران در دام رشد پایین و سرمایه‌گذاری‌های پایین درگیر بود و امیدواریم این روند که رو به رشد است، افزایش یابد.

سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: در موضوع ایجاد اشتغال در سنوات گذشته تحرک جدی سیاست‌های اشتغالزایی در کشور به چشم نمی‌خورد و نرخ بیکاری قفل شده بود و دولت گذشته ایده ویژه‌ای جز معطل نگه‌نداشتن اقتصاد ایران برای حل مسائل خارجی نداشت. در دوسال گذشته با اقدامات دولت سیزدهم، بهار امسال نرخ بیکاری به ۸.۲ درصد کاهش یافته است.

خاندوزی گفت: در سال گذشته بیش از ۲۷۳ هزار میلیارد تومان پرداخت بودجه عمرانی داشتیم و این یعنی دولت بیش از ۱۰۰ درصد بودجه عمرانی خود را محقق کرد و این عدد در مقایسه با اعداد گذشته می‌بینیم نشان‌دهنده تفاوت و عملکرد دولت است‌. اگر جایی صحبت می‌شود که کنار احیای پروژه‌های مطلع غیردولتی، تحریم بخش اقتصادی دولتی هم انجام گرفته که منجر به تبدیل شدن کشور به کارگاه تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نزدیک شده است.

وی اظهار داشت: دولت سال قبل تلاش کرد یک ریال هم استقراض از بانک مرکزی انجام ندهد و این عدد در شروع دولت، ۵۴ همت بود و در عین حال ۹۴ درصد افزایش بودجه عمرانی را داشتیم و نشان‌دهنده اعتقاد دولت به سرمایه‌گذاری است.

سخنگوی اقتصادی دولت عنوان کرد: در شرایطی دولت را تحویل گرفتیم که بنا بود آب کشور هم به برخی مسائل خارجی گره بخورد و قطعی‌های برق چندین‌ساعته در نظر گرفته شده بود و ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق کشور در دوسال گذشته به ۸ هزار مگاوات کاهش یافته است و این بر اثر اقدامات دولت سیزدهم است که هنوز نیازمند تلاش بیشتر است.

خاندوزی گفت: رشد اقتصادی مهم‌ترین متغیر سنجش یک اقتصاد است و کشوری که حدود یک دهه نرخ رشد صفر اقتصادی داشته، ترجمه این نرخ رشد یعنی چه بلایی بر سر تولید آن کشور آمده است. وقتی وارد دوران جدید شدیم، اگر متوسط نرخ رشد اقتصادی ۰.۸ درصد در ۸ سال قبل با رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مقایسه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که اراده و اولویت دولت بر این بوده از طریق تدابیر سیاست‌های اقتصادی این مسائل را حل کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز توانسته‌ایم همزمان با کاهش ۷درصدی نرخ مالیات بر تولیدکنندگان کشور، به‌جهت هوشمند شدن نظامات اقتصادی کشور درآمدهای بودجه را وصول کنیم و سهم مالیات از کل درآمدهای دولت را افزایش دهیم. بسیاری می‌گفتند “بار مالیاتی بر گروه‌های شفاف، حقوق‌بگیران و غیره است”، ولی تلاش دولت بر این است سراغ آن دسته از مؤدیان مالیاتی که در تور دستگاه مالیاتی قرار نمی‌گرفتند برود. شناسایی مؤدیان مالیاتی جدید کشور قبل از سال ۱۴۰۰ متوسط حدود ۳۶۰ هزار نفر بودند و در دو سال گذشته بیش از ۲.۴ میلیون نفر مؤدی جدید شناسایی شدند، این اقدام بی‌سابقه در کاهش فرارهای مالیاتی است.

سخنگوی اقتصادی دولت هم‌چنین تصریح کرد: تا دو سال قبل باید جوانان برای کسب مجوز ماه‌ها در صف‌های دریافت و رفت‌وآمدهای زمان‌بر و روندهای نامناسب معطل می‌شدند اما اولین‌ گام دولت در این زمینه شفاف کردن شروط مجوزها در دستگاه‌های صادرکننده بود؛ این پروژه بزرگی بود که ابعاد سیاسی و اقتصادی پیچیده‌ای دارد و دستور شخص رئیس جمهور بود تا کسب‌وکار تسهیل شود.

خاندوزی اظهار داشت: امروز از درگاه ملی مجوزها ۶۲۰ هزار مجوز کسب‌وکار به کارآفرینان کشور به‌شکل برخط داده شده است و مجوزهای دستگاهی از طریق درگاه ملی پیگیری می‌شود و تا پایان وقت امروز صدهزارمین پروانه کسب و مجوز صنفی از طریق درگاه ملی مجوز کسب‌وکار به‌شکل برخط صادر می‌شود. این مسیر جدیدی است که همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور در مسیر این اصلاح هستند و امیدواریم با توسعه کامل و پوشش صددرصدی آن سند بزرگ افتخارآمیز برای تسهیل و کمک به بخش تولید داشته باشیم.

وی در پاسخ به سؤالی درباره مولدسازی اموال دولتی گفت: این مورد در بودجه سالیانه درج می‌شد ولی عملکرد اندکی درباره آن وجود داشت و دولت سیزدهم می‌کوشد از ظرفیت‌های جدید برای تحقق آن استفاده کند. تا پایان تیرماه از محل مولدسازی دارایی‌های دولت سه برابرِ چهارماهه ابتدای سال گذشته وصول درآمد داشتیم و ۱۳۸۷ طرح به تصویب رسیده است.

انتهای پیام/+

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *