قدرت فرهنگ از اقتصاد بالاتر است

مدیر مرکز تخصصی امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: : قدرت فرهنگ از قدرت اقتصاد و سیاست بالاتر است و قطعاً اگر فرهنگ قدرتمند باشد، سیاست و اقتصاد هم قدرتمند خواهد شد.

به گزارش نار خبر؛ علی تقوی در کارگاه آموزشی عفاف و حجاب که ویژه سفیران مهردر سالن سلمان ساوجی ساوه برگزار شد، اظهار کرد: قدرت فرهنگ از قدرت اقتصاد و سیاست بالاتر است و قطعاً اگر فرهنگ قدرتمند باشد، سیاست و اقتصاد هم قدرتمند خواهد شد و ضمانت اجرایی پیدا خواهد کرد چراکه حس عضویت ملی را در اقلیم جمهوری اسلامی ایجاد می‌کند.

تقوی بیان کرد: اصلاح و تغییر در جامعه بسته به همت مردم دارد، اگر مردم احساس مسئولیت در برابر اتفاق‌های دنیای اطرافشان داشته باشند و امر به معروف کنند وضعیت اصلاح خواهد شد.

وی در ادامه افزود: اما در مقابل اگر ما عادت کردیم به تذکر دادن آن هم به صورت مؤدبانه باعث می‌شود دیگران هم که مرتکب گناه می‌شوند با ترس ولرز خطا کنند. و قطعاً تأثیر بهتری دارد.

وی رعایت و نظارت بر رعایت قوانین و مقررات در تمامی حوزه‌ها اعم از اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، آموزشی و اقتصادی را در وهله اول وظیفه دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی دانسته و اهتمام هرچه بیشتر مسئولان را در اجرا و نظارت بر قوانین فرهنگی- دینی خواستار شد و وضعیت نامطلوب برخی شاخص‌های دینی همچون رعایت حرمت روزه داری، رعایت حجاب و عفاف و… را در کنار هجمه‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای دشمن، محصول کم توجهی برخی مجموعه‌های مسئول به وظایف ذاتی از حیث رعایت در زیرمجموعه‌ها و نظارت صحیح بر رعایت‌شان ذکر کرد.


وی گفت: گناه دیگران نباید مجور گناه ما باشد و بگوییم چون شخصی این گناه را انجام داده است و در بازه‌های زمانی تکرار کرده، ما نیز آن را انجام دهیم.

وی خطاب به معلمان گفت: شاید بتوان نقش معلم را در گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را آنقدر با اهمیت دانست که در بعضی مواقع می‌تواند مهمترین و بیشترین تأثیر خود را در این زمینه بر دانش‌آموز که آینده سازان ما هستند و مدیران و مدیر کل‌ها و… مملکت در آینده را تشکیل می‌دهند بگذارند.

وی تأکید کرد: فرهنگ و دین ما ایجاد می‌کند که ارزش‌های اخلاقی و معنوی باید در مدارس گسترش پیدا کند و این به عهده معلم می‌باشد و هر معلمی بنا بر تخصص خود می‌تواند بر روی دانش‌آموز اثرگذار باشد‌

تقوی افزود: نقش‌پذیری اجتماعی و اهمیت دادن به این ارزش‌های معنوی بیشتر در دوران دانش‌آموزی می‌باشدکه معلم می‌تواند با خلاقیت خود این دانش‌آموزان را در جهت مثبت سوق دهد.


وی تأکید کرد: همه باید به امر به معروف و نهی از منکر اهتمام بورزیم و نباید نسبت به سرنوشت جامعه بی‌تفاوت باشیم.

تقوی با تأکید بر اینکه در جامعه اسلامی نباید کسی نسبت به ضد ارزش‌ها و منکرات بی‌تفاوت باشد، گفت: اگر در جامعه براساس استاندارد‌ها و موازین شرعی کاری انجام نمی‌شود، همه ما موظف به تذکر هستیم.

وی یادآور شد: بزرگترین گناه آن است که آن گناه را کوچک بشماریم، انسان وقتی طغیان می‌کند که خیال کند از خدا بی‌نیاز است بنابراین همیشه باید خود را محتاج خدا بدانیم و گناهان را کوچک نشماریم زیرا کوچک دانستن امر خدا گناه بزرگی است.

تقوی بیان کرد: گناه مسئولین بر مردم اثر می‌گذارد و هم گناه مردم روی مسئولین اثر می‌گذارد، وقتی مردم قانون شکنی کند مسئولین نیز با جرات بیشتری قانون شکنی می‌کنند.

وی بیان کرد: هر سخت‌گیری بیش از حد از روی ناخردی و اشتباه می‌تواند آثار روانی سوئی بر کودک داشته باشد تنبیه و تشویق هر دو به یک اندازه شاید برای فرزندان مفید باشد اما هر دو آن اگر به درستی اجرا نشود می‌تواند در تربیت کودک مخرب باشد. کنترل کردن فرزندان و تربیت آن‌ها با نصیحت زیاد می‌تواند باعث گریز فرزند از دین، مدرسه و خانواده باشد.

تقوی یکی از علل دین گریزی فرزندان را تنها بودن والدین در امر تربیت دانست و گفت: لذا والدین باید این مسأله را سرلوحه کار خود قرار دهند و به جای این که دائم تذکر دهند و فرزندان خود را سرزنش کنند، از کسانی که می‌دانند بر روی فرزندان آن‌ها اثر می‌گذارند مشاوره و کمک بگیرند.


وی در خصوص تأثیر‌پذیری کودکان و نوجوانان از یکدیگر گفت: باورپذیری از همسن و سالان بسیار زیاد است و نشان می‌دهد که در دوره نوجوانی، اثرپذیری نوجوانان از همسالان از هر کس دیگر ـ از قبیل خانواده و معلم بیشتر است. تأثیر دوستان گاهی به حدی است که می‌تواند بر نقش و تأثیر والدین غلبه کند، حتی اگر خانواده کودک سرشار از فضیلت باشد.

پایان پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *