سوسنگرد الگوی مقاومت و‌ایستادگی است

مشاور عالی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: مقاومت و‌ایستادگی یکی از افتخارات به جا مانده از رزمندگان اسلام است که باعث شد دشمنان را شکست دهند.

به گزارش نار خبر، سردار سرتیپ فتح الله جعفری در برنامه گرامیداشت حماسه پاسداران ساوه در آزاد‌سازی سوسنگرد اظهار کرد: حضور رزمندگان عزیز در مقطع ابتدایی تهاجم ارتش بعث عراق، یک حضور فوری، سریع و ناگهانی بود و آنچنان توقعی نبود که بتوانند دشمن قدرتمند را متوقف کنند.

وی بیان کرد: ارتش بعث عراق، از تیر ماه سال ۵۸ که صدام رئیس حزب بعث و رئیس جمهور عراق شد خودش را آماده حمله به ایران کرد و طبق اسناد و مدارک این امکان وجود نداشت که بتوانیم جلوی حمله عراق را بگیریم.

مشاور عالی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: عراق ۵۰۰۰۰ افسر جوان استخدام کرد و در کشور‌های اروپایی شرقی آموزش دیدند و علاوه بر ۹ لشکر، ۳ لشکر زرهی و ۵ تیم آماده کرده بود در حالی که ما امکاناتی برای مقابله با دشمن نداشتیم. 


وی بیان کرد: سوسنگرد از مهرماه سال ۱۳۵۹ تا اواخر آبان ماه سه بار توسط دشمن عراقی حصر و توسط سربازان ایرانی آزاد شد. اولین بار در ۶ مهرماه سال ۱۳۵۹ نیرو‌های عراقی بعد از شکستن مقاومت پاسداران و نیرو‌های ژاندارمری، شهر سوسنگرد را اشغال کردند، اما پس از گذشت چهار روز، یعنی ۱۰ مهر، سپاه با کمک نیرو‌های خود به فرماندهی «علی غیوراصلی» سوسنگرد را از حصر نیرو‌های عراقی خارج و آزاد کرد.

جعفری بیان کرد: نیرو‌های عراقی بعد از گذشت مدتی، یعنی در ۲۱ مهر شهر «بستان» را تصرف کرده و در ۲۴ آبان سوسنگرد را بار دیگر (این بار از سه طرف) تصرف کرده و وارد شهر شدند، این در حالی است که دویست نفر از نیرو‌های ایرانی مدافع شهر (شامل پاسداران، بسیجیان و شماری از اهالی شهر) توانستند با استقامت در برابر عراقی‌ها مانع از سقوط شهر سوسنگرد شوند.

وی گفت: بعد از دو روز، یعنی ۲۶ آبان سال ۱۳۵۹، نیرو‌های ایرانی در ارتش، سپاه و ستاد جنگ‌های نامنظم (گروه شهید چمران) به کمک محاصره شدگان روی آورند و توانستند دوباره این شهر را از اشغال نیرو‌های دشمن آزاد کنند.

مشاور عالی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: اعزامی‌های سپاه در سوسنگرد ۲۵۰ نفر از کل کشور بودند و روز ۲۴ و ۲۵ آبان ماه سوسنگرد کاملاً محاصره شده بود و در ذهن عراقی‌ها این جا افتاده بود که هر شهری که محاصره شد نیرو‌ها باید تسلیم شوند و حق دفاع ندارند و دور تا دور شهر نیرو‌های یک موضع دفاعی گرفتندو شهر کاملاً محاصره شد.

وی بیان کرد: شهید علی تجلایی فرمانده وقت عملیات سپاه در سوسنگرد نیرو‌ها را در مسجد جامع سوسنگرد جمع و به آن‌ها گفت که ما قرار است شهید شویم پس بهتر است که مقاومت کنیم و مقاومت را با عهد نامه بهشت شروع می‌کنند و نیرو‌ها را سازماندهی و حمله را آغاز می‌کنند و عراقی‌ها که اصلاً فکر نمی‌کردند که هیچ مقاومتی باشد به تدریج از شهر خارج شدند و عقب نشینی کردند.

مشاور عالی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: مقاومت و‌ایستادگی یکی از افتخارات به جا مانده از رزمندگان اسلام  به ویژه در عملیات آزادسازی سوسنگرد است که این ایستادگی باعث شکست دشمنان شد.

وی در پایان با اشاره به وحدت بین رزمندگان در آن زمان و زمان حال گفت: زمانی که وحدت در جامعه قالب می‌شود هیچ دشمنی نمی‌تواند نسبت به کشور جسارت کند و حالا نیز رمز موفقیت ما در برابر هجمه‌های دشمن وحدت و همدلی بین آحاد جامعه است.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *