سردار‌ حسن‌زاده: طلبه‌ها باید پاسخ‌گوی نوجوانان ده‌سال آینده باشند

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه حوزه‌های علمیه، بر لزوم حضور فعال‌تر طلاب در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و تربیتی تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نار خبر ؛سردار حسن حسن‌زاده، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با تأکید بر اهمیت فعال‌سازی ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه در تهران گفت: تهران با وجود جمعیت بالا و پیچیدگی‌های خاص خود، ظرفیت‌های فراوانی دارد که هنوز به طور کامل فعال نشده‌اند. یکی از این ظرفیت‌ها حوزه‌های علمیه هستند که با وجود تعداد قابل‌توجه، تمرکز آن‌ها بیشتر در برخی مناطق شهر است و هنوز از همه توانمندی‌هایشان در جهت جذب جوانان و تربیت نیروی انقلابی و مؤمن استفاده نشده است.وی افزود: حوزه‌های علمیه می‌توانند در عرصه‌های فرهنگی و تربیتی، به‌ویژه در مساجد و محله‌ها نقش بسیار فعالی ایفا کنند، اما به نظر می‌رسد که بخش قابل‌توجهی از این ظرفیت‌ها یا شناسایی نشده‌اند یا نتوانسته‌اند به‌خوبی در میدان عمل وارد شوند.این فعال فرهنگی تأکید کرد: به گمان من، باید یک کار تحقیقاتی و علمی صورت گیرد تا مشخص شود چه میزان از این ظرفیت‌ها فعال شده‌اند و تا چه اندازه توانسته‌اند نهادهای نیازمند محتوا و خروجی‌های دینی را تغذیه کنند. حس شخصی من این است که هنوز فاصله زیادی داریم تا بهره‌برداری کامل از این فرصت‌ها.

وی ادامه داد: آثار این ظرفیت‌های علمی و تربیتی باید در نهادهایی مانند آموزش‌وپرورش، مساجد، هیئت‌ها و محله‌ها دیده شود؛ اما متأسفانه هنوز این اثرگذاری به طور محسوس مشاهده نمی‌شود. این امر نشان می‌دهد که لازم است حوزه‌های علمیه به‌ویژه در مراکز استان، خود را به‌روزرسانی کنند.وی افزود: حوزه‌ها باید فاصله خود را با نیازهای روز جامعه کاهش دهند و از فناوری‌های نو بهره‌مند شوند. همچنین باید به قشر اثرگذار جامعه، یعنی جوانان، نزدیک شوند. این اقدام نیاز به پیچیدگی ندارد، فقط باید از نگرانی و دوری فاصله بگیریم و با جرئت وارد میدان شویم.

وی با اشاره به تحولات سریع فرهنگی در جامعه گفت: امروز سبک زندگی، ادبیات، ذهنیت و حتی تغذیه مردم با گذشته تفاوت اساسی کرده است. درگذشته می‌گفتند هر ۲۴ سال یک‌بار تغییرات اساسی در جامعه رخ می‌دهد، اما امروز این بازه به حدود ۱۰ تا ۱۵ سال رسیده است. در این شرایط، حوزه باید ذائقه‌شناسی کند و خود را با زبان و فرهنگ جدید هماهنگ سازد.

* فضای ذهنی و نیازهای جامعه در حال تحول استوی افزود: اوایل انقلاب تغذیه‌ها بیشتر خانگی و سنتی بود، اما امروز چندین بار در همین پنجاه سال تغییر سبک تغذیه را دیده‌ایم. همه این تغییرات نشان می‌دهد که فضای ذهنی و نیازهای جامعه در حال تحول است و ما نباید از این قافله عقب بمانیم.

این فعال فرهنگی با اشاره به سخنان اخیر رهبر انقلاب اظهار داشت: مقام معظم رهبری اخیراً فرمودند که پدیده‌های عالم با سرعت سرسام‌آور و پی‌در‌پی در حال رخ‌دادن هستند؛ بنابراین ما باید بادقت و سرعت این تحولات را بررسی کنیم و جایگاه خودمان را در آن‌ها بیابیم. این یک هشدار و یک وظیفه است.وی تصریح کرد: طلبه‌ها و روحانیون باید هم‌زمان با تحولات وارد میدان شوند. نباید صبر کنیم تا همه چیز تغییر کند و بعد به فکر ورود بیفتیم. این یک فاجعه است. ما باید امروز طلبه‌هایی تربیت کنیم که بتوانند پاسخگوی پرسش‌های نوجوانان ۱۰ سال آینده باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز نمونه‌هایی از طلبه‌های موفق در عرصه ورزش و هنر داریم که نشان می‌دهد این حضور کاملاً ممکن است. من از شنیدن فعالیت‌هایی در زمینه فقه تربیت و فقه هنر خوشحال شدم و معتقدم این مسیر باید باقدرت ادامه پیدا کند.وی در پایان گفت: خوشبختانه در یکی دو سال اخیر، حرکتی تازه و امیدبخش در برخی حوزه‌های علمیه آغاز شده است. این حرکت، با تفکر انقلابی و بسیجی و همکاری برخی نهادها از جمله سپاه، می‌تواند منشأ تحولات مثبتی باشد. شنیدم که اکنون در سپاه یک فرماندهی واحد شکل‌گرفته و همه زیر نظر آن فرمانده فعالیت می‌کنند که به نظر من نشانه‌ای روشن از هم‌افزایی و انسجام در مسیر تحول حوزه‌هاست.

پایان پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *