گروه شهری خبرگزاری فارس: «من دلم را خوش نکردهام که اوضاع هوای این شهر خوب میشود، شما هم نکنید»، این را رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران میگوید.تهرانیها از ابتدای سال تاکنون فقط ۵ روز هوای پاک داشتند، دادستان تهران علی صالحی با اشاره به وضعیت هوا تأکید کرد که «بدون اغماض با ترک فعل مدیران در زمینه آلودگی هوا برخورد میشود.»
قانون هوای پاک در سال ۱۳۹۶ تصویب و مجلس وظایف وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری، صداوسیما و.. را مشخص کرد اما به گفته عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی، «نهادها به مسئولیت خود عمل نکردهاند» تا جایی که بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، فقط در یک سال «بیش از ۶ هزار تهرانی بر اثر آلودگی هوا جان باختند».باتوجهبه اینکه وارونگی هوا در نیمه دوم سال افزایش مییابد، رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه متولی اصلی آلودگی هوا محیطزیست است، میگوید که باید یکبار دیگر مسئولیت نهادهایی را که در بحث آلودگی هوا دخیل هستند به آنها یادآوری کنیم.
در کشورهای مختلف برای مقابله با آلودگی هوا سازمانها و نهادهای مسئول پایکار میآیند. در کشوری مثل آلمان دولت بودجه بیش از یک میلیارد یوروی برای کاهش آلودگی هوا در نظر گرفته است.
کارشناس شهری امید یاوریان میگوید که دستگاههای وظایف خود را میدانند اما چون «بودجه ندارند، نمیتوانند کاری انجام دهند».در مقابل کارشناس ترافیک یاشار رضاپور با بیان اینکه بودجه وجود دارد اما «رفع آلودگی اولویت دستگاهها نیست»، میگوید که باید دولت نیمی از هزینههای توسعه حملونقل عمومی را پرداخت کند. کارشناسان میگویند که برنامههای بلندمدت مانند توسعه حملونقل عمومی، اصلاح کیفیت سوخت، وضعیت آلایندگی صنایع و نیروگاهها باید در اولویت قرار گیرد. همچنین دولت باید سالانه بودجه مشخصی را برای رفع آلودگی هوا در نظر بگیرد و دستگاههای نظارتی هم بر نحوه هزینهکرد این بودجه نظارت کنند.