بحران«سالمند سرراهی» در انتظار ایران است

دبیر میز تخصصی جمعیت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: نرخ رشد جمعیت کشور به زیر یک‌درصد سقوط کرده است و ما در قدیم مسأله بچه سرراهی داشتیم و اگر فکری برای جمعیت کشور نکنیم در آینده بحران سالمند سرراهی خواهیم داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نار خبر؛ حجت الاسلام محمدتقی شفیعی در همایش خانواده و فرزندآوری که در حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) برگزارشد، اظهار کرد: در حوزه فرزندآوری، یکی از چالش‌های بزرگ، مسأله اقتصادی است و هیچ وجدان و عقل سلیمی نمی‌تواند این موضوع را انکار کند. با این حال، باید دید اگر مشکلات اقتصادی حل شوند، موضوع قدرت‌آوری نیز قابل حل است یا نیست؟

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب که بار‌ها در مورد مسأله‌ی جمعیّت صحبت نموده‌اند، افزود: جمعیت به عنوان یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین ارکان زیرساختی جامعه شناخته می‌شود.

شفیعی با تأکید بر اینکه مسأله جمعیت در کشور یک بحران است، خاطرنشان کرد: این موضوع در استان مرکزی نسبت به سایر نقاط کشور بحرانی‌تر است و نیازمند توجه ویژه مسئولان، مردم، رسانه‌ها و دستگاه‌ها است.
حجت‌الاسلام شفیعی افزود: کشور ایران با سقوط میانگین تعداد فرزندان به ازای هر زن از ۶. ۵ فرزند در سال ۱۳۶۵ به ۱. ۶ فرزند در سال ۱۳۹۵ رسید و این سریع‌ترین آمار کاهش باروری در تاریخ بشریت بود. ایران در این زمینه، مسیر ۱۵۰ ساله اروپا را در طی ۳۰ سال پیمود.

دبیر میز تخصصی جمعیت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: نرخ رشد جمعیت کشور به زیر یک‌درصد سقوط کرده است و ما در قدیم مسأله بچه سرراهی داشتیم و اگر فکری برای جمعیت کشور نکنیم در آینده بحران سالمند سرراهی خواهیم داشت.

حجت الاسلام شفیعی تأکید کرد: هر ۲۰ پدر و مادر در گیلان تنها ۹ فرزند دارند. این روند نشان می‌دهد که در دو قرن آینده، ممکن است قوم گیلکی از بین برود. گیلان در حال حاضر به تله باروری افتاده و اگر همت کنند، ممکن است در ۱۵۰ سال آینده بتوانند به وضعیت قبلی برگردند.

وی در ادامه گفت: ایران نیز در سه سال آینده به تله باروری خواهد افتاد، و اگر استان مرکزی تا پایان امسال اقدامی نکند، ممکن است آنجا نیز در همین تله گرفتار شود. این وضعیت نیازمند توجه جدی و برنامه‌ریزی مناسب برای حل مسائل جمعیتی است.

حجت‌الاسلام شفیعی در پایان بیان کرد: آمار سقط جنین در کشور سالانه ۳۵۰ هزار نفر است که از این تعداد، ۹۵ درصد دارای پدر و مادر شرعی و ۵ درصد به دلیل روابط نامشروع بوده‌اند. از سقط‌ها، ۴۵ سقط به خاطر مشغله‌های شغلی و تحصیلی و ۹۰ سقط به دلیل بارداری در دوران عقد انجام می‌شود که لازم است فرهنگ‌سازی در این زمینه صورت گیرد.
انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *