بانوان ستون توسعه ملی‌ هستند

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: زنان محور انسجام اجتماعی و بازوی تحول در توسعه کشور هستند.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نار خبر» زهرا بهروزآذر، پیش از ظهر سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی بانوان نخبه و فعال شهرستان ساوه که در سالن شهید رهنما دانشکده علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به حوادث اخیر منطقه و جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: این جنگ تنها نظامی نبود؛ بلکه خانواده‌ها نیز هدف مستقیم جنایت قرار گرفتند و همین امر، چهره واقعی این رژیم را برای جهانیان نمایان‌تر کرد.

وی با بیان اینکه انسجام اجتماعی ایجادشده در کشور طی این ایام، مهم‌ترین دستاورد غیرنظامی این تحولات بود، تصریح کرد: اقشار مختلف مردم، فارغ از گرایش‌های سیاسی، قومی و فکری، در کنار هم ایستادند و این همبستگی سرمایه‌ای بی‌بدیل برای ملت ایران است.

معاون رئیس‌جمهور نقش دولت در حفظ انسجام ملی را مهم اما ناکافی دانست و افزود: نقش‌آفرینی مردم، به‌ویژه بانوان فرهیخته، در ارتقای سطح مشارکت و امید اجتماعی بسیار مؤثر است و نباید از آن غفلت کرد.

وی با اشاره به آمار انتصابات زنان در دولت سیزدهم، گفت: تاکنون بیش از ۱,۹۰۰ زن در جایگاه‌های مدیریتی مختلف منصوب شده‌اند؛ از جمله در استان مرکزی که برای نخستین‌بار، یک زن به عنوان بخشدار منصوب شد و چندین بانوی مدیر در حال حاضر در سطوح مختلف در حال فعالیت‌اند. با این حال، این مسیر هنوز جای پیشرفت دارد.

بهروزآذر با تأکید بر ضرورت حضور زنان در ساختار اصلی وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی گفت: اگر بانوان توانمندی و شایستگی لازم را دارا باشند، دولت در انتصاب آن‌ها اولویت قائل است. تحقق این رویکرد مستلزم فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب و اراده جدی در بدنه مدیریتی کشور است.

وی با بیان اینکه زنان در حوزه‌های علمی، نوآوری و دانشگاهی پیشتاز هستند، افزود: با وجود اینکه بیش از نیمی از دانشجویان کشور زن هستند و حدود یک‌چهارم اختراعات توسط بانوان به ثبت می‌رسد، تنها ۱۲ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در اختیار زنان است که نشان از یک شکاف نگران‌کننده دارد.

معاون رئیس‌جمهور بر لزوم توسعه مشاغل خانگی، تعاونی‌ها و کسب‌وکارهای اجتماعی تأکید کرد و گفت: مدل‌های اقتصادی سنتی دیگر پاسخگوی نیاز امروز نیستند. زنان توانمند بسیاری در کشور وجود دارند که با اندکی حمایت می‌توانند در مسیر کارآفرینی گام بردارند. بیش از ۷۰ درصد متقاضیان مشاغل خانگی، بانوان هستند. وی با اشاره به حمایت دولت از بانوان کارآفرین، اظهار کرد: در صورتی که بانویی بتواند چند زن دیگر را نیز در فعالیت اقتصادی خود مشارکت دهد، تا سقف ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت خواهد کرد. همچنین، در صورت نبود ضامن، معاونت زنان آمادگی دارد نقش ضامن را ایفا کند.

بهروزآذر به چهار چالش اصلی خانواده در سطح جهانی یعنی کاهش جمعیت، مهاجرت و شهرنشینی، تحولات فناوری و بحران اقلیمی اشاره کرد و گفت: ایران نیز به‌طور جدی با این چالش‌ها مواجه است. کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا، منابع آبی کشور را تحت‌فشار قرار داده است و راهکارهای فنی نظیر انتقال آب تنها مسکن‌های موقتی‌اند.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی مصرف از خانواده‌ها باید آغاز شود، افزود: آموزش به فرزندان، از طریق رفتار آگاهانه مادران در خانه، نقش کلیدی در مدیریت منابع دارد.

بهروزآذر با تأکید بر اهمیت تقویت مهارت‌های زندگی در نسل جوان، گفت: مهارت‌هایی چون گفت‌وگو، کنترل خشم و حل تعارض، پیش‌نیازهای اصلی برای تشکیل خانواده‌ای پایدار و موفق هستند و این آموزش باید هم از طریق نهادهای رسمی و هم در دل خانواده‌ها دنبال شود.

بهروزآذر به چهار چالش اصلی خانواده در سطح جهانی یعنی کاهش جمعیت، مهاجرت و شهرنشینی، تحولات فناوری و بحران اقلیمی اشاره کرد و گفت: ایران نیز به‌طور جدی با این چالش‌ها مواجه است. کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا، منابع آبی کشور را تحت‌فشار قرار داده است و راهکارهای فنی نظیر انتقال آب تنها مسکن‌های موقتی‌اند.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی مصرف از خانواده‌ها باید آغاز شود، افزود: آموزش به فرزندان، از طریق رفتار آگاهانه مادران در خانه، نقش کلیدی در مدیریت منابع دارد. بهروزآذر با تأکید بر اهمیت تقویت مهارت‌های زندگی در نسل جوان، گفت: مهارت‌هایی چون گفت‌وگو، کنترل خشم و حل تعارض، پیش‌نیازهای اصلی برای تشکیل خانواده‌ای پایدار و موفق هستند و این آموزش باید هم از طریق نهادهای رسمی و هم در دل خانواده‌ها دنبال شود.

وی در پایان با اشاره به رویکرد اجتماعی جدید دولت، اظهار کرد: برنامه‌های دولت در حوزه اجتماعی، بر پایه محله‌محوری تدوین شده‌اند و نقش مساجد در ارتقای سرمایه اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است؛ دستورالعمل‌های لازم نیز در این زمینه به استانداران ابلاغ شده است.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *