ذخیره سد الغدیر ساوه وارد وضعیت هشدار شد

مدیر امور بهره‌برداری سد الغدیر ساوه گفت: ذخیره سد الغدیر ساوه وارد وضعیت هشدار شد و همچنین تأمین آب فقط به شرب محدود شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «نار خبر» جمال محمدی ظهر دوشنبه در جریان بازدید اصحاب رسانه استان مرکزی از سد الغدیر ساوه با اشاره به ویژگی‌های این طرح مهم آبی گفت: سد الغدیر از نوع سدهای بتنی دو‌قوسی است و در زمره سازه‌های بزرگ آبی کشور قرار دارد که عملیات ساخت آن از سال ۱۳۶۲ آغاز و در سال ۱۳۷۲ به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه ظرفیت اولیه مخزن سد حدود ۲۹۰ میلیون مترمکعب بوده است، افزود: بررسی‌های جدید هیدروگرافی نشان می‌دهد به‌دلیل رسوب‌گذاری در سال‌های گذشته، حجم فعلی مخزن به حدود ۲۷۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

محمدی حجم تراز مرده سد را ۱۵/۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: این سد با اهداف تأمین آب بخش کشاورزی پایین‌دست، آب شرب و همچنین تولید انرژی برق‌آبی طراحی و احداث شده است.

مدیر بهره‌برداری سد الغدیر با اشاره به تداوم کاهش بارندگی‌ها از سال ۱۳۹۸ تاکنون، شرایط کنونی سد را نگران‌کننده توصیف کرد و گفت: در حال حاضر حجم مفید قابل استفاده سد به حدود ۱.۹ میلیون مترمکعب رسیده، در حالی که سال گذشته نیز به‌دلیل محدودیت شدید منابع آبی، تنها ۳.۶ میلیون مترمکعب آن هم صرفاً برای آبیاری اضطراری باغ‌هایی که منبع جایگزین نداشتند، در سه مرحله رهاسازی شد.

وی تأکید کرد: در سال جاری به‌دلیل نبود ذخیره کافی، هرگونه تخصیص آب به بخش کشاورزی متوقف و خروجی سد صرفاً به تأمین آب شرب اختصاص یافته است. از ابتدای امسال تاکنون حدود ۷.۲ میلیون مترمکعب آب شرب از سد الغدیر برداشت شده است.

محمدی در تشریح وضعیت ورودی آب سد گفت: حجم مفید سد در ابتدای سال ۸.۵ میلیون مترمکعب بوده و از آغاز سال جاری تاکنون حدود ۶ میلیون مترمکعب آب وارد مخزن شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته به ۱۴.۵ میلیون مترمکعب می‌رسید.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت ایمنی سد اظهار کرد: سدها سازه‌هایی پویا هستند و به‌طور مستمر تحت پایش قرار دارند. به همین منظور، تجهیزات ابزار دقیق نصب‌شده در بدنه سد به‌صورت ماهانه و فصلی قرائت می‌شود و داده‌های به‌دست‌آمده پس از مقایسه با اطلاعات پایه، برای بررسی پایداری به وزارت نیرو ارسال می‌شود.

محمدی با ابراز نگرانی نسبت به حوادث ناشی از شنا در محدوده سد و کانال‌های آن، نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت: از زمان بهره‌برداری سد تاکنون، موارد متعددی از فوت بر اثر شنا در این منطقه ثبت شده است.

وی تعداد جان‌باختگان را حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر برآورد کرد و افزود: شنا در این محل به‌طور کامل ممنوع است؛ چراکه ساختار بستر به‌گونه‌ای است که با چند قدم حرکت، عمق آب به‌طور ناگهانی به چهار تا پنج متر می‌رسد و از سوی دیگر، دمای بسیار پایین آب موجب شوک و گرفتگی شدید عضلات شده و امکان نجات فرد را از بین می‌برد.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *