وفاق ملی باید حل‌کننده مشکلات اقتصادی باشد

امام جمعه ساوه گفت: اولین مسأله‌ای که باید بر آن وفاق وجود داشته باشد، حل مشکلات معیشتی مردم و معضلات اقتصادی کشور است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«دیار آفتاب»؛ به نقل از نار خبر؛ حجت الاسلام جعفر رحیمی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان ساوه به گفتمان وفاق دولت چهاردهم اشاره و اظهار کرد: این دولت، گفتمان خود را «وفاق ملی» اعلام کرده و تأکید دارد که مشی مدیریتی کشور مبتنی بر وفاق ملی خواهد بود.

وی به بیانات حضرت‌امیرالمؤمنین علیه السلام اشاره کرد و گفت: افراط و تفریط در وفاق را از خصوصیات منافق است، به‌عنوان مثال، حضرت فرموده‌اند: «کَثْرَهُ الْوِفَاقِ نِفَاقٌ» و «مَنْ کَثُرَ نِفَاقُهُ لَمْ یُعْرَفْ وِفَاقُهُ» (عیون الحکم، ح ۶۵۷۸ و ۷۷۳۸). این فرمایشات نشان می‌دهد که وفاق در برابر نفاق قرار دارد و عدم تعادل در وفاق می‌تواند نشانه‌ای از رفتار منافقانه در زندگی فردی و اجتماعی باشد.

وی افزود: وفاق ملی به معنای همبستگی و همکاری همگانی است، نه اینکه تنها عده‌ای با یکدیگر همسو شوند و این مفهوم رمز و راز جمهوریت و مردمسالاری در فضای گفتمانی انقلاب اسلامی است و بر ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب مانند استقلال، استقرار عدل و قسط، و پیشرفت همه‌جانبه کشور به دست خود مردم تأکید می‌کند. این وفاق مستلزم باور به «میشود» و «میتوانیم» است و نشان‌دهنده عزم صادقانه دولتمردان برای خدمت به مردم و حل مسائل آنان، و همچنین بی‌توجهی به حواشی و اختلافات غیرضروری در مسیر خدمت به کشور است.

خطیب جمعه ساوه در ادامه افزود: وفاق ملی دارای سه لایه و سطح اصلی است: نخست، وفاق دولتمردان در قوه مجریه؛ دوم، وفاق بین سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه و همچنین نیرو‌های مسلح؛ و در نهایت، سطح سوم وفاق متقابل و متعامل میان مسئولین نظام و مردم. این سطوح مختلف نشان‌دهنده اهمیت همکاری و همفکری برای پیشبرد اهداف ملی و حل مشکلات جامعه است.


وی تصریح کرد: همه ما می‌دانیم که وفاق ملی عبارتی است از شاخه‌ها و شعبه‌های مفهوم محوری «اتحاد ملی» و «وحدت کلمه»، که به تصریح و تأکید مکرر امامان انقلاب، عامل اصلی پیروزی در همه عرصه‌ها به شمار می‌رود. اما در حال حاضر، وفاق ملی بر محور چه موضوعات و مسائلی اولویت دارد؟ به ویژه اینکه برخی جریانات با مستمسک قرار دادن شعار وفاق ملی، آن را به آدرس‌های غلطی نظیر مذاکره با آمریکا، تسلیم به جای مقاومت، و کم‌رنگ کردن گفتمان مقاومت و قدرت راهبردی ایران اسلامی در منطقه تفسیر می‌کنند. در حالی که وفاق ملی باید بر موضوعات و مسائل اصلی و اساسی متمرکز شود.

حجت الاسلام رحیمی بیان کرد: اولین مسأله‌ای که باید بر آن وفاق وجود داشته باشد، حل مشکلات معیشتی مردم و معضلات اقتصادی کشور است. کشور به شدت نیازمند ثبات اقتصادی است و شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم، اشتغال و نقدینگی باید به وضعیتی برسد که فعالیت‌های اقتصادی برای مردم قابل پیش‌بینی و باثبات باشد. بررسی راهکار‌های خروج از مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها موضوع اصلی جلسه رئیس جمهوری با مقام معظم رهبری بود که در اوج درگیری‌های منطقه‌ای، نشان‌دهنده توجه مسئولان به مسائل اقتصادی است.

وی در ادامه عنوان کرد: دومین مسأله‌ای که باید بر آن وفاق وجود داشته باشد، شفافیت، کارآمدی و سلامت در همه سطوح اداری و اجرایی کشور است. دولت باید کارآمد شود و با سرعت بیشتری به حل مشکلات بپردازد تا اعتماد مردم بازسازی شود و وفاق ملی تقویت گردد. شفاف‌سازی نظام مالیاتی، ایجاد عدالت اقتصادی و اجتماعی، و بهبود خدمات بهداشت و سلامت نیز از موضوعات مهمی هستند که باید در مرکز ثقل وفاق ملی قرار گیرند.

امام جمعه ساوه تأکید کرد: سومین مسأله، حفظ امنیت و ثبات کشور و وفاق بر مقابله با دشمن مبتنی بر منطق مقاومت است و همچنین چهارمین مسأله به سایر اهداف و مطالبات هفتگانه‌ای که در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح شده، مربوط می‌شود.


امام جمعه ساوه در پایان به سالروز شهادت دانش‌آموز بسیجی شهید حسین فهمیده اشاره کرد و گفت: حضرت امام خمینی (ره) درباره این شهید فرمودند: «رهبر ما آن طفل سیزده‌ساله‌ای است که با قلب کوچک خود با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت». این جوانان نماد صدور انقلاب اسلامی و آموزه‌های استشهادی هستند که روحیه مقاومت را در جوانان فلسطینی و لبنانی زنده نگه‌داشته‌اند.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *