به گزارش نارخبر، رضا فرهادی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه مصرف بهینه برق را عامل مهمی در کنترل خاموشیها دانست و گفت: صنعت برق به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در سالهای گذشته، یک معضل اساسی را بین تولید و مصرف دارد به طوریکه در تابستان به جهت بار سرمایشی عمده که وارد مدار میشود بالغ بر ۱۰ درصد ناترازی داریم.
فرهادی با اشاره ثبت ۱۵۲ هزار اشتراک در شهرستان ساوه گفت: این تعداد مشارکت در حوزه کشاورزی، خانگی، صنعتی، سایر مصارف و عمومی ثبت شده است که حدود ۳۵۰۰ کیلومتر شبکه از انواع مختلف زمینی، هوایی، فشار ضعیف و متوسط در سطح شهرستان وجود دارد که ۳۲۰۰ دستگاه ترانس هوایی و زمینی وظیفه تغذیه شبکه را عهده دار هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ۱۱ پست ۶۳ کیلو ولت در سطح شهرستان بصورت عمومی برق این تعداد مشترک را تغذیه میکنند و شش دستگاه پست ۶۳ کیلو ولت اختصاصی هم در شهرستان وجود دارد که توسط صنایع ایجاد گردیده است.
وی در ادامه پیک بار مصرف برق ساوه در سال گذشته را ۳۷۲ مگاوات دانست و گفت: اگر بخواهیم شبکه ساوه با انرژی و تعداد مشترک را با کل استان مرکزی قیاس کنیم، میزان مصرف انرژی در شهرستان ساوه بیش از ۳۰ درصد از مصرف کل استان است.
وی افزود: اگر مصارف در بخشهای مختلف بهینه شود و در مصرف انرژی صرفه جویی اعمال گردد این ۱۰ درصد نمیتواند صنعت برق را به چالش بکشد لذا برنامههای صورت گرفته در سالجاری بر این اساس است که قطعی ناخواستهای در شبکه نداشته باشیم.
سرپرست توزیع برق شهرستان ساوه با بیان اینکه برق خانگی خط قرمز است و نباید در این حوزه خاموشی داشته باشیم، گفت: وزارت نیرو امسال برنامه خود را بر این اساس گذاشته است تا از همه تعرفهها بهره بگیرد تا مدیریت مصرف برق را به ویژه در حوزه صنعت کنترل کند تا ناترازی ۱۱ هزار مگاواتی کل کشور برطرف شود.
فرهادی ادامه داد: عمده برق مصرفی در کل استان مرکزی در دو سطح کشاورزی و صنعتی بالغ بر ۷۰ درصد مصرف کل برق است که این موضوع در سطح شهرستان ما بیش از ۹۰ درصد است و نشان میدهد عمده بار مصرفی در این شهرستان در بحث صنعت و کشاورزی استفاده میشود.
وی افزود : در تابستان سال گذشته و در قیاس با سال قبلش، در گذر از ناترازی در بخش خانگی در ساوه نمره قبولی میگیریم و جا دارد از همکاری صنایع که با وارد کردن ژنراتورهای خود به مدار و همچنین جابجایی روزهای تعطیلی و کاری و همچنین برنامه ریزی تعمیرات کارخانه در زمان پیک مصرف باعث شدند، خاموشیهای ما در بخش خانگی و اصناف به کمترین حد ممکن برسد.
فرهادی در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از انرژی خورشیدی در ساوه ادامه داد: ما در ساوه در طول سال بالغ بر ۳۴۰ روز تابش آفتاب داریم که زاویه تابش خوبی نیز دارد و جز نقاطی هستیم که بهره وری خوبی در زمینه پنل خورشیدی وجود دارد ، دولت خرید تضمینی انجام میدهد و سرمایه گذاران خصوصی میتوانند با راه اندازی پنل های خورشیدی و دریافت تضمین پول از طریق تزریق برق به شبکه، در حدود سه تا چهار سال سرمایه خود را بازگردانند.
ما در ساوه در طول سال بالغ بر ۳۴۰ روز تابش آفتاب داریم که زاویه تابش خوبی نیز دارد و جز نقاطی هستیم که بهره وری خوبی در زمینه پنل خورشیدی وجود دارد
وی ارائه خدمات در طرح هادی روستایی و محدوده خدمات رسانی شهری برای انشعابات خانگی را رایگان دانست و گفت: زیرساختهای تامین برق در این مناطق بر عهده دولت است اما در بحث روستایی شناسایی خانوار روستایی بر عهده شرکت برق گذاشته شده است چراکه تعرفه انشعابات روستایی ارزان است و سوبسید ارائه شده دولت مختص ساکنان روستا است و نباید به خوش نشینها تعلق بگیرد.
سرپرست توزیع برق ساوه همچنبن یکی از چشم اندازهای برق را ارائه خدمات غیرحضوری دانست و بیان کرد: نرم افزار برق من تقریبا تمامی نیازهای متقاضیان را مرتفع میکند و در صورت آشنایی مردم با این نرم افزار، مراجعهها به شرکت برق بیشتر از این هم کاهش خواهد یافت.
پایان پیام/