صرفه‌جویی در انرژی، کلید رفع ناترازی

صرفه‌جویی در انرژی می‌تواند به طور مستقیم با کاهش هزینه‌های انرژی و افزایش بهره‌وری مرتبط باشد و می‌تواند به رفع ناترازی اجتماعی کمک کند

به گزارش نار خبر و به نقل از خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» انرژی ذخیره‌ای نهفته است که برای مصارف گوناگون از جمله گرمایش استفاده می‌شود اما اگر در مصرف آن صرفه‌جویی نشود روزی پایان‌پذیر می‌شود.

کاهش ذخایر انرژی و بهره‌وری مناسب از آن، یکی از نگرانی‌های اصلی بشر در دنیای امروز به شمار می‌آید.

بخش عمده‌ای از تولید برق در کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود که برای گرم کردن آب و تولید بخار، از سوخت‌های فسیلی مانند زغال‌سنگ و گاز طبیعی، همچنین سوخت‌های زیستی یا هسته‌ای بهره می‌برند بنابراین بخار تولید شده، توربینی را به حرکت در می‌آورد که برق تولید می‌کند و سپس به شبکه برق منتقل می‌شود.

سوزاندن سوخت‌های فسیلی برای تولید برق، منجر به انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود که عامل تغییرات آب و هوایی است.

گاز طبیعی که برای گرمایش منازل و محل کار مصرف می‌شود از نوع سوخت فصیلی است که محدود و تمام شدنی است.

صرفه‌جویی در انرژی، کلید رفع ناترازی

گاز طبیعی از محل استخراج در سراسر کشور با خطوط لوله‌کشی انتقال میابد که اگر در مصرف آن دقت نشود، منطقه‌ای از کشور دچار افت فشار و کمبود گاز طبیعی برای گرمایش می‌شود.

اگر چند درجه گرمایش محیطی که در آن زندگی می‌کنیم را کاهش دهیم در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود و می‌توان تا حدودی مشکل افت فشار گاز به مناطق دوردست کشور را جبران کرد.

 در این خصوص گفتگویی با استاندار مرکزی، مدیرعامل شرکت گاز استان و مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق استان مرکزی شده که به شرح زیر است.

صرفه‌جویی کلید بهره‌مندی تمام شهروندان از گاز

مهدی زندیه‌وکیلی استاندار مرکزی در گفتگو در خصوص ناترازی در تولید و مصرف انرژی و لزوم صرفه‌جویی در مصرف حامل‌های انرژی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر در سطح ایران، شاهد کاهش محسوس دمای هوا در سراسر کشور هستیم که موجب افزایش مصرف گاز شده است.

وی در رابطه افزایش مصرف گاز طبیعی در استان مرکزی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که شاهد کاهش دمای بیشتری در سطح استان مرکزی باشیم، که با این وضعیت مصرف گاز خانگی افزایش می‌یابد و همچنین شاهد افزایش غلظت آلاینده‌ها نیز خواهیم بود.

صرفه‌جویی در انرژی، کلید رفع ناترازی

استاندار استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به توقف مازوت‌سوزی در حوزه برق ناترازی به‌وجود آمده است، که با افزایش مصرف گاز طبیعی در حوزه خانگی شاهد محدودیت نیروگاه‌ها در تامین سوخت مورد نیازشان هستیم.

زندیه‌وکیلی افزود: ایران با کمبود شدید انرژی در حوزه برق و گاز مواجه هست، ازاین‌رو برای اینکه تمام هم‌میهنان و شهروندان ایرانی بتوانند در این زمستان سرد از نعمت الهی برق و گاز برخوردار شوند و به تولیدات صنعتی و کشاورزی ایران اسلامی لطمه‌ای وارد نشود در هیات دولت تصمیمی مبنی بر مدیریت این ناترازی‌ها گرفته شد.

