تاثیر زندگی مدرنیته بر باروری بانوان

کارشناس مامایی گفت: زندگی مدرنیته و تحولاتی که با آن همراه است، به طور قابل ملاحظه‌ای بر زمان باروری تأثیر گذاشته است.

۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت هفته جمعیت نامگذاری شده است و شعار «سهم من در جوانی ایران» از سوی مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت به عنوان شعار امسال اعلام شده است.


مسأله جمعیت و توجه به بنیان خانواده به عنوان یکی از اساسی‌ترین مباحث در هر جامعه‌ای مطرح است و اهمیت بسیاری دارد. این دو موضوع به طور مستقیم با سلامت و پایداری جامعه در ارتباط هستند و بهره‌گیری از هفته جمعیت به عنوان یک فرصت برای آگاهی‌زایی و توجه به مسائل جمعیتی و زایمان برنامه‌ریزی شده است، می‌تواند به بهبود شرایط جمعیتی کشور کمک کند. این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز برنامه‌ها و سیاست‌های جمعیتی مؤثری باشد که به ارتقای سلامت و رفاه جامعه کمک می‌کند.


سعیده فدایی در گفتگو با خبرنگارنار خبر ضمن گرامیداشت هفته جمعیت اظهارکرد: در متون علمی منع مطلق سنی برای بارداری وجود ندارد اما هرچه سن مادر در بارداری کمتر باشد بهتر است.

وی در خصوص بهترین زمان باروری عنوان کرد: ۱۸ سال تا ۲۵ الی ۳۰ سال بهترین زمان باروری است و اگر خانمی در این محدوده سنی برای بار اول اقدام به بارداری کند در ماه اول ۳۰درصد احتمال باروری دارد و اگر این خانم به سن ۴۰ سال برسد ۷ درصد در ماه اول احتمال باروری دارد. پس زمان مهم است ومتأسفانه در اثر فرآیند زندگی مدرنیته، این زمان عالی از دست می‌رود.


وی افزود: زندگی مدرنیته و تحولاتی که با آن همراه است، به طور قابل ملاحظه‌ای بر زمان باروری تأثیر گذاشته است. تغییرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تکنولوژیکی می‌توانند عوامل مهمی باشند که زمان باروری را تحت تأثیر قرار داده‌اند.


فدایی تأکید کرد: سن بارداری را با مدیریت و آگاه‌سازی جوامع می‌توانیم به باروری‌های زمان قبل برگردیم.

این کارشناس مامایی در مورد اثرات مثبت بارداری بر سلامتی زنان عنوان کرد: از جمله اثرات مثبت بارداری کاهش ابتلا به سرطان است.. اطلاعات نشان می‌دهد که زنانی که یک یا چند بار باردار شده‌اند، دارای خطر کمتری برای ابتلا به این نوع سرطان‌ها هستند. این اثر به نظر می‌رسد که از طریق چندین مکانیسم اتفاق می‌افتد، از جمله تأثیرات هورمونی و تغییرات در بافت تخمدان وهمچنین بارداری می‌تواند به عنوان یک عامل محافظتی علیه سرطان تخمدان مطرح شود.


وی در ادامه با اشاره به اینکه باروری و زایمان می‌توانند به عنوان عوامل محافظتی علیه فیبروم رحم عمل کنند، گفت: زنانی که بارداری و زایمان را تجربه می‌کنند، ممکن است با کاهش خطر ابتلا به فیبروم رحم مواجه شوند. فیبروم‌های رحم، توده‌های خوش خیم غیرسرطانی هستند که در رحم زنان شکل می‌گیرند و در بعضی موارد می‌توانند علائم ناخوشایندی مانند خونریزی را ایجاد کنند.


فدایی یادآور شد: شیردهی ممکن است به عنوان یک عامل محافظتی علیه برخی از بیماری‌های مزمن، از جمله سرطان پستان و بیماری‌های قلبی و عروقی، عمل کند.


وی تأکید کرد: شیردهی می‌تواند باعث کاهش مدت زمانی شود که بافت پستان در تماس با استروژن (هورمونی که می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را تشویق کند) قرار گیرد.


فدایی در پایان گفت: حداقل میزان شیردهی به ازای هر کودک ۱۸ ماه و حداکثر آن ۲۴ ماه باید باشد تا بهترین اثر بخشی شیردهی را در محافظت از بروز سرطان پستان در مادر داشته باشیم.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *