به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نارخبر و به نقل از گروه زنرگی فارس حتماً شنیدهاید که میگویند برای حفظ خواص سبزیجات بهتر است آن را به شکل خام مصرف کنید اما این موضوع در مورد همه سبزیجات صدق نمیکند و اتفاقاً بعضی از آنها باید پخته مصرف شوند تا خواصشان به بهترین شکل ممکن حفظ شود؛ مثلاً اسفناج یکی از این معدود سبزیجات است که در این روزهای زمستانی میتوانید با خیال راحت آن را بپزید و در قالب انواع غذاهای اصیل ایرانی از خواص شگفتانگیز آن بهرهمند شوید.شاید با خودتان بگویید مگر اسفناج بهغیراز آهن که شهرتش را هم به همین خاطر به دست آورده، چه خاصیتی دارد که آن را شگفتانگیز میدانیم؟ در پاسخ به سؤالتان باید بگوییم که به گفته کارشناسان تغذیه، اتفاقاً آهن اسفناج آنقدرها هم که میگویند جذب بدن نمیشود اما سرشار از ویتامینها و موادی چون آ، کا، سی، ای، بی و همچنین پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، فیبر، ید و… است که نقش مهمی در سلامت قلب، چشم، استخوان، دستگاه گوارش ایفا میکند و ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن، میتواند باعث پیشگیری از آلزایمر، سرطان و آرتروز شود؛ پس دستبهکار شوید برای طبخ چند غذای اصیل ایرانی بر پایه اسفناج.

اسفناج پلو با کوکو؛ ساده اما خوشخوراکگرچه ظاهراً تفاوتی با سبزیپلو با کوکو ندارد اما تفاوتش در طعم و مزه، از زمین تا آسمان است؛ فقط کافی است یکبار این غذای خوشخوراک را امتحان کنید نا بهپای ثابت سفرههایتان تبدیل شود. البته با توجه به اینکه اسفناج مختص به فصل سرد سال است و باید تازه مصرف شود، قاعدتاً در تمام فصول، شانس خوردن آن را ندارید؛ پس تا دیر نشده دست بجنبانید.و اما نحوه طبخ این غذا؛ برای درستکردن اسفناج پلو فقط کافی است حدود نیم کیلو اسفناج را خردکرده و با مقداری نمک و روغن و ۳ تا ۴ پیمانه برنج بهصورت کته بپزید، تا زمانی که برنج دم میکشد، نیم کیلو اسفناج را خردکرده، با ۳ تا ۴ عدد تخممرغ، ۲ قاشق آرد، مقداری زردچوبه، نمک و ادویه مخلوط کرده و کل مواد را داخل تابهای با روغن داغ بریزید و دو طرفش را سرخ کنید. اسفناج پلو و کوکوی اسفناج به همان اندازه که همنشینی دلچسب برای هم هستند، هرکدام بهتنهایی نیز یک غذای کامل به شمار میروند.

سوپ اسفناج؛ پیشغذایی گرم و مطبوعهمیشه نام اسفناج را در ترکیب انواع و اقسام آشهای گرم زمستانی شنیدهاید اما این بار میتوانید با اسفناج، سوپ مطبوعی درست کنید که چیزی از آشهای موردعلاقهتان کم ندارد. این سوپ هم بهعنوان پیشغذایی مطبوع قابل سرو است و هم یک وعدهغذایی کامل.برای درستکردن این سوپ باید یک عدد پیاز را با مقداری کره تفتداده و سپس یک لیوان جو پرک و نیم کیلو اسفناج خردشده را به همراه دو لیوان آب به پیازها اضافه کرده و نیم ساعتی اجازه دهید تا مواد بپزند. حالا باید سوپ را به شکل پوره درآورده و دو لیوان آب مرغ به آن اضافه کنید و دوباره روی شعله قرار دهید. یک لیوان قارچ خردشده به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه نیز در این مرحله باید به سوپ اضافه شود. وقتی قارچها بهخوبی پخته شد و سوپ دوباره به غلظت افتاد، نصف لیوان خامه به آن اضافه و کمی صبر کنید تا سوپتان جا بیفتد. طبخ این سوپ کلاً یک ساعت زمان میبرد، اما بهعنوان یک غذای کامل و خوشطعم، کلی حرف برای گفتن دارد.

نرگسی پیتزایی؛ غذایی سنتی با جذابیتهای امروزینرگسی از آن غذاهای است که گرچه بهعنوان یکی از غذاهای اصیل اسفناجی شناخته میشود، اما اکثر نسل جدید، شناخت چندانی از آن ندارد و لازم است برای احیای این غذای پرخاصیت، دستبهکار شد. پیشنهاد میکنیم نرگسی را با ترکیبی جدیدتر به غذایی امروزی تبدیل کنید تا بچهها طرفداران پروپاقرص آن شوند.برای تهیه این غذا باید اسفناجها را بهصورت کاملاً درشت خردکرده و به مدت ۱۵ دقیقه بدون اضافهکردن آب بپزید. حالا یک عدد پیاز را داخل تابه تفتداده و سپس چند حبه سیر رنده شده را با مقداری زردچوبه و نمک به آن اضافه کنید و اسفناجها را نیز کمی با آنها تفت دهید. همین که چند عدد تخممرغ به تابه اضافه کرده و اجازه دهید بپزد، نرگسی شما برای سرو با نان تازه آماده است؛ اما اگر میخواهید به این نرگسی رنگ و رویی امروزی بدهید، میتوانید مقداری قارچ سرخ شده و پنیر پیتزا به این مواد اضافه کنید تا نرگسیتان باب میل بچهها شود.#اسفناج #کوکو #آلواسفناج #نرگسی