به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نار خبر؛ احمد جوانمرد در اولین جلسه کمیته فرهنگی و تبلیغات هفته فرهنگی و سومین جشنواره ملی انار ساوه اظهارکرد: پیشبینی برنامههای متنوع و تأثیرگذار فرهنگی که نمایانگر هویت فرهنگی شهرستان باشد، شامل تاریخ و تمدن، مفاخر و مشاهیر، آداب و رسوم، و سنن مختلف، در این هفته ضروری به نظر میرسد.
وی افزود: این برنامهها میتوانند به معرفی و حفظ فرهنگ غنی شهرستان کمک کنند و همچنین به تقویت حس تعلق و هویت در میان مردم بپردازند.
جوانمرد در ادامه تصریح کرد: برنامههای اجرایی تمام دستگاههای فرهنگی و نهادهای مرتبط باید شامل تمامی نقاط شهرستان و اقشار مختلف جامعه باشد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه بیان کرد: انعکاس برنامههای فرهنگی و هنری این هفته در رسانه ملی و شبکههای اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است و لازم است هماهنگیهای لازم در این زمینه انجام شود.
جوانمرد در پایان بر تأثیرگذاری و هدفمند بودن برنامههای پیشبینی شده تأکید کرد و گفت: این برنامهها باید معرف هویت و ظرفیتهای فرهنگی، هنری، تاریخی، علمی و اجتماعی شهرستان باشند.
گفتنی است سال گذشته، جشنواره انار ساوه در فهرست رویدادهای ملی به ثبت رسید و این جشنواره در دو بخش رویدادی و جشنوارهای برگزار میشود و امسال شاهد رونمایی از گواهی ثبت ملی شیرینی روح افراد در فهرست آثار ملموس کشور هستیم.
شهرستان ساوه دارای ۱۱ هزار هکتار باغ انار است که از این میزان، ۱۰ هزار هکتار بارور بوده و سالانه ۱۷۰ هزار تن محصول از این باغات برداشت و به بازار عرضه میشود.
میانگین تولید انار در این شهرستان ۱۷ تن در هر هکتار است که نسبت به میانگین تولید انار در کشور حدود ۲ تن بیشتر میباشد. همچنین، حدود ۵ هزار بهرهبردار بهطور مستقیم در این حوزه فعالیت میکنند.
تقریباً ۲۵ درصد از انار تولیدشده در این شهرستان، معادل ۴۰ هزار تن، قابلیت صادرات دارد؛ اما به دلیل مشکلات تحریمی و کمبودزیرساختهای لازم مانند پایانه صادراتی انار، تنها حدود ۱۰ هزار تن از این محصول صادر میشود.
انتهای خبر/