به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نار خبر؛ به نقل از خبرگزاری فارس، گروه جامعه: جاستین ترودو نخستوزیر کانادا به تازگی با اعتراف به اینکه دولت وی نتوانست در بحث مهاجرت سیاست متعادلی را دنبال کند، از تغییر سیاستهای مهاجرتی اوتاوا و کاهش ۲۱ درصدی در پذیرش مهاجران خارجی تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.موضوع تغییر سیاستهای مهاجرتی و ساماندهی اتباع به یکی از موضوعات حساس کشورهای مهاجرپذیر تبدیل شده است، ایران نیز که با حجم چند میلیونی اتباع غیرقانونی روبروست در هفتههای اخیر سیاستهای جدیدی را اتخاذ کرده است.
در کنار برنامههایی که وزارت کشور و نیروهای انتظامی و امنیتی در حال اجرای آن هست، وزارت امورخارجه نیز علاوه بر مذاکره با همتاهای خود در کشورهای همسایه، از ورود غیرقانونی اتباع جلوگیری میکند.اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان ظهر امروز در پاسخ به سوال خبرنگار فارس پیرامون موضوع ساماندهی اتباع خارجی با اشاره به این که ما نقطه نظرات خود را در این باره با مراجع ذیربط در میان میگذاریم: وظیفه اصلی در ساماندهی اتباع خارجی اعم از مهاجر، آواره را وزارت کشور به عهده دارد. ما در وزارت امور خارجه، موظف به بررسی حضور قانونمند اتباع خارجی در کشور هستیم و اینکه اطمینان حاصل کنیم ورود اتباع خارجی بهصورت متعارف و قانونی انجام شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بازگرداندن این اتباع به کشورهای ثالث و اروپایی اظهار داشت: در چارچوبهای مربوطه اتباع خارجی مشکلی در رفتن به کشورهای ثالث از نظر ما نخواهند داشت.
به گزارش فارس، کشورهای دیگری مانند ایرلند نیز در سالهای اخیر شاهد افزایش مخالفتها با مهاجران بوده است و دولت این کشور با سیل پناهجویان که به کمبود مسکن دامن زده است، دست و پنجه نرم میکند. طبق آمار، تعداد افرادی که در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ خواستار پناهندگی در این کشور شدهاند به بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدودا دو برابر شده است. این موضوع تاحدی اهمیت دارد که انتظار میرود که مهاجرت یکی از موضوعات اصلی در انتخابات پارلمانی ماه مارس ۲۰۲۵ در ایرلند باشد.همچنین مقامات استرالیایی اعلام کردند که قوانین ویزا را برای مهاجرین سختگیرانهتر خواهد کرد؛ تصمیمی که کارشناسان این کشور معتقدند که تعداد مهاجران استرالیا را در دو سال به نصف کاهش خواهد داد.