کتاب دیگر کالای مصرفی نیست

رئیس کتابخانه‌های عمومی ساوه گفت: متأسفانه در جامعه امروزی کتاب کالای مصرفی نیست و تبدیل به کالای لوکس شده است.

حوری صاحب در گفتگو با خبرنگار نار خبر؛ اظهار کرد: ظاهراً بلاگر‌های کتاب در فضای مجازی گوی سبقت را از ما ربوده‌اند ولی نکته‌ی قابل توجه این است که اگر دقت کنیم  در مواردی راه را برای ما هموار کرده‌اند.

وی گفت: هرچند فضای مجازی به عقیده‌ی برخی باید حذف یا کمرنگ شود ولی به عقیده‌ی برخی نه تنها قابل حذف نیست بلکه باید با آن همراه شد و از فرصت‌هایی که در آن ایجاد می‌شود بهره برد.

صاحب عنوان کرد: نهاد محترم کتابخانه‌های عمومی از همان ابتدا آموزش کتابداران خود رادر قالب کلاس‌ها و کارگاه‌های مجازی در موضوعات مختلف نظیر مشاوره‌ی خواندن، تولید محتوا، نحوه نوشتن کپشن، ساخت پادکست و ویدیو پادکست آغاز کرد، با این شیوه کتابداران به نحوی در کتابخانه‌های فیزیکی خود ترویج مجازی کتاب و کتاب خوانی را انجام می‌دهند.

صاحب گفت: نسل جوان و نوجوان، امروزه به کتابخانه‌ها می‌آیند تا کتاب‌هایی که در فضای مجازی با آن آشنا شده‌اند به صورت فیزیکی لمس کنند و بخوانند هر چند مستلزم صبر و حوصله‌اند ولی با شناسایی به موقع این موج‌ها که شامل موضوعات‌های این کتاب خوانی هستند می‌توان با مشاوره‌ی صحیح و جلب اعتماد مخاطب کتاب‌های مناسب و خواندنی را به این قشر ارائه کرد.

رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرستان ساوه گفت: اهمیت والای کتاب در جامعه بر هیچ کسی پوشیده نیست هر چند این دلیلی بر این نیست که جامعه به آن اعتقاد داشته باشد و در تمامی ارکان مختلف جامعه این جمله ملموس باشد؛ چون در طول زمان تبدیل به شعار شده و شاید در ابتدا اصلاً شعار بوده است.

وی در ادامه بیان کرد: متأسفانه در جامعه امروزی کتاب کالای مصرفی نیست و تبدیل به کالای تجملی شده است وگاهی گرانی و یا عدم دسترسی بهانه است چون ذات به وجود آمدن کتابخانه‌های عمومی در راستای کاهش تأثیرات گرانی و عدم دسترسی اقشار مختلف به کتاب است.

صاحب افزود: امروزه کتاب به عنوان کالای لوکسی مطرح شده که ممکن است در مواقع اضطرار اولین کالایی باشد که از سبد خانوار حذف شود.

رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرستان ساوه گفت: چنانچه در دوران قرنطینه کرونا ثابت شد که جامعه چقدر سریع کتابخانه‌های فیزیکی را حذف کرد و کتابخانه‌های مجازی رشد افزایشی و تصاعدی داشتند.

وی با اشاره به وضعیت فعلی کتابخانه‌های شهرستان بیان کرد: کتابخانه‌های شهر ساوه تاحدودی مناسب نسل نوجوان و جوان است اما اغلب این اماکن نیاز به بازسازی و نوسازی دارند.

صاحب خاطرنشان کرد: کتابخانه‌های شهر ساوه، مناسب حضور نسل جوان و نوجوان می‌باشد و در شهر ساوه سرای مطالعاتی کم می‌باشد و هرچند نسل جوان و نوجوان استقبال خوبی از کتابخانه‌های شهر ساوه دارند و حدود ۷۰ درصد اعضا کتابخانه‌های شهر را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اهمیت کتاب خوانی در کودکان گفت: مطالعه، گنجی است که نمی‌توان آن را با زور به کودک تحمیل کرد ولی باید او را در یافتن راهی که برایش نتایج مفید و ماندگار دارد، کمک کرد. بی‌شک تأثیر یک کتاب داستان در رفتار کودک اگر بیشتر از درس آموزگار نباشد، کمتر نیست و به همین دلیل است که به نقش مؤثر کتاب‌های داستان در گسترش بینش کودکان توجه ویژه می‌شود.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *