حضرت معصومه(س) اسوه مدیریت در بحران بود

کارشناس مذهبی گفت: سنت و سیره اهل بیت(ع) گنجینه‌ای بی‌پایان از معارف الهی است که حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان کریمه اهل بیت، با حرکت بصیرت‌آفرین و مدیریت بحران در دوران خلافت عباسی، نمونه‌ای ماندگار از روشنگری، شفاعت و جهاد علمی و معنوی را به تاریخ عرضه کرد.

زهرا خاطری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «نار خبر» ضمن تبریک میلاد حضرت معصومه (س) گفت: سنت و سیره اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام گنجینه‌ای بی‌پایان از معارف الهی است که هر چه بیشتر در آن کاوش شود، گنج‌های ارزشمندتری نمایان می‌شود. دختر گرامی امام موسی بن جعفر(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) نمونه‌ای والا از این حقیقت است.


وی افزود: حضرت فاطمه معصومه(س)، کریمه اهل بیت، در سال ۱۳۷ هجری در مدینه دیده به جهان گشود. در دامان خاندان وحی پرورش یافت و با تربیت امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع) به مقامی رسید که به لقب «معصومه» مفتخر شد.

خاطری تصریح کرد: این بانوی گرانقدر در دورانی پرآشوب، با درک شرایط حساس سیاسی و اجتماعی، حرکت بزرگ خود را از مدینه به سوی مرو آغاز کرد تا از ولایت و امامت حمایت کرده و نقشه‌های حکومت عباسی را برملا سازد.

وی تاکید کرد: حضرت معصومه(س) با روشنگری و بیان معارف اهل بیت(ع)، مردم شهرهای مختلف را از ظلمت حکومت عباسی بیرون می‌کشید و آنان را به نور معارف راستین اسلام رهنمون می‌شد؛ رسالتی که شباهت زیادی به سیره حضرت زهرا(س) داشت.

کارشناس مذهبی گفت: با حرکت روشنگرانه حضرت معصومه(س)، چهره فریبکارانه ولایتعهدی امام رضا(ع) که مامون قصد داشت آن را مشروع جلوه دهد، آشکار شد. این حرکت، نقشه‌های پلید دستگاه خلافت عباسی را به شکست کشاند.

وی بیان کرد: از ویژگی‌های برجسته مدیریتی حضرت معصومه(س)، توانایی در مدیریت بحران بود. او در سخت‌ترین شرایط، تصمیمی حساب‌شده گرفت و با هدایت مردم قم، پایگاهی برای نشر معارف اهل بیت(ع) ایجاد کرد.

خاطری عنوان کرد: مقام معنوی حضرت معصومه(س) چنان والاست که در برخی منابع، برخوردار از نوعی عصمت قلبی معرفی شده است. امام رضا(ع) در شأن ایشان فرمود: «هر کس او را زیارت کند، گویی مرا زیارت کرده است.»

وی بیان کرد: یکی از کرامات حضرت معصومه(س) مقام شفاعت است. امام صادق(ع) فرمود: «به شفاعت فاطمه معصومه(س) همه شیعیان ما وارد بهشت خواهند شد.» این مقام ویژه، گواه منزلت عظیم آن حضرت در پیشگاه الهی است.

خاطری نشان کرد: حضرت معصومه(س) پس از ۱۶ یا ۱۷ روز بیماری در قم، دعوت حق را لبیک گفت. حرم مطهر ایشان امروزه دومین حرم باشکوه شیعه در ایران و ملجأ عشاق اهل بیت(ع) است که برکات بسیاری برای شهر قم به همراه آورده است.

وی در پایان گفت: شهر مقدس قم با حضور حضرت معصومه(س) به قطب بزرگ علمی جهان تشیع تبدیل شد. این تحول شگرف، نتیجه نورانیت و برکاتی است که این کریمه اهل بیت(س) برای امت اسلامی و شیعیان به ارمغان آورده است.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *