قیام ۲۹ بهمن تبریز نمادی از ایستادگی و آرمان‌گرایی مردم

مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه‌الرسول (س) گفت: قیام ۲۹ بهمن تبریزی‌ها نمادی از انسان‌هایی است که با آرمانی بزرگ ایستادند و برای عدالت، آزادی و کرامت انسانی از جان مایه گذاشتند.

نجیبه خاتون کرمی در گفتگو با خبرنگار «نار خبر» در خصوص قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز گفت: قیام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبریز، نه تنها یک حادثه تاریخی، بلکه یک روایت زنده از ایستادگی و عزت‌طلبی مردمی است که در برابر ظلم و فساد سکوت نکردند.

وی اظهار کرد: این قیام، برخلاف محاسبات رژیم که در آستانه زوال قرار داشت، نقطه آغاز موجی شد که پایه‌های حکومت پهلوی را بیش از پیش به لرزه درآورد

کرمی تصریح کرد: اوایل دی ۱۳۵۶، پس از انتشار مقاله‌ای توهین‌آمیز علیه امام خمینی و روحانیت تحت عنوان «ارتجاع سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات، زخم کهنه‌ای در دل‌های مردم ایران باز شد. این مقاله موجب شد که اعتراضات مردم ایران به شدت افزایش یابد.

وی افزود: قم، نخستین شهری بود که این اعتراضات به قیامی خونین تبدیل شد؛ قیامی که با خون شهدای ۱۹ دی به پایان رسید. پس از این واقعه، بی‌اعتمادی مردم به رژیم پهلوی بیشتر شد، اما ماجرا به قم محدود نشد.

کرمی تاکید کرد: مردم تبریز با خشم و اعتراض به خیابان‌ها آمدند، چرا که جنایات رژیم در قم هنوز در یادها بود. مأموران شهربانی و نیروهای نظامی با دستور سرکوب گسترده وارد میدان شدند و با خشونت به مردم حمله کردند. اما خشم مردم تبریز پاسخی بود به این سرکوب‌ها.

مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه‌الرسول (س) گفت: قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ بیش از یک حادثه سیاسی یا اجتماعی بود. این قیام نمادی از انسان‌هایی است که با آرمانی بزرگ ایستادند و برای عدالت، آزادی و کرامت انسانی از جان مایه گذاشتند و این روحیه در انقلاب اسلامی ایران تجلی یافت و پایه‌های رژیم پهلوی را به لرزه درآورد.

کرمی در ادامه یادآور شد: ۲۹ بهمن نقطه‌ عطفی بود که نشان داد دستان خالی مردم، از ماشین‌های سرکوب رژیم قوی‌تر است. امروز که به این حادثه نگاه می‌کنیم، آن را نه فقط بخشی از تاریخ، بلکه تصویری الهام‌بخش از نیروهای مردمی برای ساختن دنیایی بهتر می‌یابیم.

وی عنوان کرد: پس از قیام تبریز، رئیس شهربانی این شهر معزول و به تهران احضار شد، همچنین استاندار تبریز برکنار گردید.
آیت‌الله خمینی (ره)نیز پیامی به انقلابیون تبریز صادر کرد که در آن حمایت خود را از قیام مردم اعلام کرد و بر لزوم ادامه مبارزه تأکید کرد.

مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه‌الرسول (س) عنوان کرد: این اعتراضات گسترده توجه رسانه‌های خارجی را جلب کرد و آن را به عنوان نشانه‌ای از نارضایتی گسترده مردم ایران علیه رژیم پهلوی برجسته ساخت.

وی در پایان گفت: آیت‌الله خمینی پس از این اعتراضات، پیامی دیگر صادر کرد که در آن ضمن اشاره به کشتار قم و تبریز، گفت: «این کشتارها ایران را به هیجان آورد و تبریز را به قیامی همگانی و مردانه در برابر ظلم و فساد کشاند.»

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *