به گزارش نار خبر؛احمد وحیدی وزیر کشور با حضور در مانور منطقه ای زلزله ساوه ،زرندیه و تفرش ضمن تشکر در خصوص اجرای مانور زلزله با اشاره به نزدیک شدن به اربعین حسینی گفت: برای برگزاری هر چه بهتر این همایش بزرگ گفت: توافقات لازم با دولت عراق به منظور کنترل ورود و خروج و ارایه خدمات به زائران اربعین حسینی در مرزهای ۲ کشور انجام شده است.
وی افزود: موکبهای حسینی در مرزها و مسیر پیاده روی اربعین، استقرار نیروهای امدادی از جمله هلال احمر و اورژانش، تعبیه واحدهای درمانی و بهداشتی در ۲ طرف مرز، راه اندازی سایه بان ها و مه پاش ها را از دیگر توافقات بین دو کشور به منظور برگزاری این همایش بزرگ است
ایشان افزود: مشارکت مردمی یکی از ارکان اصلی برگزاری پیاده روی اربعین حسینی است که در ساماندهی مواکب پیاده روی اربعین نقش آفرینی می کنند که زمینه این مهم نیز فراهم شده است.
وی با توجه به پیش ثبت نام نمایندگان در دوازدهمین دوره انتخابات بیان کرد : استقبال بسیار زیادی در این خصوص صورت گرفته است و این مشارکت گسترده نوید مشارکت حداکثری در این فرآیند ملی را میدهد.
وزیر کشور تصریح کرد : اکنون آمادگی لازم در سطح وزارتخانه، استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها برای اجرای تمام و کمال قانون به منظور تحقق راهبردهای چهار گانه «سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت» مورد نظر رهبر معظم انقلاب وجود دارد
وحیدی وزیر کشور در مورد مانور منطقه ای زلزله ساوه ،زرندیه و تفرش اظهار کرد : نزدیک به ۳۵ دستگاه در این مانور شرکت کردند و به نظر میرسد یکی از راهکارهای خوب ما این است که این مانور در سطح کشور تکرار شود، در استان مرکزی با ابتکار استاندار مرکزی و همکاری همه دستگاهها این مانور طراحی شده و کار بسیار ارزشمندی است.
وی افزود : یکی از اقدامات مهم برای آمادگی و رویارویی با بحرانها این است که رزمایشهای لازم را برای کار داشته باشیم و در این رزمایشها همه دستگاهها در کنار هم به لحاظ فرماندهی، مدیریت، به میدان آوردن امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی و زمانبندی قرار گیرند.
وزیر کشور گفت : این اقدام میتواند در سناریوهای مختلف، قبل از چنین بحرانهایی طراحی شود که هم اکنون سناریوهای خاصی با زلزلهای با مقیاس ۶.۸ دهم ریشتر در این مکان طراحی شده است.
وی افزود : همچنین پیشبینیهایی از زیرآوار ماندن برخی از شهروندان، تخریب سد بندها و جریان پیدا کردن آب و سیلاب در برخی از روستاها و لزوم خاک برداری و تخلیه آنها و قطع آب، برق، گاز، رانش زمین و نتایج پیامدهای رانش و اقداماتی که باید در این حوزه اتفاق بیفتد انجام شده است.
احمد وحیدی گفت: باید به سرعت نسبت به خارج کردن افراد از زیر آوار، وصل آب، گاز و برق در کمترین مدت و تخلیه آبها و لجنهایی که در منطقه وجود دارد اقدام کنند.
وحیدی ادامه داد: آمادگی کامل ،ارزیابی امکانات ،انسجام مدیریت و فرماندهی در این مانور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به این مسئله واقف باشیم که به چه میزانی امکانات و نیروی انسانی پای کار هستند. آیا میتوانند در چنین بحرانهایی ورود داشته باشند، حتی حجم نیروی انسانی که باید در این مانور آماده باشند، نقش بسیار کلیدی دارند.
وزیر کشور عنوان کرد: ارزیابی برگزاری مانور، کار بسیار ارزشمندی است که با حضور استاندار و مدیریت بحران و سایر سازمانها صورت گرفته و سناریو پردازی خوبی برای این مانور انجام شده و این مانور در محدوده ۸۵۰ هکتاری در کنار سد الغدیر ساوه اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: این یک سناریوی کامل بود که به خوبی بین چند شهرستان تعریف شد و توانستند همه مجموعهها اعم از بخشداریها، بهداریها و فرمانداریها و ۳۵ دستگاه را به کار گیرند و با یک نشاط و شور خوبی در این منطقه در حال فعالیت هستند.
وی بیان کرد: بیش از ۱۳ تیم در این منطقه عملکرد ۳۵ دستگاه را مورد ارزیابی قرار میدهند و میتوان گفت این یک سناریو نسبتا کاملی است .
وزیر کشور ادامه داد: همه دستگاههایی که در لحظات نخست به آنها نیاز است از جمله هلال احمر، گروههای حیات یاب و اورژانس در این مانور حضور دارند، که با توجه به طراحی خوب در این مانور،این کار کمک میکند یک فرماندهی خوب تعریف شود و اشکالات شناخته و برطرف گردد.
وحیدی عنوان کرد: مدیریت یکپارچه در چنین شرایطی از مهمترین اتفاقاتی است که امیدواریم با ارزیابیهای انجام شده دستگاهها نمره قابل قبولی را اخذ کنند.