وی تصریح کرد: مهمترین بخش و قشری که باید در مدیریت این ناترازی کمک کند، بخش خانگی و شهروندان عزیز ایران اسلامی‌اند که با صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز می‌توانند باعث بهره‌مندی تمامی هم‌وطنان خود از نعمت‌های الهی برق و گاز شوند.

استاندار استان مرکزی اظهار کرد: از تمام شهروندان استان مرکزی و هم استانی‌های عزیز خواهشمندم که دمای خانه خود را حداقل دو درجه کاهش بدهند، زیرا طبق پژوهش‌های علمی دمای مطبوع برای اتاق بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سلسیوس است و همین چند درجه تاثیر قابل توجه‌ای در مصرف گاز دارد.

زندیه‌وکیلی گفت: همچنین از شهروندان استان مرکزی استدعا می‌کنم که در مصرف برق به خصوص در ساعات اوج مصرف، صرفه‌جویی کنند تا بقیه شهروندان و هم‌میهنان عزیز بتوانند از این نعمت الهی برخوردار باشند.

وی در پایان بیان کرد: با برنامه ریزی‌های انجام شده در دولت چهاردهم، در سال‌های آینده مشکل ناترازی حل خواهد شد و از این بحران عبور می‌کنیم.

صرفه‌جویی ۱۲ درصدی با کاهش ۲ درجه‌ای دما

مهدی کمال‌آبادی مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی فراهانی گفت: از مدیران دستگاه‌های اجرایی و اداری تقاضا می‌کنیم که با مدیریت مصرف انرژی و تنظیم دمای فضای اداری به دمای رفاه، شرکت گاز را کمک کنند.  

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی بیان کرد: توصیه می‌شود بعد از ساعت اداری و در روزهای تعطیل سیستم‌های گرمایشی خاموش باشد و یک ساعت قبل از شروع ساعت اداری، سیستم‌های گرمایشی روشن و یک ساعت قبل از پایان کار آن‌ها را خاموش کنند.

صرفه‌جویی در انرژی، کلید رفع ناترازی

وی افزود: مشترکین بخش خانگی هم با پوشیدن لباس مناسب فصل زمستان در منزل و کاهش دمای آن، در پویش هر خانه یک اتاق گرم مشارکت کنند.  

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی بیان کرد: در خصوص اهمیت پویش کاهش ۲ درجه دمای منزل و محیط کار که رئیس جمهور به آن تاکید کرده است، باید عرض کرد که کاهش ۲ درجه باعث ۱۲ درصد صرفه‌جویی در گاز طبیعی می‌شود.

وی ادامه داد: در همین راستا ما از هم‌وطنان درخواست می‌کنیم؛ در پویش کاهش ۲ درجه دمای منزل که به راحتی قابل انجام است مشارکت داشته باشند.  

کمال‌آبادی فراهانی اظهار کرد: اگر همه هم‌وطنان در بخش خانگی در سطح کشور ۲ درجه دمای منزل را کاهش دهند، این صرفه‌جویی معادل تولید دو فاز پارس جنوبی می‌شود.

وی افزود: بر این اساس اگر همه شهروندان در سطح استان هم که ۶ هزار و ۲۰۰ مشترک هستند، به این پویش بپیوندند و ۲ درجه دمای منزل را پایین بیاورند، معادل دو روز مصرف گاز شهرستان سردسیری مثل شهرستان خمین با ۱۵۲ شهر و روستا و نیز ۴۷ هزار مشترک گاز طبیعی و بالغ بر ۳۰۰ گلخانه می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی تصریح کرد: مشترکین گاز طبیعی اگر چنین صرفه‌جویی را رعایت و این پویش را در منازل اجرا نمایند؛ علاوه بر پایداری و استمرار جریان گاز با قرار گرفتن در فهرست مشترکین مصارف پایین گاز، به اقتصاد خانواده به طور هدفمند کمک خواهند کرد.

