به گزارش نار خبر؛ سید سعید میرنظامی، سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان ساوه ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: یکی از کارکردهای حاکمیت و حکومتها، حفظ جان و مال مردم است، سازمان ملی استاندارد ایران براساس قوانین و مقرراتی که مجلس شورای اسلامی برای این مجموعه مشخص نموده است، نقشی از این دو وظیفه را بر عهده دارد.
وی افزود: سازمان ملی استاندارد ایران در طی یکصد سال گذشته توانسته است توفیقاتی داشته باشد و ابن توفیقات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شدت گرفته است.
میرنظامی گفت: شاخص توسعه انسانی یاHuman Development Index، یکی از شاخصهایی است که بیانگر این است که دولتها و حاکمیت در بحث شاخص توسعه انسانی توفیق داشتهاند یا نه؟
مدیر کل استاندارد استان مرکزی تصریح کرد:امید به زندگی در ۴۵ سال گذشته و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ۲۸ پله ارتقا داشته است در حالیکه قبل از پیروزی اسلامی متأسفانه این آمار هم تراز با بعضی کشورهای عقب افتاده بودیم و این با تلاشهای خدمتگزاران جمهوری اسلامی بوجود آمده است.
وی بیان کرد: سازمان ملی استاندارد بخشی از این فعالیتها را بر عهده گرفته است و نظارت بر کیفیت تولیدات در کشور را بر عهده دارد و در چهار حوزه مشخص قانون گزارش برای این سازمان تکالیفی را از قبیل اندازهشناسی، تأیید صلاحیت، ارزیابی انطباق و استانداردسازی را مشخص نموده است.
میرنظامی تأکید کرد: هر آن چیزی که قراراست در کشور به تولید برسد و آن تولید قرار است مشمول استاندارد شود، کتابت آن ویژگیها بر عهده سازمان استاندارد است و سازمان بینالمللی استاندارد با بهرهگیری از متخصصینی که در کشور وجود دارد ویژگیهای آن کالا را تهیه و تنظیم میکند و بعد از تصویب آن استاندارد بر اساس مصوبه شورای عالی استاندارد که در رأس آن رئیس جمهور قرار دارد و برخی ازوزرا، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس اتاق بازرگانی، اصناف و اتاق تعاون بر اساس شرایط خاص کشور در نظر میگیرند که آیا ویژگیهای که تدوین و کتابت شده است امکان اجرا دارد یا خیر.
این مقام مسئول گفت: ظرف یکصد ساله تأسیس سازمان ملی استاندارد تقریباً بالای ۳۲ هزار استاندارد در کشور تدوین شده است که ۱۰ درصد آن مشمول استاندارد اجباری است و بر اساس مصوبات شورای عالی استاندارد کالاهای که مشخص میشود استاندارد آنها به ان را اجرا بیاید به دولت ابلاغ میشود.
وی خاطر نشان کرد: سازمان ملی استاندارد با بهرهگیری از توان آزمایشگاهی خود و هم بهرهگیری از شرکتهای بازرسی و آزمایشگاه هوای همکار نسیت به ارزیابی و انطباق محصولات و خدمات در کشور اقدام مینماید و در استان هم به همین ترتیب عمل میشود.
میر نظامی در ادامه گفت: در دولت سیزدهم، توجه به استاندارد در اولویت قرار گرفته است و سه جلسه با حضور رئیس جمهور برگزار گردیده است و تصمیمات خوبی در ارتباط با موضوعات مختلف اتخاذ شده است و توجه به امر اندازهشناسی و کالیبراسیون وسایل سنجش یکی از موضوعاتی که به سازمان ملی استاندارد سپرده شده است و در این سازمان در بحث نظارت به وسایل سنجش در کل کشور و همچنین استان مرکزی صورت میگیرد.
مدیر کل استاندارد استان مرکزی گفت: شهرستان ساوه و زرندیه از شهرستانهای صنعتی است و تعداد زیادی واحد تولیدی در استان مرکزی داریم و این افتخار را داریم که در این حوزه نیز خدماتی را به مردم ارائه میدهیم؛ اعطای پروانه کاربرد علامت استاندارد به عهده سازمان ملی استاندارد است و شرایط خاص خودش را دارد .
میرنظامی گفت: یک واحد تولیدی که محصول آن مشمول استاندارد اجباری است باید شرایطی را از جمله داشتن آزمایشگاه را دارد و شرکت موظف است، به صورت روزانه کیفیت تولید را چک نماید و این مورد از طریق آزمایشگاه کنترل کیفی مقدور میباشد.
وی در پایان گفت: مهمترین بستری که در سازمان استاندارد برنامهریزی کرده است نظارت همگانی است که در این راستا مردم میتوانند با این شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ نقطه نظرات خود را منعکس کنند.