به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نار خبر»؛ حجتالاسلام جعفر رحیمی در خطبههای این هفته نماز جمعه شهرستان ساوه، اظهار کرد: در ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹ میهن اسلامی شاهد حضور آزادگان سر افراز بود که پس از سالها اسارت در زندانها و اسارتگاههای مخوف رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند.
وی افزود: آزادگان باایمان راسخ خود در برابر همه فشارهای جسمی و روحی دشمنان ایستادند و روابط اجتماعی جامعه کوچک اردوگاهی خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شکنجه مزدوران بعث هراسی به خود راه ندادند.
امام جمعه ساوه تصریح کرد: امروز همه وظیفه داریم از خط و فرهنگی که اینها به خاطر آن اسیر شدند محافظت و مواظبت کنیم و اجازه ندهیم این فرهنگها و خاطرات در سینه این عزیزان بماند، بلکه تلاش کنیم این فرهنگ را به بطن جامعه بیاوریم.
خطیب جمعه ساوه با اشاره به روز جهانی مسجد بیان کرد: اهمیت این امر به قدری است که قرآن کریم به این موضوع اشاره میکند و بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
حجتالاسلام رحیمی در ادامه گفت: آبادکنندگان مساجد باید کسانی باشند که نماز را با حدود و مقررات آن به پا دارند، چون نماز رمز ارتباط انسان با خدای خویش و همان بزرگترین عامل تربیت انسان است و افزون بر این، فلسفهی اصلی بنای مسجد جهت عبادت و پرستش خداوند سبحان است و کسی که نماز نخواند، حدود آن را محترم نشمارد صلاحیت برای بنای مسجد نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: بانی مسجد نه تنها باید پیوند خود را با خدای خویش محکم کند، بلکه باید در فکر مستحقان و مستمندان نیز باشد و پیوند خود را با آنها نیز محکم سازد و زکات را در جایی که واجب است، بپردازد.
امام جمعه ساوه عنوان کرد: یکی از کارکردهای مسجد در صدر اسلام ارائه آموزشهای لازم به مسلمانان بود و تا آغاز قرن چهارم غالباً مساجد در غیر اوقات نماز، حکم مدارس را داشت و بعدها مراکز آموزشی صورت خاصی به خود گرفت و بسیاری از بزرگان علم و دانش، دانش آموختگان حلقه تدریسهایی هستند که در مساجد برگزار میشد.
وی گفت: یکی از برنامههای پیامبر در مسجد رسیدگی به امور قضایی بود و مسجد در آن روزگار یک دادگستری به تمام معنا بود که عموم کارهای دادخواهی در آن جا صورت میپذیرفت و مساجد در زمان پیامبر سهم به سزایی در ایجاد عدالت اجتماعی و شکسته شدن نظامهای طبقاتی و اخلاق اشرافیگری بود و در کنار کارکرد دینی، وسیعترین کارکرد مساجد در صدر اسلام کارکرد سیاسی آنها بود به طوری که مسجد رسماً یک نهاد سیاسی در جامعه به شمارمی رفت.
حجت الاسلام رحیمی به روز صنعت دفاعی اشاره و خاطر نشان کرد: صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران نماد فاخری است از ایمان، خود باوری، تکلیفمداری و مدیریت جهادی که در پرتو علم و درایت و عزم و اراده مستحکم مدیران، هوش و ابتکار و عمل دانشمندان، متخصصان و دلباختگان مؤمن و متعهد به ولایت در پرتو هدایت هوشمندانه امام و رهبری و پشتیبانی ملتی عظیم به مهمترین ابزار در حصول به بازدارندگی مؤثر و ستون استوار حفظ و هراست از استقلال، تمامیت ارضی و امنیت ملی مبدل شده است.
حجتالاسلام رحیمی به سالروز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اشاره کرد و گفت: این کودتای ننگین و سیاه شیرینی نهضت ملی شدن نفت را در کام ملت ایران تلخ کرد و غرور و تکبر مصدق، استبدادگری، مماشات با عوامل نفوذ بیگانه، بروز اختلافات، اعتماد به آمریکا، غفلت از مبانی دینی و طرد نیروهای اسلامی از موجبات اصلی کودتای امریکا و انگلیس در ۲۸ مرداد بود و باعث شد دوباره خاندان شاه با قدرت به اریکه قدرت بنشیند.
حجتالاسلام رحیمی در پایان در خصوص اعلام فهرست پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسعود پزشکیان فهرست پیشنهادی دولت چهاردهم را یکشنبه ۲۱مرداد تقدیم مجلس کرد و اکنون نوبت مجلس دوزادهم است تا تکلیف دولت را در سریعترین زمان ممکن مشخص کند.
وی گفت: از ترکیب اسامی پیشنهادی به نظر میرسد که پزشکیان تلاش کرده است به توصیفِ «دولت وفاق» نزدیک شود اگر چه درباره ترکیب سِنی افراد پیشنهادی و نیز توانمندی برخی اعضا، نقدهایی وجود دارد، اما منحیثالمجموع میتوان این حرکت رئیس جمهور در توجه به جریانهای سیاسی را تحسین کرد.
خطیب جمعه ساوه افزود: مجلس باید شاخصها و سنجههای قانونی را در چهارچوب نقشه راه اعلامی رهبر حکیم انقلاب اسلامی با افراد معرفیشده تطبیق داده و به برداشت منصفانه و واقعبینانه و البته صریح و روشن خود عمل کند.
وی در پایان گفت: رأی اعتماد دقیق و واقعبینانه مجلس به دولت، همراه با تشکیل همزمان مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم میتواند نوید یک ریلگذاری و سیاستگذاری مدیریت اجرایی مقبول باشد و همه باید از بُن دندان موفقیت دولت را بخواهیم و برای آن تلاش کنیم و کسانی هم که روی کارمیآوریم باید از بن دندان به نظام و مبانی نظام معتقد باشند و از فتنه و سران فتنه فاصله داشته باشد.
انتهای خبر/