به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نار خبر؛ رضا ایاز امروز در جلسه هماهنگی ثبت ملی نان سنتی ساوه، گفت: نان سنتی قندی (قطاب) از شیرینیهای سنتی شهرستان ساوه است که برای مناسبتهای عید و شادی در منازل و برخی قنادیهای شهرستان طبخ میشود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ساوه گفت: پخت شیرینی سنتی (نان قندی) در ساوه با طعم و عطر دلنشینی که دارد همواره مورد توجه مردم و مسافران این شهر قرار داشته است. این نان در روزگار گذشته با فرارسیدن عید نوروز به عنوان شیرینی برای پذیرایی پخت میشد.
ایاز با تاکید بر اینکه هر منطقه با توجه به سبقه تاریخی خود و فرهنگ و خرده فرهنگها و روشهای زندگی که در طول تاریخ داشته است، خصوصیات منحصر به فرد خود و همچنین محصولات خاص خود را برای عرضه دارد ادامه داد: ثبت ملی این شیرینی در فهرست آثار ناملموس ملی با پیشنهاد سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ساوه در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون این پرونده پس از مستندنگاری کارشناسان میراث فرهنگی به صورت رسمی به جریان افتاد.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ساوه خاطرنشان کرد: پیش از این مدارک و پرونده شیرینی سنتی روحافزا نیز برای ثبت در آثار ملی کشور تهیه و ارسال شده است و این شیرینی سنتی به زودی در آثار ناملموس کشور به ثبت خواهد رسید.