حجتالاسلام محمود قیوم زاده در گفتگو با خبرنگار«نار خبر»،ضمن تبریک فرارسیدن ماه شعبان گفت: این ماه با ولادتهایی چون حضرت مهدی(ع) که همواره منبع امید و خوشحالی برای مسلمانان است، پر از برکت و خیر است.
وی افزود: در ماه شعبان، بهطور خاص، در کنار شادیهای اهلبیت(ع)، رحلت و شهادت هیچیک از ائمه بزرگوار ما واقع نمیشود و این روزهای پرشکوه با توجه به ویژگیهای خاص خود در تاریخ اسلام همواره مورد توجه بودهاند و برای شیعیان دارای جایگاه ویژهای هستند.
قیومزاده تصریح کرد: ماه شعبان، علاوه بر اینکه بهعنوان ماه شادی اهلبیت(ع) شناخته میشود، از دیرباز با نامهای “ماه برات” و “آزادی” در بین مسلمانان شناخته شده است که این نامگذاریها نشاندهنده ویژگیهای مثبت این ماه است، که در آن آسمانها به برکت ولادت امامان معصوم و ظهور نور الهی در جهان روشنتر میشود.
استاد برجسته حوزه و دانشگاه تأکید کرد: روایات مختلفی از پیامبر اکرم(ص) و اهلبیت(ع) در خصوص فضیلت و اهمیت نیمه شعبان و این ماه وجود دارد که این روایات بهطور مفصل در کتب معتبر شیعه و اهل سنت آمده است.
وی در خصوص آشنایی جهان با فرهنگ و مبانی مهدویت گفت: این مهم تنها از طریق تلاشهای علمی و فرهنگی ممکن میشود که علما و روحانیون به عنوان مسئولان اصلی تبلیغ دین، باید در راستای ترویج معارف مهدویت فعالیت کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: یکی از پیشنیازهای دستیابی به سبک زندگی مهدوی که میتواند زمینهساز تعجیل در ظهور حضرت مهدی (عج) باشد، درک صحیح جایگاه فرهنگ انتظار و منتظر است که شناخت این مفاهیم باعث میشود تا مسلمانان با آمادگی کامل در مسیر تحقق اهداف مهدوی گام بردارند.
وی عنوان کرد: این اهمیت به قدری بالاست که حتی اهل سنت نیز در کتب خود به آن اشاره کردهاند و جایگاه ویژهای برای این ماه قائل هستندو با توجه به روایات موجود، ماه شعبان فرصتی برای نزدیکی به خداوند و طلب مغفرت و برکات از آن حضرت است.
قیوم زاده یادآور شد: در روز اول ماه شعبان، روزه گرفتن فضیلت زیادی دارد. امام صادق (ع) فرمودند که روزه این روز به بهشت واجب میکند و روزه دو روز، نظر خداوند را بهطور مداوم به سوی فرد جلب میکند. روزه سه روز، فرد را در بهشت در کنار خداوند میبیند.
وی اظهار کرد: برای روزه این ماه پر فضیلت اجر و پاداشهای بسیار زیادی ذکر شده است و در روایات و احادیث گوناگون به گرفتن روزه در این ماه سفارشهای زیادی آمده است. از ابوحمزه ثمالی نقل است که امام محمد باقر (علیه السلام) فرمودند: «کسی که شعبان را روزه بگیرد این روزه برای او پاک کننده از هر لغزش خواهد بود»
وی در پایان گفت: ماه شعبان که به «شعبان المطهر» نیز معروف است، ماهی است که سبب پاکیزگی و تزکیه روح انسانها میشود و این ماه، با برکات خاص خود، زمینهساز آمادگی برای ورود به ماه رمضان است.
انتهای خبر/