خشک‌سالی سد ساوه سایه‌ای بر باغ‌های انار

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه گفت: به دلیل کمبود آب توزیعی از سد ساوه ۳ هزار هکتار از باغات دچار خسارت شده‌اند.

محمود رضا خلیلی در گفتگو با خبرنگار نار خبر، درباره وضعیت باغات انار ساوه اظهار کرد: سطح باغات انار این شهرستان ۱۱ هزار هکتار است که ۱۰ هزار هکتار آن بارور و یک هزار هکتار غیر بارور است.

وی افزود: در سال گذشته از ۱۰ هزار هکتار باغات، حدود ۱۷۰ هزار تن انار برداشت کردیم، اما امسال به دلیل کمبود آب توزیعی از سد، ۳ هزار هکتار از باغات دچار خسارت شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۵۰ هزار تن انار برداشت شود که ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهد داشت.

خلیلی به چالش‌های تولید انار در شهرستان ساوه اشاره کرد و گفت: کاهش کیفیت و کمیت آب مهم‌ترین چالش ماست. در سال‌های اخیر، مصرف بی‌رویه آب و وضعیت نزولات جوی باعث نشتی سفره‌های زیرزمینی و شوری آب‌ها شده است. این موضوع تولید انار را به مخاطره انداخته، زیرا انار محصولی آب‌بر است.

وی ادامه داد: برداشت انار کاملاً وابسته به نیروی کارگری و به صورت دستی انجام می‌شود. همچنین، باغداران ما عمدتاً درخت انار را به صورت درختچه و بوته نگهداری می‌کنند و مکانیزاسیون در این زمینه محدود است.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه همچنین تأکید کرد: وضعیت انار در اقتصاد شهرستان ساوه تأثیر بسزایی دارد و انار با چهره شهر و فعالیت‌های اقتصادی آن عجین شده است.

وی به اهمیت صادرات انار و فرآوری آن اشاره کرد و گفت: تولید کنسانتره انار در سطح شهرستان و کشور در حال انجام است که تأثیر زیادی بر ارزآوری دارد.


سالانه به طور میانگین، ۸۰ درصد از انار تولید شده در این شهرستان به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود. پنج درصد از کل محصول به صورت سنتی در روستا‌ها فرآوری می‌شود و ۱۵ درصد نیز در سه کارخانه فعال شهرستان به روش صنعتی مورد پردازش قرار می‌گیرد.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *