تخمه شکستن سرگرمی یا اعتیاد

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن اشاره به خواص آجیل و مغزدانه‌ها بر سلامت مغز، گفت: زیاده‌روی در مصرف آجیل‌ها به ویژه تخمه­‌های شور ممکن است مشکلاتی برای سلامت افراد ایجاد کند.

به گزارش نار خبر؛ به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان با اشاره به اینکه بخش‌هایی در مغز وجود دارد که دوپامین تولید می‌کنند، اظهار کرد: این بخش‌ها به عنوان یک “نوروترانسمیتر” یا انتقال دهنده پیام عصبی عمل می‌کنند یعنی باعث انتقال پیام و سیگنال بین سلول‌های مغزی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه یکی از نقش‌های مهم دوپامین در مغز ایجاد احساس لذت به عنوان پاداش در برابر یک نیروی انگیزشی است، خاطرنشان کرد: این محرک انگیزشی می‌تواند با انجام کارهایی مانند خرید کردن، انجام بازی‌های رایانه­‌ای، گشت و گذار در فضاهای مجازی و یا خوردن برخی از مواد غذایی مانند فست فودها، شیرینی‌ها و آجیل‌ها ترشح شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی،‌ بیان کرد: شکستن هر دانه تخمه به عنوان یک محرک انگیزشی مستقل عمل می‌کند، این محرک کوتاه مدت به سرعت باعث آزاد شدن دوپامین بین سلول‌های مغزی می‌شود بنابراین؛ شکستن تخمه به فرد پیام لذت را داده و فرد را تشویق می‌کند که این رفتار لذت بخش را تکرار کند.

وی ادامه داد: در عین حال با خوردن تنقلات مقدار زیادی از مواد شیمیایی آزاد می‌شود و به ما احساس خوب می‌دهد که در مقایسه با غذاهای فرآوری نشده به «پاداش» بسیار قوی‌تر در مغز منجر می‌شود و پس از آن به دنبال پاداش‌های بیشتر مغز، میل به تنقلات بیش از حد می‌شود این احتمالا می‌تواند به دور باطل، به نام غذا خوردن اعتیاد آور یا اعتیاد به مواد غذایی منجر شود.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *