ایجاد اشتغال و کارآفرینی مهمترین دستاورد جشنواره انار

دستیار ارشد وزیر امور خارجه گفت: رونق و آبادانی و ایجاد اشتغال و کارآفرینی از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه است.

به گزارش نار خبر؛ عبدالله سهرابی امروز؛ ۱۵ آبان در جشنواره ملی انار ساوه اظهار کرد: ساوه دارای پتانسیل‌های متعدد در ابعاد گوناگون فرهنگی، تاریخی، توریستی، اقتصادی است که البته مغفول مانده و باید این ظرفیت‌ها به نحو احسن احیا شود.

دستیار ارشد وزیر امور خارجه گفت: رونق و آبادانی و ایجاد اشتغال و کارآفرینی از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه است و این جشنواره یک فرصت طلایی برای معرفی توانمندی ساوه است.

وی افزود: کارگروه‌های مختلفی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور به منظور استفاده از پتانسیل‌ها و معرفی آن به خارج از کشور تشکیل شده تا بتوان بستر توسعه و پیشرفت ایران اسلامی را هموارتر کرد.

سهرابی در ادامه راه‌اندازی دفاتر وزارت امورخارجه را از برنامه‌های این وزارتخانه با هدف جذب بازار صادرات در کشور‌های مختلف دانست و افزود: در خصوص انار نیز بخش اعظمی بدون فرآوری از دست می‌رود و باید تلاش کرد تا با فرآوری ضمن جلوگیری از هدررفت محصول، بستر صادرات آن فراهم شود.

وی با اشاره به تقویت زیرساخت ها بیان کرد: اصلاح زیرساخت‌ها و کار تبلیغاتی می‌تواند زمینه صادرات را تقویت کرده و منجر به معرفی بهتر محصول شود.

سهرابی گفت: دبیرخانه شورای عالی ایرانیان در خصوص جذب سرمایه‌گذاری در حوزه اقتصادی اعلام آمادگی می‌کند.

جشنواره محصول محور اولویت جدید وزارتخانه دولت

وی اظهار کرد: گردشگری به صورت اجرای جشنواره یکی از راهبرد‌های مورد تأکید این وزارتخانه است و برای ثبت این جشنواره در تقویم، سامانه‌ای ویژه در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد شده است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برگزاری ۴۰۰ جشنواره محصول محور پیشنهاد شده است. 

وی، با اشاره به اینکه هر کدام از این رویداد‌ها بهانه‌ای برای تقویت مزیت‌های نسبی و رونق گردشگری مناطق مختلف کشور است.

ضرغامی افزود: از سراسر کشور تاکنون پیشنهاد ثبت ۴۰۰ جشنواره در این سامانه ارایه و تعدادی از آن‌ها همانند جشنواره ملی انار ساوه به ثبت رسیده است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: این رویداد‌ها بر اساس تقویم و جغرافیای برداشت محصولات کشاورزی با هدف معرفی منطقه و جذب گردشگری در شورای تخصصی بررسی و به ثبت می‌رسد.

ضرغامی بیان کرد: هم‌اکنون در کشور بیش از ۳۶ هزار اثر باستانی ثبت شده وجود دارد و هرچند دولت برای مرمت و نگهداری از این ابنیه‌ها اعتباراتی را تخصیص می‌دهد و در دولت سیزدهم ۵۰ درصد افزایش دارد، اما کفاف نمی‌دهد.

وی عنوان کرد: میراث فرهنگی برای جبران کمبود اعتبارات ۲ راهکار، شامل استفاده از توان خیران مرمت آثار تاریخی و واگذاری آثار تاریخی غیرنفیس به عنوان اجاره بلند مدت به شرط مرمت و نگهداری را در دستور کار خود قرار داده است.

ضرغامی گفت: هم‌اکنون مجوز انجمن خیران مرمت میراث فرهنگی از وزارت کشور اخذ و برخی خیران نیز فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی همچنین گفت: مسجد جامع تاریخی ساوه یکی از آثار شاخص این شهرستان است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای تسریع مرمت این اثر اعتبارات ویژه‌ای با ردیف اعتباری ملی به این اثر تخصیص می‌دهد.

نقش مهم بخش کشاورزی دراقتصاد کشور

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بخش کشاورزی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور و بزرگترین بخش خصوصی کشور است که سه برابر صنعت بازدهی و ۴. ۵ میلیون بهره بردار دارد و در حوزه اشتغال فضای خوبی را با سهم ۳۵ درصدی ایجاد کرده که در حوزه صادرات ارزآوری بالایی دارد.

عسگری افزود: امنیت غذایی جزء اولویت‌های دولت‌ها و ملت است، بر این اساس در سایه هماهنگی بین مجلس و دولت برنامه‌های خوبی در قالب طرح مطرح و پس از تصویب در قالب قانون به دولت ارائه شده است.

وی گفت: در حوزه امنیت غذایی در بحث تقنینی اقدامات خوبی صورت گرفته تا صادرات توسعه یابد و قطعاً مجلس به وظیفه خود رد این حوزه عمل می‌کند و دستگاه‌های اجرایی باید در یک برنامه زمان‌بندی شده مصوبات را اجرایی کنند.

عسگری عنوان کرد: اگر در بخش کشاورزی اشتغال بیشتری ایجاد شود ارزآوری خوبی با تصاحب بازار‌های ملی و بین‌المللی به همراه خواهد داشت که توانمندسازی امور در این حوزه، میزان صادرات را افزایش داده و سهم کشور را از بازار بیشتر خواهد داد.

 وی بیان کرد: در برنامه هفتم در حوزه تقنینی همواره گونه‌ای ریل‌گذاری شده که برای احداث و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی هیچ مانعی وجود نداشته باشد و هر مجموعه‌ای که بخواهد سرمایه‌گذاری کند مشکلی نیست.

ساوه رتبه نخست تولید انار در سطح ملی

فرزاد مخلص الائمه نیز بیان کرد: استان مرکزی رتبه نخست در تنوع تولیدات صنایع در سطح کشور را دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه استان مرکزی یک و هشت دهم از مساحت کشور را به خود اختصاص داده اما محصولات تولیدی این استان بسیاری از نیاز‌های کشور را تأمین می‌کند.

استاندار استان مرکزی تصریح کرد: از ویژگی منحصر به‌فرد استان مرکزی وجود شهر ساوه به عنوان دومین شهر استان به عنوان کانون تولیدات صنایع غیر نفتی است که باید مدنظر ویژه قرار گیرد.

مخلص الائمه با اشاره به انواع محصولات باغی در استان مرکزی گفت: استان مرکزی همچنین در تنوع محصولات کشاورزی نیز جایگاه ویژه دارد و محصول شاخص آن انار است که ۱۲ درصد تولید انار کشور را به خود اختصاص داده است و از این حیث این شهرستان رتبه اول کشور را دارد.

وی افزود: راه‌اندازی سردخانه‌ها برای محصولات کشاورزی در استان توسط بخش خصوصی و تعاونی‌ها انجام و بزرگترین انار در شهر صنعتی کاوه امسال به بهره‌برداری رسید.

استاندار مرکزی گفت:‌امید است در آینده‌ای نزدیک شاهد بهره‌برداری پایانه صادراتی انار در شهرستان ساوه باشیم.

مخلص الائمه گفت: در حوزه گردشگری اگرچه استان ظرفیت‌های بالایی دارد اما اقدامات لازم برای رونق آن تاکنون انجام نشده است و باید تمام تلاش‌ها در این راستا به کار گرفته شود.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *