به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نارخبر و به نقل از خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» روحالله غلامی عصر امروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی از رشد قابل توجه صادرات و واردات استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و این موفقیت را نتیجه همکاری بخش خصوصی و نهادهای دولتی عنوان کرد
.وی افزود: میزان صادرات استان در سال ۱۴۰۳ به رقم بیسابقه ۲ میلیون و ۳۳۵ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۶۱۷ میلیون دلار رسید که این میزان نشاندهنده رشد ۳۷ درصدی از لحاظ ارزش و ۲۳ درصدی از نظر وزنی نسبت به سال ۱۴۰۲ است.مدیرکل گمرکات استان مرکزی تأکید کرد: استان مرکزی، با وجود نداشتن مرز زمینی، هوایی یا بندری، توانسته جایگاه صادراتی خود را در بین ۳۱ استان کشور به رتبه نهم ارتقا دهد.غلامی بیان کرد: ۱۰ کشور نخست مقصد صادراتی استان مرکزی شامل افغانستان، عراق، پاکستان، ترکیه، امارات، ازبکستان، روسیه، ارمنستان، هند و ترکمنستان بودهاند.
وی عنوان کرد: محصولات صادراتی استان مرکزی نیز طیفی وسیع از هیدروکربنها، سوخت جت، گاز مایع، انواع مواد صنعتی، قوطی، آلبوم و ظروف شیشهای تا محصولات غذایی، لبنی، عایقهای رطوبتی و دیگر کالاهای تولیدی استان را شامل میشود.
وی با اشاره به واردات استان در سال ۱۴۰۳ از ورود ۴۳۰ هزار تن مواد اولیه و ماشینآلات خط تولید به ارزش یک میلیارد و ۷۴ میلیون دلار خبر داد.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۹۶ درصد از واردات استان به تأمین مواد مورد نیاز برای صنایع تولیدی اختصاص یافته که نشاندهنده توجه به توسعه و تقویت بخش تولیدی است.
غلامی از افزایش فعالیت شرکتهای دانشبنیان خبر داد و تصریح کرد: میزان صادرات این شرکتها به رقم ۱۳۳ میلیون دلار رسیده که رشدی ۹۵ درصدی را نشان میدهد که این دستاورد نشاندهنده ظرفیت بالای استان مرکزی در توسعه صنایع مبتنی بر دانش و فناوریهای نوین است.
وی اظهار امیدواری کرد که در سالهای آینده با رفع موانع و تسهیل مراودات تجاری، شاهد رشد بیشتر استان مرکزی در عرصه صادرات و تولید ملی باشیم.
انتهای خبر/