صرفه‌جویی در مصرف گاز یکی از وظایف مهم شهری و عمومی است که توجه به آن از اهمیت بالایی برخوردار است. به جای باز گذاشتن درب‌ها و پنجره‌ها برای کاهش گرما و دمای بالای سیستم گرمایشی، می‌توانید با کاهش دمای دستگاه و پوشیدن لباس‌های بیشتر، به این هدف دست یابید. همچنین، اطمینان از سلامت وسایل گرمایشی نیز می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

باید به بهبود مصرف انرژی در خانه‌ها توجه کنیم تا میزان برق کمتری مصرف کرده و وابستگی‌مان به نیروگاه‌های سوخت فسیلی کاهش یابد. این اقدام نه تنها به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند، بلکه به کاهش انتشار دی‌اکسید کربن و در نهایت به حفظ محیط زیست نیز یاری می‌رساند.

راهکارهایی ساده برای کاهش مصرف برق

علی رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص لزوم صرفه‌جویی در مصرف برق گفت: صرفه‌جویی و مدیریت در مصرف برق فقط مخصوص فصول خاصی از سال نیست و باید در تمام سال رعایت شود، با اینحال در فصل‌های تابستان و زمستان به علت مصرف بالای برق و گاز، صرفه‌جویی بیشتر باید در اولویت مردم قرار بگیرد.

وی بیان کرد: راهکارهای صرفه‌جویی در تابستان و زمستان مشترک‌اند، مانند بحث مدیریت روشنایی که در آن بر استفاده از نور طبیعی محیط تأکید می‌شود، ازاین‌رو با استفاده از نورطبیعی می‌توان مصرف برق در کشور را کاهش داد، زیرا حدود ۲۵ میلیون مشترک در ایران داریم که اگر هر کدام یک لامپ خاموش بکنند، حجم زیادی از مصرف انرژی در کشور کاسته می‌شود.  

مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع برق استان مرکزی در رابطه با راهکارهای تاثیرگذار در مدیریت روشنایی منازل عنوان کرد: استفاده از چراغ‌های اتوماتیک در راهروها، پارکینگ‌ها و پیلوت‌ها بسیار موثر است، زیرا لامپ‌های اضافی را به صورت سیستمی و خودکار از مدار خارج می‌کند.

رضایی افزود: در فصل زمستان بحث گاز و برق به هم عجین می‌شود، بنابراین هر چقدر گاز کمتری مصرف شود، طبیعتاً گاز بیشتری به نیروگاه‌ها می‌رسد و مازوت سوزی قطع می‌شود و شاهد کاهش آلودگی هوای شهر اراک خواهیم بود.

وی تصریح کرد: مردم عزیز استان مرکزی سعی کنند از هیترهای برقی و هرگونه وسیله گرمایشی برقی در فصول سرد سال استفاده نکنند، زیرا این وسایل بسیار پرمصرف هستند، همچنین یکی دیگر از راهکارهای موثر برای کاهش مصرف گاز، استفاده از درزگیرها برای پنجره‌ها و درب‌هاست که با عایق‌سازی خانه میتواند از خروج گرمای خانه جلوگیری کند و تاثیر بسزایی در کاهش مصرف گاز مشترکین عزیز دارد.  

مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع برق استان مرکزی اظهار کرد: پویشی در کشور به راه افتاده به نام کاهش حداقل دو درجه‌ای دما در منازل که با راهکارهایی ساده قابل اجراست.

رضایی گفت: یکی از راهکارها، استفاده از لباس‌های بیشتر و ضخیم‌تر در فصل زمستان است که می‌تواند در تحمل کاهش دمای خانه به مردم عزیز استان کمک کند و شاهد کاهش مصرف گاز در سطح ایران باشیم.

وی در پایان بیان کرد: مردم عزیز استان آگاه باشند که تاکید بر صرفه‌جویی برای جلوگیری از خاموشی در استان مرکزی و رسیدن نعمت‌های الهی برق و گاز به تمامی هموطنان در سراسر کشور است.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *