زهرا خاطری، در گفتگو با خبرنگار نار خبر؛ اظهار کرد: یکی از الگوهای زیست خانوادگی در جریان زیارتهای ائمه شکل میگیرد که مخصوصاً در ایام اربعین حسینی با حضور خانوادگی زائران در پیاده روی اربعین بهتر خود را نشان داده است.
وی افزود: راهپیمایی اربعین در کارکردهای خانواده در نظامهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش بسزایی دارد.
کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: یکی از کارکردهایی که پیادهروی اربعین دارد در بعد اقتصادی و اصلاح الگوی مصرف در خانوار است به طوری که دوری از راحتطلبی و ارتقای روحیه کار و تلاش، قناعتورزی و دوری از طمع را میتوان از پیامدهای راهپیمایی اربعین دانست.
خاطری افزود: یکی از نکات جالب توجه در پیادهروی اربعین نحوه پذیرایی برخی از عراقیها با هزینه پایین در این مراسم است. آنان با مدیریت صحیح، ضمن ایجاد رفاه نسبی برای زائرین اربعین از اسراف کاریها و به حد زیادی کم کردهاند.
وی بیان کرد: سفر زیارتی اربعین باعث افزایش منزلت فرد در جامعه میشود لذا اعضای خانواده سعی خواهد نمود با مراقبت بیشتر پس از برگشت از سفر در جهت حفظ منزلت و جایگاه اجتماعی به دست آمده با تغییر سبک زندگی ضمن دوری از تعلقات مادی، سبک زندگی اربعینی را محور قرار داده و در این راستا یک زندگی مطلوب را پایه ریزی نمایند.
کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: برخی از افراد ارائه دهنده کالا و خدمات در پیاده روی اربعین، خودشان از کمترین امکانات زندگی مادی برخوردارند اما در طول سال در همان اندک دارایی خود صرفه جویی و پس انداز میکنند تا در این همایش بزرگ به بذل و هدیه آن اندوخته بپردازند.
خاطری در پایان با بیان اینکه سفر اربعین، عرصه قناعت ورزی است تصریح کرد: . تمام زائران اربعینی با حداقل امکانات و فارغ از تجملات دنیوی و دوری از مادیات، به سوی زیارت سیدالشهدا(ع) میروند؛ آنها از کمترین داشتههای خود به نحو احسن استفاده و از اسراف دوری میکنند.
انتهای پیام/