آسیه ولدخانی درگفتگو با خبرنگار «نار خبر» ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی (ع) گفت: امام هادی (ع) یکی از بزرگترین شخصیتهای علمی و دینی تاریخ اسلام است و با علم و دانش بیپایان خود، به عنوان یک منبع بزرگ هدایت و ارشاد در جامعه اسلامی شناخته شد.
وی افزود: علم امام هادی (ع) فقط محدود به مسائل دینی و فقهی نبود، بلکه در تمام زمینههای علمی و فلسفی، همچون تفسیر قرآن، حدیثشناسی، منطق، کلام و حتی علم ریاضیات و فیزیک، تواناییهای بینظیری داشت.
ولدخانی تصریح کرد: امام هادی (ع) پیشوای بزرگی در جهاد فکری و فرهنگی بود و در زمان خلافت خلفای عباسی، شرایط بسیار دشواری را برای مسلمانان و به ویژه شیعیان به وجود آورد و با توجه به محدودیتهای آن زمان همواره به ترویج علم، اندیشه اسلامی صحیح و جلوگیری از انحرافات فکری و عقیدتی میپرداخت.
کارشناس امور مذهبی تأکید کرد: : امام هادی (ع) در برابر جریانهای فکری انحرافی و گمراهکنندهای که در آن زمان در حال رشد بودند، از جمله معتزله، خوارج و همچنین تفکرات فلسفی که به طور غیر مستقیم به دین آسیب میرساندند، ایستاد و به تقویت اصول دینی، عقیدتی و فقهی مشغول بودند.
ولدخانی در ادامه بیان کرد: امام هادی (ع) نقش برجستهای در حفظ و ترویج فرهنگ اسلامی داشت. در زمان او، بسیاری از فرهنگها و تفکرات بیگانه در حال نفوذ به جامعه اسلامی بودند و با ترویج معارف اسلامی، به ویژه در زمینههای اخلاق، حقوق بشر، و فضائل انسانی، جهاد فرهنگی عمیقی را آغاز کرد که در آن، بهویژه بر حفظ هویت اسلامی و شیعی تأکید داشت.
این کارشناس امور مذهبی عنوان کرد: در زمانی که خلافت عباسی سعی در تضعیف و محواندیشههای شیعی و اهل بیت (ع) داشت، امام هادی (ع) با علم و بصیرت خود در برابر این تلاشهاایستاد و با استفاده از ظرفیتهای موجود، به نشر و ترویج فرهنگ ولایت و محبت اهل بیت در میان مسلمانان پرداخت.
وی اظهار کرد: امام هادی (ع) از طریق بیان احادیث معتبر، تفسیر قرآن، و پاسخگویی به سؤالات دینی و فقهی، نقش مهمی در احیای فرهنگ ولایت و معرفی جایگاه والای اهل بیت در جامعه ایفا کردندو این احیا از ارکان اصلی فعالیتهای امام هادی (ع) بود که هنوز هم در تاریخ اسلام و در میان پیروان اهل بیت بهعنوان یک ارمغان عظیم باقی مانده است.
انتهای خبر/